FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

1,5 mil

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2007 00:00

Plesan ar putea trece astazi din cantonamentul lui Poli in cel al Stelei, din Austria

Timisoara la Saalfalden, Steaua la Kaprun, in cantonamentele din Austria. O distanta de 60 de kilometri pe care mijlocasul lui Poli, Mihaita Plesan, ar putea sa o parcurga astazi pentru a imbraca tricoul Stelei.
Iminenta plecare a lui Paraschiv in Italia si pretul exorbitant solicitat pe Herea, 3 milioane de euro, au accelerat negocierile care vor demara astazi oficial. Directorul executiv, Gheorghe Chivorchian, a recunoscut ca va avea o intrevedere cu Gica Hagi. "Nu stiu cit si-l doreste Steaua pe Plesan, dar voi afla dupa ce voi discuta cu Hagi. Voi urmari amicalul lor si apoi o sa pot spune mai multe. Pina atunci, Plesan la Steaua e o doar un simplu zvon", a afirmat Gheorghe Chivorchian.

Tot azi, in cantonamentul Stelei va ajunge si Gigi Becali, urmind ca si el sa discute cu Chivorchian. Marian Iancu nu s-ar opune afacerii, mai ales ca pretul de 1,5 milioane de euro pe care l-ar primi pentru transferul "decarului" lui Poli i-ar recupera investitia, iar postul de mijlocas ofensiv e acoperit prin transferurile lui Aliuta si Vrsici. "Vedem, deocamdata la noi nu a ajuns nici oferta oficiala, deci nu avem de ce discuta. Cind o avem, o sa o analizam impreuna cu stafful tehnic si apoi voi putea spune daca pleaca sau nu Plesan", a zis Iancu.

Plesan, care cistiga la Poli 150.000 de dolari pe an din salariu, l-ar inlocui pe Paraschiv in linia de mijloc a Stelei

si Dinamo cistiga
In ianuarie 2006, tratativele dintre Dinamo si Poli pentru trecerea lui Plesan pe Bega au mers greu, fiind nevoie de interventia lui Hagi pe linga Giovanni Becali pentru ca mijlocasul sa ajunga la Timisoara. Poli a platit 800.000 de dolari, dar a fost nevoita sa accepte o clauza de 500.000 de dolari la un eventual transfer intern si 50 la suta dintr-un transfer extern, care depaseste valoarea de 1 milion de euro. "Poli are doar jumatate de Plesan", s-a plins ulterior Iancu.

Relatii bune
Transferul lui Plesan in Ghencea ar confirma relatiile bune dintre cei doi patroni, Gigi Becali si Marian Iancu. Vara trecuta, Ovidiu Petre a trecut la Steaua in schimbul unui milion de euro, iar Gigel Coman l-a urmat pe Olaroiu, la schimb cu Andrei Cristea plus 300.000 de euro. Hagi a fost la un pas sa-l aduca pe Oprita pe Bega, dar atunci s-a opus Olaroiu, desi Iancu si Becali s-au inteles asupra detaliilor financiare. In urma cu doua saptamini, Poli l-a luat de la Steaua pe Stelian Stancu, mutare care a costat 300.000 de euro. 

"Anul meu!"
Mijlocasul timisorenilor a marturisit ca i-ar placea sa lucreze din nou cu Hagi
Adrian Bucur (Timisoara)

- Mihaita, se pare ca Paraschiv iti face loc in Ghencea.
- Da? Pleaca in Italia? Nu pot sa spun prea multe pentru ca, in acest moment, nu am nici o parere. Nu am fost contactat oficial de nimeni si nu stiu daca ar fi corect sa vorbesc prea multe in acest moment.

- Ai spus mereu ca ti-a facut placere sa lucrezi cu Hagi.
- Da, nu am de ce sa neg acest lucru. M-am simtit foarte bine atunci cind am fost antrenat de Gica Hagi si am avut multe lucruri de invatat. Ai alta incredere si joci altfel cind un antrenor te apreciaza cum o face Hagi.

- Ai fost destul de dezamagit de aventura de la Dinamo. Te-ar tenta sa incerci o experienta si la Steaua?
- Nu stiu ce sa spun acum. Ma pregatesc intens, pentru ca vreau ca sezonul care vine sa fie anul meu. Sint foarte concentrat in fiecare zi si incerc sa dau totul la antrenamente. Asta e tot ce pot sa va zic in acest moment.

107 meciuri a jucat Mihaita Plesan in Liga I, marcind 18 goluri. El a evoluat pina acum la U Craiova, Dinamo si Poli Timisoara

5,70 a fost media notelor lui Plesan primite in Gazeta Sporturilor sezonul trecut, fiind pe locul 13 in clasamentul jucatorilor lui Poli

Citește și:
Imagini emoționante după Hermannstadt - Rapid » Cristian Manea, în lacrimi, consolat de coechipieri
Superliga
Imagini emoționante după Hermannstadt - Rapid » Cristian Manea, în lacrimi, consolat de coechipieri
Decizia lui Ilie Bolojan după ce Mihai Neșu a reclamat plata impozitului de 36.000 de euro!
Stiri extrasport
Decizia lui Ilie Bolojan după ce Mihai Neșu a reclamat plata impozitului de 36.000 de euro!
Florin Prunea anunță dezastrul la o echipă de tradiție: „În 10 zile pune lacătul, dispare cu totul”
Liga 2
Florin Prunea anunță dezastrul la o echipă de tradiție: „În 10 zile pune lacătul, dispare cu totul”
Ce l-a surprins pe Costel Gâlcă în Hermannstadt - Rapid: „Adevărul e că nu mă așteptam”
Superliga
Ce l-a surprins pe Costel Gâlcă în Hermannstadt - Rapid: „Adevărul e că nu mă așteptam”
ULTIMA ORĂ Concedieri la Dacia: până la 50.000 de euro pentru cei care pleacă
Profit.ro
ULTIMA ORĂ Concedieri la Dacia: până la 50.000 de euro pentru cei care pleacă
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Matei Popa la raport: iată ce nu a făcut nici măcar o dată noul portar de la FCSB!

Studiu șocant citat de Guardian: „Aceste alimente sunt atât de nocive încât ar trebui tratate mai degrabă ca țigările, nu ca hrană!”

Comentarii (0)

Articolul nu are încă niciun comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează