FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, 20 AUGUST, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Derby adevărat, după 10 ani » Steaua și Dinamo se luptă pentru primul loc în clasament

Duel de acum 10 ani, Denis Şerban versus Ghionea
Duel de acum 10 ani, Denis Şerban versus Ghionea

Articol de - Publicat vineri, 19 august 2016 00:00

Disputa directă găseşte echipele implicate pe primele două locuri în clasament, situaţie care nu s-a mai întâmplat de un deceniu.

Steaua - Dinamo e derby indiferent de locurile din clasament, însă când confruntarea e programată în timp ce formațiile se află pe primele două locuri în Liga 1, atunci disputa oferă şi mai multă adrenalină. Aşa va fi acum, cu Dinamo lider şi cu Steaua pe 2, roş-albaştrii având un meci mai puţin disputat. Această situaţie nu s-a mai regăsit înaintea meciului direct de 10 ani.

Mai precis din sezonul 2006-2007. Pe 20 septembrie 2006, s-a jucat în Ştefan cel Mare Dinamo - Steaua. Gazdele erau pe primul loc, cu 4 puncte peste Steaua. A ieşit un meci extrem de încins şi dramatic: Steaua a terminat partida în 9, Nicoliţă şi Thereau au fost eliminaţi de Corpodean, iar Dinamo a câştigat în minutul 90Ă1, după o cursă formidabilă a lui Denis Şerban.

La ora acelui derby, ambele echipe erau în grupele cupelor europene. Steaua în Champions League, Dinamo în Europa League. Amândouă au mers mai departe în primăvara europeană. Steaua a jucat cu Sevilla, iar Dinamo cu Benfica. Ambele au fost eliminate. z

37de meciuri, din cele 136 jucate până acum în campionat, s-au disputat cu marile rivale aflate pe primele două locuri în clasament

5ani au trecut de când Dinamo n-a mai jucat derby-ul cu Steaua în calitate de lider, în noiembrie 2011 a fost Dinamo - Steaua 1-3

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
khal_37
khal_37  •  19 August 2016, 13:56

Manolache...unde vezi tu derby adevărat? Ai privirea ofuscat de ura fata de Steaua! Ce derby poate fi intre un club insolvența, cu un lot submediocru, cu jucatori semiamatori veniți gratis sa joace moca? Ce derbY poate sa fie intre Steaua care domina de ani buni fotbalul romanesc cu tot cu arbitraje adverse sau ,,cooperative" si alianțe potrivnice, Ce reprezintă ,,doar dinamo Bucuresti" pentru România? ??? Îți spun eu....NIMIC!

haudinamo
haudinamo  •  19 August 2016, 12:36

Ce se mai aude de Thereau? Mi-a placut maxim baiatul ala, cred ca cel mai tehnic atacant pe care l-a avut Steaua dupa Adrian Ilie.

satyricon
satyricon  •  19 August 2016, 12:16

Ce vremuri, ce sampanii, ce cooperativa! Borcea controla si vantul care trecea prin fluierele arbitrilor. Corpodean i-a aratat lui Thereau cum sta treaba pe meleagurile noastre si drept pedeapsa ca a avut tupeul sa clipeasca l-a si eliminat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează