FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC BRAȘOV - ASTRA 3-4

VIDEO Show cardiac sub Tîmpa » Astra s-a calificat în "sferturi" la capătul unei partide fantastice, 4-3 cu Brașov

Marius Matei a fost ieri înger și demon
Marius Matei a fost ieri înger și demon

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

Vlad Olteanu și "dubla" lui Marius Matei au trimis in extremis meciul în prelungiri, pentru ca Dandea să-i salveze pe giurgiuveni în același stil.

În prima parte, Brașovul a fost doar scînteia echipei care sufla titlul din "Groapă" sau care umilea Steaua în Ghencea pe o ninsoare teribilă. Pentru ca, tîrziu în meci, să amintească de o partidă celebră.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Entuziasmul echipei lui Szabo a durat doar un sfert de oră, pînă ca Astra să-și arate colții: centrare Ioniță, iar Tembo a trimis cu ușurință în plasă din 6 metri (17). Treziți de reușita africanului, giurgiuvenii au făcut zob o echipă total înmuiată.

Mai întîi Budescu a majorat diferența după o superexecuție cu exteriorul (27), pentru ca Ioniță să-i trimită la somn pe brașoveni din marginea careului (35). Iar ardelenii intrau la cabine cu capetele plecate, după o repriză dezastruoasă.

Ruta Tîmpa-Istanbul

În 2005, Liverpool o întorcea pe AC Milan în finala UCL, după ce italienii aveau 3-0 la pauză. Probabil că Szabo a avut partida pe DVD și jucătorii au urmărit minunea la pauză. După ce a ratat un penalty (57), Matei s-a revanșat și a înscris cu un șut de la distanță zece minute mai tîrziu. Alerta golului a făcut ca Astra să conserve rezultatul, duelul devenind mai crîncen.

Degeaba! Dorința a învins cînd nimeni nu se mai aștepta. Vlad Olteanu a marcat golul doi la capătul unui sprint frenetic (88), pentru ca Matei să bifeze dubla în minutul 90 și să transpună disperarea pe chipul lui Șumudică.

Încă un șoc

Eliminarea eroului Matei din prima repriză de prelungiri a fost în zadar pentru giurgiuveni. Fără ocazii, stîngaci, s-au pierdut cu firea și n-au părut să domine jocul. Partida, dictată de șuturi anemice și mingi aruncate în disperare a avut totuși o rezolvare.

La capătul unei bîlbîieli incredibile în careul oaspeților, Dandea a trimis în poarta lăsată goală de Mutu și a lăsat loviturile de pedeapsă pentru altă partidă. Astra trece mai departe, Brașovul părăsește eroic decorul!

Șumi, duel la două capete!

Fost antrenor la Brașov, tehnicianul "astralilor" a făcut spectacol pe banca tehnică. Șumudică a reacționat zeflemitor la adresa spectatorilor de la tribuna întîi, după fiecare gol al elevilor săi. Pe tot parcursul meciului, suporterii ardeleni l-au apostrofat pe antrenor, care a reacționat pe măsură și le-a bătut obrazul fanilor.

Dr. Jekyll și Mr. Hyde

Marius Matei a fost, fără îndoială, cel mai remarcat jucător de pe teren. După ce a luat "galben" și a ratat penibil un penalty, și-a ținut echipa în viață cu o "dublă", ultimul său gol venind în minutul 90! În plus, a pasat decisiv la golul lui Olteanu. Atacantul brașovenilor a "încununat" evoluția oscilantă cu o eliminare în prelungirile partidei.

"Dacă voi cîștiga toate cele trei trofee, mă las, nu mai antrenez în România. Dacă vor să scape de mine, să mă lase să le cîștig!"
Marius Șumudică, antrenor Astra Giurgiu

"Mai aveam puțin și făceam infarct, unii jucători au arătat o totală lipsă de respect pentru fotbal. Au făcut greșeli care nu se fac nici la Divizia D"
Mariu Șumudică, antrenor Astra Giurgiu

"E foarte bine că am reușit să revenim. Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa. E păcat că am ratat acel penalty. Meciul va rămîne o amintire frumoasă, din păcate, arbitrajul a fost tipic românesc"
Marius Matei, atacant FC Brașov

"Mă bucur că am reușit să cîștigăm, deși ne-am relaxat în a doua parte. Sperăm ca la sfîrșitul sezonului să cucerim toate cele trei trofee!"
Alexandru Dandea, fundaș Astra Giurgiu

"Cred în faptul că vom ajunge în play-off, jocul de azi îmi dă încredere. A contat eliminarea lui Matei, cred că jocul trebuia să continue 11 la 11. Dacă meciul s-a ridicat la nivelul primei ligi, arbitrajul a lăsat de dorit. Cred că arbitrii s-au bucurat mai mult de calificare decît cei de la Astra"
Adrian Szabo, antrenor FC Brașov

brasov astra 3 4

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează