FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, DUMINICĂ, 21:00, ANTENA1, DIGI1, DOLCE1, LOOKTV, GSP.RO

Giani Kiriță are un mesaj pentru dinamoviști înainte de Derby: "Opriți umilința!"

Giani Kiriță este
Giani Kiriță este "cîine" și în afara fotbalului, alegînd această postură și la concursul "Dansez pentru tine"

Articol de - Publicat vineri, 07 august 2015 00:00

Giani Kiriță consideră că o victorie cu Steaua ar fi pentru jucătorii dinamoviști o dovadă de respect de sine după cei 4 ani și jumătate de secetă.

Fostul mijlocaș și căpitan al "cîinilor", Giani Kiriță, 38 ani, a fost în ultima vreme unul dintre cei mai puternici contestatari ai lui Dinamo, dar acum, înainte de partida cu Steaua, Giani și-a domolit discursul și spune că Rednic este o variantă bună pentru banca tehnică din Ștefan cel Mare. Mai mult, Kiriță le cere jucătorilor să conștientizeze importanţa acestui Derby.

- Giani, cum ți se pare Dinamo în prezent?
- După doar patru meciuri, e adevărat fără înfrîngere, nu-mi pot da cu părerea. Asta nu îmi spune nimic, că nu au pierdut, dacă aveau patru victorii consecutive mai ziceam, dar așa, mai trebuie să așteptăm.

- Este Rednic cheia succesului?
- E clar că este un mare plus pentru echipă. Este un antrenor cu experiență foarte mare, cu trofee cîștigate și, foarte important, dinamovist. Eu zic că este capabil să creeze o echipă puternică, dar îi mai trebuie minimum trei sau patru transferuri, cîte un jucător măcar în fiecare compartiment.

- Ce jucător ți se pare cel mai în formă din tabăra "cîinilor" în acest moment?
- Nu există așa ceva la Dinamo. Eu văd că este iar o echipă nouă, iarăși New Dinamo, iarăși reconstrucție, sper totuși că prin venirea lui Rednic se va schimba ceva. În acest moment, periculoasă trebuie să fie echipa, într-un tot unitar, nu un singur jucător.

"Eu învățam de la Lupescu și Mihali"

- Dar de la Steaua?
- Știți bine că eu nu comentez niciodată Steaua, pentru că nu mă interesează. Pe mine mă interesează strict Dinamo.

- Steliano Filip și Patrick Petre au fost foarte lăudați în ultimul timp...
- Sînt talentați, e adevărat, dar mai au mult de crescut. Din păcate, nu prea au lîngă cine să crească în acest moment. Nu au de la cine să învețe...

- Ce să învețe?
- Fotbal! Și eu am fost jucător tînăr și cînd mă băga în teren alergam de nebun, pînă cînd mi-au zis Ionuț Lupescu și Gică Mihali: "My friend, stop, trebuie să faci asta și ajunge, unde alergi de nebun?". Nu e de ajuns să alergi dintr-un capăt în celălalt al terenului, trebuie să știi ce și cum să faci, iar asta se învață de la antrenor și de la jucătorii bătrîni. Cînd sînt și jucători exponențiali lîngă tine, înveți mult mai repede jocul.

"Pe vremea mea trebuia să muncești ani pentru banderolă!"

- Ce îi trebuie lui Dinamo pentru a se impune în fața Stelei, duminică?
- În primul rînd, de fapt, în singurul rînd, jucătorii trebuie să conștientizeze că Dinamo nu a mai bătut pe Steaua de atîția ani. Asta trebuie să fie motivația supremă, nu mai există altă discuție!

- Dacă înving "cîinii", cît de sus pot visa să termine în clasament?
- Dacă se întîmplă asta, trebuie să ne gîndim în primul rînd la bucuria suporterilor, care așteaptă, ca și mine, de foarte, foarte mult timp acest lucru. Pentru echipă va fi un factor de moral, să poată aspira la primele locuri. Nu putem vorbi de titlu, să fim serioși, e cale lungă. Să bată pe Steaua întîi și după aceea vorbim despre ce vreți voi! (rîde)

- Ești de acord ca Vojnovici să fie căpitan la Dinamo?
- Pe timpul meu, criteriile erau altele. Trebuia să muncești cîțiva ani în tricoul lui Dinamo, trebuia să ai un cuvînt de spus în vestiar, dar văd că vremurile sînt altele acum. Oricum, nu îl judec deloc pe Mircea Rednic, probabil că el vede în acest jucător un lider, sper să nu se înșele.

- Ce pronostic ai pentru confruntarea de duminică?
- Nici nu știu de ce mă mai întrebi așa ceva, victorie Dinamo, normal!

"Cele mai furmoase amintiri ale mele sînt legate strict de meciurile cu Steaua. Eu am nouă derby-uri jucate și șase cîștigate, asta e fericirea supremă la mine"
Giani Kiriță

"Am mai spus-o și o repet, mi-e rușine ca dinamovist să merg pe stradă, pentru că Dinamo nu a mai bătut pe Steaua de nu știu cînd" Giani Kiriță

5 trofeea cîștigat Giani Kiriță în tricoul lui Dinamo: 2 campionate și 3 Cupe ale României

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
vlad1m1r.
vlad1m1r.  •  08 August 2015, 02:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sabi1.
sabi1.  •  08 August 2015, 02:36
Postat de gametable08 pe 07 August 2015, 17:05

"Am mai spus-o și o repet, mi-e rușine ca dinamovist să merg pe stradă, pentru că Dinamo nu a mai bătut pe Steaua de nu știu cînd'' =))) ce rusine sa fi caine =)) asa e ,este umilitor!

Cea mai mare umilintza este sa nu ai echipa,identitate,palmares,culori, suporteri,sigla iar definita acestor multe exemple este cuvantul ''fcsB''. La mai mare fratilor.

thelegend.
thelegend.  •  08 August 2015, 02:33
Postat de steaua1986forever pe 07 August 2015, 10:21

Coana Kirita asta e o umilinta mare pentru dinamo. Tot ii dau ei ca Lacatus ***. Uitati-va bine la baiatul asta si apoi mai discutam .....Apropos, Banel Nicolita are un caracter de 10000 de ori mai curat decat Kirita asta, ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează