FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA - STEAUA 0-1

"Zorro" cu ochi » Steaua se califică în semifinalele Cupei în urma unui penalty contestat, 1-0 cu CSU Craiova

Faza care a decis meciul: Bălgrădean a ratat mingea și l-a dărîmat pe Rîpă
Faza care a decis meciul: Bălgrădean a ratat mingea și l-a dărîmat pe Rîpă

Articol de - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 11:09

Rusescu a ţintit bine de la 11 metri, după ce Rîpă a scos un penalty contestat de gazde, năruind visele oltenilor la fiesta ce se dorea a marca despărţirea de "Central".

Aseară, într-o cronfruntare a orgoliilor, s-au duelat echipele momentului din fotbalul românesc. Chiar dacă Steaua, încă Steaua, cu tot cu emblemă, a trimis pe gazonul Băniei o formaţie secundă cu iz experimental. Calitate a existat pe iarbă, dar spectacolul de acolo a fost oferit cu zgîrcenie în primele 45 de minute.
"Pufi" şi vechii lui "demoni" de la Steaua

Băluţă (13) n-a reuşit să taxeze eroarea lui Papp. A rămas doar tentativa. Stanciu (33) a fost blocat de mănuşile sigure ale lui Bălgrădean. Imensă ocazie! Nicuşor a vrut să fie mare, a căutat acelaşi colţ, însă "Pufi" (36) şi-a recăpătat vederea de la distanţă la Craiova. Iar superoportunitate pentru stelişti, care au dat fiori la fiecare apariţie în ultimii 30 de metri.

Oltenii s-au tăiat, tehnicitatea lui Bawab, Brandan sau Vătăjelu s-a irosit în menghina lui Gâlcă. Abia, abia a scos cu pieptul Bălgrădean (40) şutul viclean de la 25 de metri al lui Latovlevici - care l-a mai taxat în trecut, în Derby-urile de România - că Rusescu era să profite pe mingea a doua, doar că "Pufi" n-a mai fost păcălit ca altădată. Brandan (42), transformat în al doilea vîrf, a reluat cu capul, pe spate, doar să încălzească tribunele.

Vînă oltenească, minte stelistă
Oltenii au prins curaj la cabine. Bawab (57) a arătat de ce s-a antrenat cu Zizou sau cu Ronaldinho, în trecut, însă s-a închis după ce a trecut de trei adversari. Iordanianul a vrut să facă faza sezonului, în minutul 59, driblinguri-şampanie şi şut precipitat. Ştiinţa domina, Gâlcă a simţit pericolul şi l-a introdus pe magicianul Sînmărtean. Fază-şnur a roş-albaştrilor, apărarea oltenilor a dormit în ghete, iar Rîpă a ştiut să-l fraierească pe Bălgrădean şi să pună mingea pe punctul cu var. De unde Rusescu (69) n-a iertat.

"Juveţii" s-au tăiat ca pîinea-n ţăst după ce-au răguşit protestînd la penalty. Cârţu a erupt pe margine, Gâlcă a arătat că este antrenor! Cum, necum, Craiova fu biruită, Steaua se pregăteşte cu calm şi pentru primăvara europeană.

20 de goluri a încasat Bălgrădean de la stelişti în carieră

"Arbitrul a furat-o pe Craiova şi şi-a bătut joc de toată Oltenia! Păcat de băieţii ăştia, au luptat exemplar!" (Gică Craioveanu)

"Steaua are rezultate şi cei mai buni jucători datorită domnului Becali. Nu sînt foarte documentat, dar sper să rămînă palmaresul la acest club. Cei mai buni fotbalişti din istoria României au jucat aici" (Raul Rusescu)

"Mă întrebi de reacţia mea nervoasă? Asta ai înţeles tu din tot meciul? Asta mă întrebi? Întreabă-mă de meci, aşa se fac interviurile... N-a fost penalty, normal că n-a fost, ce ai fi vrut, să nu mă enervez? Tudor a stricat acest meci" (Sorin Cârţu)

"Atmosfera senzaţională, însă nu sîntem lăsaţi. În România nu se doresc echipe care să aducă 30.000-40.000 de spectatori, sînt dorite formaţiile cu stadioane goale, asta se vrea" (Sorin Cârţu)

643700-csu-craiova-steaua-0-1.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (76)
mobutu
mobutu  •  05 Decembrie 2014, 16:06
Postat de satyricon pe 05 Decembrie 2014, 11:50

Esti extrem de subiectiv, vorbesti doar sub influenta emotiilor traite pe stadion. Te rog sa revezi faza, exista filmarea si spune-mi dupa aia daca a fost contact sau nu! Strict dupa regulament a fost penalty. Nici eu nu as fi dat penalty, dar din motive ce tin de cauze colaterale, de motive subiective.

nuuuu.....Rapa a dat mingea pe langa Pufos si si-a inceput caderea...premeditat..de cand a vazut ca ajunge primu` la minge s-o devieze si-a dat seama ca sansa cea mare a lui este sa cada...asta e!! Pacat!!

petrica.cosmin
petrica.cosmin  •  05 Decembrie 2014, 15:51
Postat de d_3amon pe 05 Decembrie 2014, 11:13

iar a fost arbitrul cel mai bun om al 5toaiei. pe noua stema trebuie neaparat pus chipul lui tudor, a adunat o gramada de puncte pentru 5toaia in ultimii ani. si mai taceti o1.lor din gura ca nici la baschet nu se da fault la orice contact, faceti dracu diferenta intre fault si un contact intre doi jucatori. iar contactul ala e provocat de rapa care se arunca in balgradean. balgradean saracu era pe jos, nu se putea da din fata subnutritului ala. e genul de faza care daca ar fi fost in careul echipei dintre cimitire si fara emblema nu s-ar fi dat niciodata. iar maniera lui todor de ieri, a lasat jocul liber, au fost 20 de contacte mai clare decat asta la mijlocul terenului, NU a dat fault.

Bine ca a aparut un subiect mai bun decat meciul dintre Mioveni si CFR cluj ...acolo a fost penalty ?:))...s-a axat lumea pe lipsa de fair-play dar nu si pe faza penalty-ului acordat lui CFR ...daca s-a dat acolo aici era arbitrul indreptatit sa dea 100% ...contact a fost ...altceva e de No Comment !...Meciul e gata, semifinalistele sunt decise.Nu se mai poate schimba nimic !...Doar se creaza polemici degeaba...

reddogsv
reddogsv  •  05 Decembrie 2014, 14:57

Felicitari Balegar@dean! Nu te-ai dezmintit nici de data asta. Omul potrivit...Ai primit urda in avans?

Vezi toate comentariile (76)
Comentează