FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, AZI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Bourceanu și Pintilii prefațează derby-ul cu Dinamo: "Sub presiune jucăm cel mai bun fotbal"

Articol de - Publicat duminica, 10 aprilie 2016 00:00

Alexandru Bourceanu și Mihai Pintilii, cei doi mijlocași centrali ai campioanei, sunt titulari în această seară cu Dinamo și au vorbit deschis despre Derby de România.

- Steaua - Dinamo se va juca din nou pe Arena Națională cu 50.000 de suporteri! Cum va fi?
Bourceanu: - Asta ne doream foarte mult! Va fi o presiune pe noi, asta e clar, dar va fi o presiune și pentru ei. Și ei își doresc să câștige acest meci, dar cred că presiunea e în avantajul nostru! De fiecare dată când am jucat cu cuțitul la os am dat ce am avut mai bun și mereu am avut de câștigat.
Pintilii: - D-asta e cel mai mare stadion din țară ca să fie folosit și să joace oricine își permite pe el! Trebuie să aducă cât mai mulți suporteri la stadion, altfel nu trebuia construit. E important că jucăm aici, gazonul este bun și asta contează foarte mult. Evident că o să fie un meci cu presiune mare pe noi, dar noi am jucat mereu bine sub presiune.

- E cel mai important meci al sezonului pentru voi?
Bourceanu: - E la fel de important ca și partidele anterioare! Indiferent de poziția din clasament, Steaua-Dinamo sau Dinamo-Steaua este cel mai important și frumos duel din fotbalul românesc! Nu există un meci pe care fiecare jucător să îl simtă atât de bine, de concentrat!
Pintilii: - E normal, doar e lupta pentru titlu! Sunt trei puncte puse în joc și contează foarte mult pentru ambele echipe. Meciurile dintre Steaua și Dinamo au fost mereu derby-uri, aici nu mai contează locurile din clasament. Acum că e și o luptă importantă pentru titlu, contează și mai mult. Derby de România va rămâne mereu o partidă importantă.

- E o pregătire specială înaintea unei astfel de partide?
Bourceanu: - Intrăm mereu cu tupeu, uneori suntem mai buni, alteori mai slabi! Cu siguranță vom fi concentrați, e o mobilizarea mai mare la acest timp de meciuri. În astfel de partide intrăm cu un plus de concentrare și vom încerca ca de obiceri să câștigăm!
Pintilii: - Importantă e concentrarea, dar și diferențele de mentalitate, de presiune! Cei de la Dinamo formează un grup foarte bun și cel mai periculos cred că este Mircea Rednic! Dinamo este o echipă bună, care se bate la titlu, are șanse. Noi trebuie să intrăm bine în meci, să blocăm toată echipa. Până la urma-urmei nu există la noi în țară un Messi sau un Ronaldo care să facă diferența!

- Care este cel mai important Derby pe care l-ai jucat?
Bourceanu: - Sunt mai multe! Cel mai greu meci pentru mine a fost unul în care Dinamo pornea ca favorită, era pe primul loc. S-a jucat în Ștefan cel Mare și am câștigat cu 3-1. Apoi în retur am dat centrare la gol, cred că ăsta a fost cel mai important meci pentru mine. Poate și partida în care Chipciu a avut acea fractură a fost un meci foarte important pentru că am câștigat cu 2-0!
Pintilii: - Cred că meciul din Cupa României pe care l-am câștigat cu 5-2, sau nu mai știu cât a fost, tot de pe Arena Națională. Eu am jucat în meciul ăla și mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă Alex n-a fost pe teren atunci. Meciurile cu Dinamo nu se pot compara cu altele!

- Cum vei reacționa dacă vei marca golul victoriei în Derby?
Bourceanu: - Eu nu o să înscriu golul victoriei. Sunt sigur de asta.
Pintilii: - Să dea Dumnezeu să dăm gol și vedem noi surpriza.

"Trebuie să atacăm cu toată echipa și să ne apărăm cu toate echipa. Nu vom fi atenți la un sigur jucător, vom fi concentrați pe fiecare jucător! Trebuie să fim atenți și concentrați pentru a câștiga!"
Alexandru Bourceanu, mijlocaș Steaua

"E o diferență foarte mare între un meci cu Dinamo și unul cu Astra! Sunt două partide diferite, iar derby-urile sunt mereu mult așteptate de public și de suporteri"
Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua

8 meciuria jucat Bourceanu împotriva lui Dinamo în toate competițiile, fiind neînvins, având în palmares 6 victorii și 2 rezultate de egalitate

5 victoriiare Mihai Pintilii împotriva rivalei din Ștefan cel Mare din 8 partide pe care le-a jucat în toate competițiile. N-a pierdut niciodată și are 3 egaluri

caseta steaua dinamo

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
guyencea
guyencea  •  10 Aprilie 2016, 10:37

Lipseste din acest comentariu ***, ca sa fie obiectivitate deplina la gigisp!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

guyencea
guyencea  •  10 Aprilie 2016, 10:36

Se stie! Sub presiune fcsbeaua MIZERIA BLATISTA FURA CEL MAI BINE!!!

stelbz
stelbz  •  10 Aprilie 2016, 09:55

Sa dea Cel de Sus ca echipa afisata mai sus pt. Steaua sa fie cea castigatoare. Am mai spus si repet : cheia castigarii titlului vor fi cele doua partide care urmeaza cu Dinamo si Astra ; daca vor fi castigate, titlul va fi al Stelei 99%.. Daca nu, va trebui sa fie o consolare cu locul 2. La o turatie MAXIMA de joc inteligent si de concentrare pana in min. 93 Steaua poate castiga in ambele meciuri. Intrebare: va reusi o asemenea turatie MAXIMA ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează