FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  DINAMO - STEAUA 3-1

FOTO și VIDEO Au mușcat din ei! Conduși din minutul 4, "câinii" au revenit spectaculos și i-au executat pe steliști: 3-1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2016 11:59

Dinamo s-a impus cu scorul de 3-1 în fața Stelei, într-un meci în care "câinii" au revenit de la scorul de 0-1. Dinamoviștii au urcat pe locul 5 în clasament, iar Steaua mai are doar un punct avans față de CS U Craiova.

VIDEO » Dinamo - Steaua 3-1
A marcat: Hanca '38 (pen.), Nedelcearu '45+5, Nemec '58/Boldrin '4 (pen.)

La prima acțiune de atac a Stelei, în secunda 9 a meciului, De Amorim a fost faultat de Penedo, iar Hațegan a dictat lovitură de la 11 metri pentru roș-albaștri. După 3 minute de parlamentări pe gazon, Boldrin a executat perfect lovitura de la 11 metri, iar Penedo nu a putut interveni, deși a ghicit colțul de execuție.

Dinamo a revenit tot datorită unui penalty. În minutul 36, Pintilii l-a împins pe Busuladzici în careu, iar Hațegan a dictat lovitură de la 11 metri. Hanca a înscris, deși Niță a fost pe minge.

Dinamoviștii au preluat conducerea în secvențele de final ale primei reprize. În al cincilea minut de prelungire, Nistor a executat o lovitură liberă, Nemec a trimis cu capul din marginea careului în zonă centrală, de unde Hanca i-a pasat lui Nedelcearu. Acesta din urmă a preluat excelent și a trimis mingea în poartă dintre doi adversari.

Dinamo și-a majorat avantajul în minutul 58, după o gafă de proporții în defensiva Stelei. Tamaș și Niță s-au încurcat reciproc, iar Nemec a profitat de eroare și a reluat în poarta goală.

Cea mai mare ocazie a Stelei în cea de-a doua parte a venit cu aproximativ 10 minute înainte de final: Boldrin a șutat din interiorul careului, Penedo a respins până la Adi Popa, dar căpitanul Stelei a fost blocat de un fundaș și șutul s-a du mult peste poarta lui Penedo.

Dinamo obține prima victorie în fața Stelei după un an de zile. Ultimul succes a fost înregistrat pe 22 noiembrie, tot un 3-1.

min.90+3 FINAL de meci! Dinamo se impune cu 3-1 în cel de-al 166-le derby al României!

min.90 Meciul va fi prelungit cu 3 minute.

min.85 Ultima schimbare la Dinamo! Ceccarelli îi ia locul lui Vali Lazăr.

min.83 Ocazie pentru Dinamo! Gnohere este foarte aproape de a relua în poartă, după un corner executat de pe poarta stângă.

min.82 Ocazie mare a Stelei! Boldrin șutează din interiorul careului, Penedo respinge până la Adi Popa, dar căpitanul Stelei șutează mult peste poarta lui Penedo.

min.76 Gnohere intră în locul lui Nemec.

min.74 O nouă acțiune periculoasă a lui Dinamo! Vali Lazăr este lansat pe partea stângă și șutează către poarta Stelei, dar mingea trece pe lângă.

min.71 Nemec a primit cartonașul galben și nu va juca în meciul următor, cu Gaz Metan Mediaș.

min.70 Romera centrează în careu, iar Nemec reia cu capul, dar mingea nu-i pune probleme lui Niță, care reține cu siguranță.

min.68 Ovidiu Popescu vede cartonașul galben pentru un fault comis asupra lui Busuladzici, la mijlocul terenului.

min.66 Prima schimbare la Dinamo! Iese Hanca, intră Mahlangu

min.62 Steaua atacă, dar fără vreun pericol real la poarta lui Penedo. Jakolis a centrat în careu, dar portarul dinamovist a respins fără probleme.

min.58 GOL DINAMO! Gafă de proporții în defensiva Stelei! Tamaș și Niță se încurcă reciproc, iar Nemec profită de erorare și reia în poarta goală.

min.56 Boldrin centrează bine în careu către De Amorim, dar lovitura sa de cap este reținută de Penedo.

min.53 Mutare ofensivă a lui Reghecampf! Bourceanu este scos din teren, iar în locul său este introdus Jakolis.

min.52 Steaua are posesia, dar dinamoviștii sunt foarte bine organizați în apărare, iar formația antrenată de Reghecampf nu reușește să pătrundă spre poarta lui Penedo. 

min.46 A început a doua repriză! Dinamo are lovitura de start. 

min.45+5 GOL DINAMO! Nistor a executat o lovitură liberă, Nemec a trimis cu capul din marginea careului în zonă centrală, de unde Hanca i-a pasat lui Nedelcearu. Acesta din urmă a preluat excelent și a trimis mingea în poartă dintre doi adversari! 

min.45+3 Ciocnire violentă între Golubovici și Nedelcearu. Atacantul Stelei se resimte supă lovitura primită în zona feței și are nevoie de intrevenția medicilor.

