FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » Astra - Craiova, comentat live de Alin Buzărin, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu

Vocile Gazetei » Alin Buzărin, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu
Vocile Gazetei » Alin Buzărin, Remus Răureanu și Aurelian Botezatu

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 mai 2021 21:30 / Actualizat sambata, 22 mai 2021 23:09

Duelul din finala Cupei României, câștigat de Craiova în fața Astrei, a fost comentat live pe GSP.ro de Alin Buzărin (editorialist GSP), Remus Răureanu (reporter GSP) și Aurelian Botezatu (reporter GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

ASTRA - CRAIOVA » La final, 1-1, 2-3 d.p.:

Alin Buzărin: Dacă oltenii vor declanșa Serbările Galante, având impresia că au cucerit dintruna atât titlul mondial, cât și Cupa Campionilor, vor greși grav. Au câștigat o biată Cupă a României, jucând nepermis de prost, în fața unui adversar dezabuzat, aflat în pragul descompunerii fizice. Nimic eroic, nimic măreț in această victorie. Cupa a luat-o recent și Voluntariul, permițându-și chiar s-o pună pe grătar, lângă mici și cotlete. Craiova trebuie, înainte de a juca tontoroiul victoriei, să învețe din această victorie întâmplătoare. Nu e nici măcar una din acele bucurii din "unele duminici pe la nunți". E un punct de plecare spre cu totul altceva decât s-a făcut până acum. Pricepe cineva? Sau toată lumea se bucură?

Remus Răureanu: Screciu arată că un simbol al Craiovei, un talent eșuat marchează golul decisiv pentru câștigarea Cupei. E păcat de Gheorghe, e păcat de Boe-Kane, fotbaliști de play-off! Nu contează, Universitatea ia Cupa și o merită, fiindcă e printre puținele cluburi românești normale, calculate. Oltenii nu au nici un ingredient special, dar clubul e corect.

Aurelian Botezatu: Fotografia sezonului 

A fost o finală ca o fotografie pentru întreaga stagiune a Craiovei. Cu lumini, dar și cu multe umbre. Important, bine că deznodământul n-a fost cel din campionat. Cupa merge în Bănie și e o consolare pentru niște fani fantastici. Ei merită trofeul fie și măcar dacă ne gândim la eforturile pe care le-au făcut ca să ajungă în seara asta pe "Ilie Oană", bătălia pe care au dat-o cu platforma online a FRF de vânzare a biletelor. Astra? Așa cum a jucat în această seară, e greu să accepți că această echipă a retrogradat.

ASTRA - CRAIOVA » La pauză, 1-1:

Alin Buzărin: O impresie neutră: o repriză săltăreață, chiar dacă presărată cu o grămadă de erori. O impresie de oltean, care vede fotbal de pe vremea lui Oblemenco și Deselnicu, ani în care Mihai Rotaru copilărea încă la Drăgăsani: repriza Craiovei a fost o rușine. Să suferi în fața unei retrogradate care luni va căuta grâu și nucă pentru propria colivă nu e deloc lăudabil. Mai trebuie atașat un bilet de trimitere pentru Octavian Șovre. La oftalmologie! Faultul de la penaltyul dat pentru Astra a fost mult afară!

Remus Răureanu: Astra e prea bună ca sa retrogradeze, doar că trupa lui Badea nu mai reprezintă un club, e o gașcă pornită să-și caute un nou angajator. Neplătiți de la începutul anului, fotbaliștii din Giurgiu sunt mai buni când joacă pentru ei decât erau atunci când luptau pentru salvarea societății. Sigur, Craiova a dominat, iar Ivan începe să arate ca un atacant.

