FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO

FOTO Infernul cu mult roşu » Steliştii şi dinamoviştii au creat o atmosferă fantastică la Derby

Galeria Stelei a dominat aseară fondul sonor şi pe cel vizual, prin coregrafia şi arsenalul de steaguri pe care le-a avut +5   FOTO
Galeria Stelei a dominat aseară fondul sonor şi pe cel vizual, prin coregrafia şi arsenalul de steaguri pe care le-a avut

Articol de GSP - Publicat luni, 05 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 12:29

Steliştii, dar şi dinamoviştii au oferit o atmosferă extraordinară aseară, de talia derby-urilor importante din Europa.

Concepţia ultrasului la Derby de România e simplă şi macabră: înaintea spectacolului din tribune, musai trebuie şi cîteva lupte de stradă cu rivalii! E mai simplu să dai cu pumnul şi să-ţi intimidezi adversarii decît să-ţi susţii favoriţii. Aşa că unii făceau ture prin secţiile de poliţie la ora meciului.

În stadion, atmosfera a fost de gală, cum îi stă bine unei confruntări de tradiţie. Datorită jandarmilor, pumnii au bătut mai mult aerul. Decibelii au atins cote maxime cu o oră înainte de joc, cînd dinamoviştii au cîntat continuu, nestingheriţi întrucît peluza stelistă nu se umpluse.

Crainicul arenei a avut însă grijă să le "închidă" gura, dînd frîu muzicii la cote maxime. Prezentarea echipelor a oferit un moment de Cascadorii rîsului, crainicul prezentînd jucătorii oaspeţi într-o viteză uluitoare, ce a generat şi bîlbe.

Galeria gazdă a oferit un spectacol total, cu o coregrafie ce a costat 3.000 de euro. Două embleme din istoria Stelei au fost creionate din mii de steaguri si pînze colorate, deasupra cărora trona mesajul: "Idealurile nu pot fi interzise". Şi elevii lui Reghecampf au contribuit la spectacol, ieşind cu un banner pe care scria US 24, adică "Uniţi spre 24".

Fără coregrafie la începutul meciului, dinamoviştii s-au mulţumit să-şi înjure rivalii şi să arunce o petardă în mijlocul suporterilor stelişti. Atît din spectacolul tribunelor pentru că apoi show-ul s-a mutat în iarbă.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-au înmulţit online
"Cîinii" nu s-au mulţumit cu cele 2.500 de bilete rezervate în peluză, aşa că şi-au achiziţionat, online, tichete la tribunele I şi a II-a. Iar asta a generat haos. Jandarmeria i-a direcţionat pe dinamovişti în zona destinată lor, astfel că aproximativ 5.000 de fani ai roş-albilor i-au încurajat pe elevii lui Bonetti. Alte cîteva sute au preferat să se infiltreze printre stelişti, însă au trebuit să-şi lase toate accesoriile cu Dinamo la porţile arenei.

Familia Ogăraru la "oficială"
Fostul fundaş dreapta al roş-albaştrilor, George Ogăraru, nu putea rata prilejul de a fi alături de Steaua. Fără contract din vară, Ogăraru a venit la meci împreună cu tatăl său şi, în premieră, cu băiatul său cel mare, Eric. "Sîntem o familie de stelişti şi nu aveam cum să lipsim de la un asemenea derby. E primul meci al lui Eric, care are mari emoţii!", a explicat fostul internaţional la sosirea la stadion.

Încurajaţi cu imagini de la antrenament
În momentul apariţiei echipei lui Reghecampf pe gazon, pe cubul de la mijlocul terenului au fost proiectate imagini cu ultraşii stelişti care au fost prezenţi la ultimul antrenament al echipei. Roş-albaştrii au privit imaginile, în timp ce galeria Stelei a scandat la unison.

Bilete pentru rezidenţii români din Norvegia
Steaua a rezervat cîteva sute de bilete, la meciul cu Molde, de joi seară, din deplasare, pentru românii cu rezidenţă în Molde, dar şi pentru fanii care vor dori să facă deplasarea din România pentru a vedea partida la faţa locului. Chiar în ziua confruntării, adică joi, biletele vor fi disponibile la un ghişeu, care se va crea special în holul hotelului Quality Alexandra, unde se va caza Steaua. Tichetele vor costa 100 de coroane norvegiene, adică în jur de 15 euro, iar ghişeul va fi deschis între orele locale 12:00 şi 17:00.

CE AU FĂCUT ADVERSARII STELEI DIN EUROPA LEAGUE

Mai tare ca Real
Stuttgart. Ocupanta ultimului loc în grupa E din Europa League a reuşit pe terenul campioanei en-titre a Bundesligii ceea ce nu reuşise Real Madrid acum 10 zile, adică să nu piardă. Dortmund - Stuttgart s-a terminat 0-0 şi trupa lui Bruno Labbadia a urcat pe locul 9 în clasament, la 14 puncte în spatele liderului Bayern Munchen.

Victorie mare la Aarhus
FC Copenhaga. Echipa pe care Steaua o va înfrunta în ultima etapă a grupei, pe 6 decembrie, a evoluat în deplasare la Aarhus, ocupanta locului 4. Trupa lui Ariel Jacobs s-a impus fără probleme, scor 2-0, goluri marcate de Bolanos (4) şi Stadsgaard (44). După succesul de aseară, Copenhaga îşi păstrează fotoliul de lider, avînd cu 4 puncte mai mult decît campioana en-titre, Nordsjaelland.

Păstrează un avans minim
Molde. Trupa lui Ole Gunnar Solskjaer a avut o deplasare grea în antepenultima etapă a campionatului norvegian. A jucat la Tromso, de pe locul 4. S-a terminat egal, deşi Molde a condus încă din minutul 4, graţie golului marcat de Chima Chukwu. Tromso a egalat pe final. Punctul obţinut e extrem de important pentru că păstrează pe formaţia lui Solskjaer pe prima poziţie, dar cu un singur puncte peste ocupanta locului 2, Stromsgodset. Mai sînt două etape, iar Molde va juca la 3 zile după disputa cu Steaua cu Honefoss, echipă de pe poziţia a 12-a.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
maxone42
maxone42  •  05 Noiembrie 2012, 19:20

Atmosfera a fost cel putin la fel de frumoasa si la Steaua-Rapid , cu mentiunea ca lameciul ala , fondul vizual si MAI ALES sonor a fost dominat de cei din Grant.

bkl_omania
bkl_omania  •  05 Noiembrie 2012, 12:07

Pe un stadion micut, dintr-o gropita micuta, cu suporterasi frustrati si o echipa draguta cu multi amarati micuti ce-alearga dup-o mingiuta. Reclama la Dolce!

statham_j
statham_j  •  05 Noiembrie 2012, 10:32
Postat de lobbyone pe 05 Noiembrie 2012, 10:20

Nici nu merita baga-ti in seama stelistii . Galeria lor e moarta de prea mult timp ! Oricum mitica si sandu au avut grija sa trimita titlul in ghne anul asta . Cu toate astea , poporul stelist e mandru de faptul ca echipa lor nu a avut nici o victorie adevarata sezonul asta !

asa-i ca esti tampit? de fapt....te inteleg....daca ai vazut doar meciurile lui Dinamo, e normal sa spui ca nu aveti nici o victorie meritata sezonul asta.... rasilor, v-au bagat stelistii cu fundu-n poarta....echipa de duzina ce sunteti....gura ma....

Vezi toate comentariile (18)
Comentează