♦ Prima repriză va fi prelungită cu șase minute.

min.45 Momente bune de joc pentru trupa lui Ioan Andone! Vali Lazăr centrează de pe partea stângă, dar steliștii reușesc să respingă.

min.40 Acțiune bună de contraatac a Stelei! Boldrin a pătruns pe centru și i-a pasat lui De Amorim, dar șutul acestuia este reținut de Penedo.

min.38 GOL DINAMO! Hanca marchează de la 11 metri, deși Niță a fost pe minge!

min.36 Penalty pentru Dinamo! Pintilii l-a împins pe Busuladzici în careu, iar Hațegan a dictat lovitură de la 11 metri.

min.36 Ocazie mare a dinamoviștilor! Nemec a centrat de pe partea stângă, Nistor a recentrat către Rotariu, dar lovitura de cap expediată de cel din urmă a trecut peste poarta apărată de Niță.

min.33 Muniru s-a accidentat, iar Reghecampf este nevoit să facă prima schimbare. Pintilii intră pe teren în locul ghanezului.

min.31 Momente tensionate la mijlocul terenului! Steliano Filip îl împinge pe Adi Popa, dar spiritele se calmează și meciul se reia.

min.27 Adi Popa a centrat periculos în careu, Muniru a încercat să paseze în spate cu călcâiul, dar mingea sa este trimisă imprecis, iar acțiunea de atac a Stelei se stinge.

min.23 Tamaș execută o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, dar mingea trece mult pe lângă poarta lui Penedo.

min.20 Adi Popa centrează în interiorul careului, însă niciun stelist nu este pe traiectoria balonului, pentru a relua în poartă.

min.19 Steliano Filip preia greșit și îi oferă mingea pe tavă lui Adi Popa, la marginea careului stelist, dar revine și recuperează balonul. 

min.13 Prima acțiune mai periculoasă a lui Dinamo! Mingea este trimisă în careu către Nemec, dar Tamaș intervine și îndepărtează pericolul.

min.8 Cele două echipe își dispută posesia la mijlocul terenului, unde au loc dueluri extrem de tari.

Boldrin a dedicat golul echipei Chapecoense, implicată într-un accident aviatic ieri.

min.4 GOL STEAUA! Boldrin a executat perfect lovitura de la 11 metri, iar Penedo nu a putut interveni, deși a ghicit colțul de execuție.

min.2 Fanii lui Dinamo au aruncat torțe pe gazon, în zona punctului de la 11 metri, de unde ar trebui executat penalty-ul.

min.1 PENALTY pentru Steaua! La prima acțiune de atac a Stelei, De Amorim este faultat de Penedo, iar Hațegan a dictat lovitură de la 11 metri pentru roș-albaștri, în secunda 9!

START de meci! Disputa a fost întârziată de fanii lui Dinamo. Partida începe cu 10 minute mai târziu.

♦ Dinamoviștii au pregătit o coregrafie spectaculoasă, desfășurată în momentul în care cele două formații au pătruns pe gazon. Luminile de pe stadion s-au stins, iar pe o pânză imensă, cât toată peluza, au rulat imagini din istoria lui Dinamo. 

♦ Conform informațiilor de la Arena Națională, gazonul nu se prezintă în cele mai bune condiții, deși a fost schimbat în urmă cu doar câteva săptămâni. 

Echipele de start

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Marici, Filip - Hanca, Busuladzici, Nistor (c) - Rotariu, Lazăr, Nemec
Rezerve: Brănescu, Popescu, Gnohere, D. Popa, Mahlangu, V. Olteanu, Ceccarelli
Antrenor: Ioan Andone

Steaua: Niță- Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovici- Bourceanu, Muniru - Ad. Popa (c), Boldrin, De Amorim- Golubovici
Rezerve: Stăncioiu, Pintilii, Vâlceanu, Jakolis, Achim Moke, Enache
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (880)
schwartz69
schwartz69  •  01 Decembrie 2016, 09:57
Postat de jackies pe 01 Decembrie 2016, 02:58

Felictari Dinamo. O victorie meritata. Steaua nu a jucat nimic. 90 de min a stat ca mentosanu in tub. Reghe, invata frate niste tactici de antrenorat. Andone cum il contestau dinamovistii cu demisia si alte ''alea'', te-a surclasat la nivel tactic. Cat despre Hotegan, eu zic ca merita Popa al 2 penalty. Normal scorul trebuia sa fie 3-2 pentru Dinamo dar ce mai conteaza, tot infrangere era. Sper ca Reghe sa se trezeasca la realitate ca joi avem meci imposibil la Villareal si putem rata calificarea.