Aurelian Botezatu: Ca-n legenda meșterului Manole, care ce construia ziua se ruina noaptea, așa și oltenii. Nistor a amintit de dispecerul care era la Dinamo și l-a servit impecabil pe Andrei Ivan, pentru 0-1. Avantaj desființat imediat de "centralul" Horațiu Feșnic. Clujeanul i-a oferit Astrei un penalty cadou, la un fault al lui Marius Constantin asupra fâșnețului Stahl, comis însă în afara careului. În partea a doua, oltenii au avantajul galeriei, care "joacă" în spatele giurgiuvenilor.

ASTRA - CRAIOVA » Înainte de meci:

Alin Buzărin: Două învinse ale sezonului luptă pentru o Cupă care nu le salvează de la nimic, nici pe una, nici pe cealaltă. Dacă va câștiga, Craiova se va bucura, dar nu poate pretinde în fața nimănui că o va face pentru cine știe ce. Dacă va învinge Astra, va mai alipi câteva măsuri la recviem. Ne vom uita la meci triști, ca la două parastase. Componența echipelor nici nu mai comportă comentarii. Mai degrabă e momentul lui Minulescu. „Romanță. Celei care pleacă!”. „Tu crezi c-a fost iubire adevărată? Eu cred c-a fost o simplă nebunie...”

Remus Răureanu: Astra și-a creat o formulă pentru contraatac, cu trei mijlocași defensivi și cu Stahl, cu Gheorghe, extreme cu viteza potrivită pentru contre. Numele din listă nu mai contează așa cum contau în mod obișnuit, meciul e ca un priveghi pentru Astra și ca un concert pentru Craiova. Un club urmează să fie retrogradat și desființat, probabil, celălalt așteaptă trofeul și tragerea la sorți pentru preliminariile Conference League.

Aurelian Botezatu:  Pentru Astra, câștigarea Cupei ar fi ca un pansament pe "rana" deschisă a retrogradării. Pentru Craiova este un "must". După ratarea titlului, urmare a unui play-off ca un roller coaster, un triumf în seara asta ar însemna salvarea stagiunii. Suporterii nu mai admit o nouă umilință. În ultimele zile, antrenorul Ouzounidis și președintele Sorin Cârțu s-au străduit să-i motiveze pe jucători: "Au calități, trebuie să le pună în sfârșit în valoare! Trebuie să înțeleagă că acest trofeu trebuie cucerit!".

Totul despre Astra - Craiova AICI!

Playtech: IREAL! Câți BANI a câștigat Smiley! Este halucinant de bogat, dar a luat o decizie bizară


Comentarii (14)
potec
potec  •  23 Mai 2021, 18:56
Postat de nealiniatul pe 23 Mai 2021, 08:20

Daca Ivan avea valoare, juca pe afara pe undeva. Ca a avut sansa. La fel Screciu. Ce atita discutie despre echipa infiintata sa ii dea peste nas lui Mititelu?

E vorba de nuante prietene, crezi ca era atit de important mititelu incit sa se uneasca tot mapamondul impotriva lui? Echipa asta cum spui nu a fost formata pt ai da peste nas lui mititelu ci pt ca orasul nu a mai avut echipa citiva ani pt ca mititelu nu dorea decit sa se judece cu sandu, cind a vazut ca e serioasa treaba a inceput sa miste si el plus falimentul lui mititelu care e treaba serioasa. Vezi e vorba de nuante cum vrei sa interpretezi hai si cu doua ex clare , daca penescu da o lovitura si face o noua echipa fc arges care e fc arges asta a primariei de acum sau a lui penescu ca a fost cindva? Sau copos la rapid sau altii si altii. Al doilea ex daca un mare patron din europa sa zicem berlusconi ar fi zis inchidem taraba pina imi revin financiar crezi ca l-ar fi asteptat cineva? Trebuie doar sa gindesti

ripensistu
ripensistu  •  23 Mai 2021, 16:33

Ce va mai place sa ii plangeti de mila satelitului credincios...

1049998808413764
Nicolae Tudosie  •  23 Mai 2021, 13:19

Totusi, care e problema lui Buzarin?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează