FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO - STEAUA, AZI 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP

EXCLUSIV Vânat de Becali, Dorin Rotariu vrea umilință în derby-ul cu Steaua: "Aș alege să dau gol cu mâna. Vă dați seama ce ar ieși?"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 08:56

Dorin Rotariu vorbește despre criticile revărsate asupra lui în ultimele săptămâni și comentează atmosfera dinaintea Derbyului de diseară, ora 20:30, transmis de Digisport, Dolce, Look și liveTEXT pe GSP.RO

- Dorin, ai cele mai multe derbyuri Dinamo - Steaua din lotul actual al "câinilor": 14 până la 21 de ani. Ai devenit deja un clasic al acestor partide!
- E o experiență minunată. Dacă mă puneți să descriu în cuvinte ce simți la un astfel de meci, mi-ar fi foarte greu. Intensitate, atmosferă, motivație, bucurie! Clar, e cea mai specială partidă pe plan intern, iar o victorie în fața Stelei valorează imens. Și pentru club, și pentru fani, care știu că vor fi alături de noi, ca de obicei. E important să luăm miercuri cele trei puncte.

- Ce-ți mai amintești de la primul tău Derby?
- Era în primăvara lui 2013, spre finalul sezonului, și am intrat în ultimele 10-12 minute, pe "Arena Națională". Tribunele gemeau de oameni și am jucat atunci cu o motivație incredibilă. N-am simțit niciun fel de presiune, nu mi s-au înmuiat picioarele, nu mi-a fost teamă. Din contră, mie îmi place să fiu pe teren în astfel de momente, când tensiunea e mare. Mă încarcă pozitiv. D-asta și sunt la Dinamo, nu? E un club cu tradiție, cu pretenții, cu obiective permanente pentru trofee. Asta înseamnă presiune și așteptări mari. OK! Îmi plac provocările, mă fac să trag de mine, să fiu mai bun, să progresez.

- E un alt fel de presiune și aceasta venită dinspre Steaua, de unde patronul Gigi Becali anunță că e gata să achiziționeze de la Timișoara jumătate din drepturile de proprietate asupra ta?
- Nu mi se pare întâmplător acest subiect fix înaintea Derby-ului. Nu e prima oară când se pune pe tapet "tema Dorin Rotariu - Steaua". Probabil e o strategie de meci, poate sunt declarații menite să-l enerveze pe domnul Negoiță. Sau poate se gândește cineva că destabilizează atmosfera internă înaintea jocului. Dinamo a trecut însă prin atâtea experiențe încât mă îndoiesc de faptul că o astfel de tactică are efectele scontate de adversar. Oricum, eu îmi doresc să câștig și asta e tot ce contează!

- Îți dau trei modalități de a marca și te rog să alegi ce variantă ai prefera cu Steaua: gol din ofsaid după un fault în atac, gol cu mâna sau gol prin rabona.
- Greu de ales!! O-ho-ho-ho! Rabona...cel mai improbabil! Cea cu ofsaidul se mai întâmplă. Aș alege golul cu mâna! Vă dați seama ce-ar ieși după meci dacă aș marca așa?! Aș intra clar în istoria Derby-ului. Dar chiar ar fi o nebunie fantastică: Dinamo bate cu 2-1, iar Rotariu face henț la golul decisiv înscris la ultima fază a meciului. Nu m-ar deranja nici ca autorul să fie un coleg, nu neapărat eu! Sincer, încerc să scot maximum din fiecare fază, în funcție de context: să lovesc mingea cu capul, cu mâna, să faultez, să țip, să gesticulez, să șutez. Da, dau și cu mâna dacă iese bine! Uneori, un metru din traiectoria balonului îți poate schimba rezultatul sau viața!

Interviul integral poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală

Alte subiecte exclusiv print:

Derby și la antrenori » Expertul i-a compara și le-a dat note la 5 "materii" lui Ando și Reghe. Capitolul unde ambii stau foarte prost

SEXYFOTO Cum se vede Dinamo - Steaua din perspectiva iubitelor de fotbaliști

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
vasy86le
vasy86le  •  30 Noiembrie 2016, 17:39
Postat de vasy86le pe 30 Noiembrie 2016, 17:38

Cel mai bun portar cu siguranta aveti, trebuie sa fii ipocrit sa nu recunosti ca steaua sau fcsb cum s-o numi, are cel mai bun portar, Nita e cum era Lobont in sezonul 2006-2007, dupa mine, fara Ninta steaua era sub noi in clasament.

Comentariul era pentru 7 mai, scz Balauru.

vasy86le
vasy86le  •  30 Noiembrie 2016, 17:38
Postat de balauru48 pe 30 Noiembrie 2016, 15:15

si cel mai mare cocalar si cei mai inculti suporteri, cei mai multi puscariasi, cel mai celebru ***, cel mai ipocrit patron. ai uitat sa mentionezi. dar nu-i bai, completez eu ;)

Cel mai bun portar cu siguranta aveti, trebuie sa fii ipocrit sa nu recunosti ca steaua sau fcsb cum s-o numi, are cel mai bun portar, Nita e cum era Lobont in sezonul 2006-2007, dupa mine, fara Ninta steaua era sub noi in clasament.

balauru48
balauru48  •  30 Noiembrie 2016, 15:15
Postat de 7mai1986 pe 30 Noiembrie 2016, 13:43

Eu m-am referit fata de ei.Ca nici noi nu mai suntem ce am fost.Dar avem cel mai bun portar din liga intai si cel mai bun fundas.

si cel mai mare cocalar si cei mai inculti suporteri, cei mai multi puscariasi, cel mai celebru ***, cel mai ipocrit patron. ai uitat sa mentionezi. dar nu-i bai, completez eu ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close