Mai Giachi , am 2 intrebari : 1. la ce calificare speri ? poate ca va veti califica pt ultimul loc in grupa si pt o rusine grava intr-o grupa de desculti , cu turci no-name si divizia B elvetiana :)) 2. de ce Hotegan ? primul penalty nu trebuia acordat ! la momentul contactului (care a fost ) , mingea nu mai era in joc, era afara, sau poate la 3cm sa iasa afara ...

e.moti.on
e.moti.on  •  01 Decembrie 2016, 09:33
Postat de ionut.07 pe 01 Decembrie 2016, 09:16

Nimeni n-a spus pana acum ca DINAMO a jucat in media campionatului nostru, la general vorbind. Cunoscand suporterul dinamovist, stau si ma intreb de ce i s-a cerut demisia lui Andone. Echipa nu a practicat un joc stralucit, dar a jucat in media unui campionat slab si inconstant. Nu mai reiau faptul ca arbitrii au adus echipa pe locul 5. Nicio alta echipa n-a stralucit. Doar Astra, motivata fiind de aspectul financiar, in cupele europene. Revenind la meciul de aseara, Dinamo a meritat victoria, fiind superioara la toate capitolele. Dincolo de aberatiile unora care nu-si mai pot desfasura jocul de culise, cum ca Dinamo s-a aparat cu 10 jucatori de camp si alte statistici inventate pe retele de social, Dinamo a jucat de la egal la egal cu Steaua, ba chiar mult mai bine, meritand victoria in unele meciuri (vezi acel 1-1 de anu' trecut, din campionat), de cca 1 an jumate, perioada in care, dupa mult timp, loturile s-au echilibrat. In ciuda criticilor unora la adresa stoperilor dinamovisti, critici care nu sunt tocmai justificate (Marici, de exemplu, mi se pare un fundas bun, care-l poate inlocui pe Mevlija), dar si la adresa altor jucatori care nu-si arata potentialul (cum e in cazul lui Nistor, care sper sa redevina jucatorul de altadata, dar e nevoie de timp pt asta), Dinamo are un lot foarte bun, chiar mai bun decat "prea mediatul" lot al vicecampioanei. Sper sa fie continuitate la echipa si Ando sa fie pastrat. Hai Dinamo! La multi ani, Romania!

e o munca titanica sa echilibrezi loturile celor 2 in conditiile in care fcsb-ul cumpara ce e mai bun intern si dinamo o lei achizitii ; e meritul lui andone pentru rezultat asa cum in ultimul tot 3-1 a fost meritul lui rednic ! BRAVO baietilor ;)))

ionut.07
ionut.07  •  01 Decembrie 2016, 09:16

Nimeni n-a spus pana acum ca DINAMO a jucat in media campionatului nostru, la general vorbind. Cunoscand suporterul dinamovist, stau si ma intreb de ce i s-a cerut demisia lui Andone. Echipa nu a practicat un joc stralucit, dar a jucat in media unui campionat slab si inconstant. Nu mai reiau faptul ca arbitrii au adus echipa pe locul 5. Nicio alta echipa n-a stralucit. Doar Astra, motivata fiind de aspectul financiar, in cupele europene. Revenind la meciul de aseara, Dinamo a meritat victoria, fiind superioara la toate capitolele. Dincolo de aberatiile unora care nu-si mai pot desfasura jocul de culise, cum ca Dinamo s-a aparat cu 10 jucatori de camp si alte statistici inventate pe retele de social, Dinamo a jucat de la egal la egal cu Steaua, ba chiar mult mai bine, meritand victoria in unele meciuri (vezi acel 1-1 de anu' trecut, din campionat), de cca 1 an jumate, perioada in care, dupa mult timp, loturile s-au echilibrat. In ciuda criticilor unora la adresa stoperilor dinamovisti, critici care nu sunt tocmai justificate (Marici, de exemplu, mi se pare un fundas bun, care-l poate inlocui pe Mevlija), dar si la adresa altor jucatori care nu-si arata potentialul (cum e in cazul lui Nistor, care sper sa redevina jucatorul de altadata, dar e nevoie de timp pt asta), Dinamo are un lot foarte bun, chiar mai bun decat "prea mediatul" lot al vicecampioanei. Sper sa fie continuitate la echipa si Ando sa fie pastrat. Hai Dinamo! La multi ani, Romania!

Vezi toate comentariile (880)
Comentează