FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, AZI, 21:00, A1, DIGI1, DOLCE1, LOOKTV, GSP.RO

Mircea Rednic și Mirel Rădoi, față în față » Unul victimă, altul călău

Articol de - Publicat duminica, 09 august 2015 00:00

Rădoi are, ca fotbalist, palmares negativ în Derby. Rednic e neînvins, ca antrenor al roș-albilor, în aceleași confruntări.

Mirel Rădoi, 34 de ani, dă piept cu primul său Derby de România ca tehnician. Cel mai tînăr "allenatore" din Liga 1 are un palmares personal negativ în confruntările cu Dinamo, în cariera de fotbalist. Din 18 meciuri, a cîștigat de numai 6 ori! De 5 ori a remizat și a pierdut de 7.

Ultimul succes al jucătorului Rădoi a fost în aprilie 2005, 1-0, pe Ghencea, cu golul lui Nicolae Dică, unul dintre secunzii săi din prezent. Cel mai dureros meci pentru fostul căpitan al Stelei datează din aprilie 2008, cînd "cîinii" cîștigau cu 2-1, goluri Dănciulescu și Bratu, iar roș-albaștrii pierdeau titlul, în penultima etapă, în favoarea celor de la CFR.

Mircea Rednic, 53 de ani, e la cel de-al treilea mandat pe banca roș-albilor și e neînvins ca antrenor în confruntările cu marea rivală. Are două victorii, în ediția 2006/2007, cînd "cîinii" au luat ultimul campionat, și două remize, în ediția 2008/2009, cînd roș-albii au fost ultima oară în lupta pentru titlu.

9 victorii ale Stelei și două remize s-au înregistrat în ultimele 11 dueluri în care dinamoviștii n-au învins

Ce spune Rădoi despre Derby:

  • "Am încercat diferite metode prin care să-i scot pe jucători din starea de după dezastrul de la Belgrad. Cred că sînt conștienți de importanța Derby-ului, vor uita de acel meci și vor fi conectați la miza jocului cu Dinamo"
  • "Chiar nu știu care este cea mai frumoasă amintire dintr-o partidă cu «cîinii». Am și cîștigat, am și pierdut multe partide, unele chiar dureroase"
  • "O victorie contra lui Dinamo ar fi antidotul perfect după prăbușirea psihică de la Belgrad"

Ce spune Rednic despre Derby:

  • "Este cel mai greu meci de pînă acum, și pentru mine, trebuie să-mi dau seama la ce nivel sîntem. Steaua va fi foarte motivată după eșecul cu Partizan. Știu că au trecut 4 ani de la ultima noastră victorie, sîntem pregătiți să învingem"
  • "Au înțeles și cei noi din lot importanța Derby-ului, pentru că doar de asta se vorbește de două săptămîni. Starokin are o problemă la genunchi, nu face parte din lot, iar Filip și Gavrilă sînt incerți"
  • "Nu poţi să zici că putem face spectacol, pe mine mă interesează mai mult punctele. Dacă Steaua ne va lăsa să facem spectacol, atunci vom face, dar nu cred că ne lasă"
  • "După partida de duminică vom ști clar la ce nivel ne aflăm și ce pretenții putem avea de la acest campionat. Galeria noastră merită un rezultat pozitiv"

Steaua
Aşezare: 4-2-3-1
12. Cojocaru - 22. Alcenat, 6. Papp, 33. Varela, 13. Toşca - 11. Muniru, 21. Breeveld - 77. Ad. Popa, 5. Hamroun, 7. Chipciu - 15. Tade
Rezerve: 1. Fl. Niţă, 2. Rîpă, 8. L. Filip, 17. Tudorie, 19. Mihalcea, 23. Tahar, 80. G. Iancu

Dinamo
Aşezare: 4-2-3-1
1. Cerniauskas - 26. Feussi, 73. A. Marc, 17. Mevjla, 7. St. Filip - 80. Vojnovici, 5. Nedelcearu - 77. B. Gavrilă, 10. C. Matei, 93. V. Lazăr - 31. Gnohere
Rezerve: 12. Abraham, 9. D. Rotariu, 13. P. Petre, 14. Fai, 23. I. Şerban, 30. Tîrcoveanu, 99. R. Moldoveanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
thefisherking
thefisherking  •  09 August 2015, 18:44

Cred ca va fi egal azi. Dinamo are nevoie de multe meciuri in care sa se sudeze, pentru a bate intr-un astfel de meci si din pacate nu poate beneficia de dezastrul in care maimuta din pipera a adus Steaua: 5-6 titulari cel mult mediocri si finul *** antrenor, insotit de lingaul nr 1, pedrazzini. Cert e ca Dinamo nu va primi gol in seara asta, ca nu are de la cine. Dar nici nu va marca, pt ca nu are cu cine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  09 August 2015, 17:21
Postat de sexilian pe 09 August 2015, 14:13

Puriule ardei si poti retrograda,nu uita ca tu esti calificat nu banuit ca finul ***

VOI VA DESFIINTATI,URMEAZA DINAMO,STEAUA II RUPE SI PE DINAMO AZI

sexilian
sexilian  •  09 August 2015, 14:13

Puriule ardei si poti retrograda,nu uita ca tu esti calificat nu banuit ca finul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează