Articol de Eduard Apostol, Cezar Titor - Publicat luni, 12 ianuarie 2026 11:39 / Actualizat luni, 12 ianuarie 2026 11:45
Vârful lui U Cluj, Andrei Gheorghiță, 23 de ani, a dezvăluit ce-ar face cu un milion de euro dacă i-ar avea. Dar și alte mici, mari plăceri și vise
Andrei Gheorghiță este unul dintre jucătorii cu care Cristiano Bergodi și U Cluj atacă play-off-ul începând de duminică, 18 ianuarie, de la meciul cu Dinamo de pe Arena Națională.
Fotbalistul ofensiv a părăsit FCSB vara trecută și a fost achiziționat de către „Șepcile roșii”. Într-un interviu acordat GSP.ro, bucureșteanul, la origini, a explicat ce sentimente îl încearcă vizavi de fosta echipă, dar s-a și prezentat în fața suporterilor care îl cunosc mai puțin. Iată 10 întrebări personale la care a răspuns Andrei Gheorghiță.
Un altfel de Andrei Gheorghiță: de la Maldive la Lamborghini Revuelto, de la Vin Diesel la Tupac Shakur
- Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
- Vesel, ambițios și prietenos.
- Care e mâncarea preferată?
- Paste.
- Și ce nu suporți?
- Nu sunt pretențios, e greu să spun ceva ce nu suport. Sunt câteva condimente, cum sunt foile de dafin, pe care nu le suport...
- O vacanță de vis?
- Maldive.

- Ce-ai face cu un milion de euro?
- O parte i-aș investi, o parte mi-aș face eu plăcerile mele.
- În ce să investești?
- O parte în imobiliare, o parte într-o școală de fotbal... Hai să-ți împart: 4 apartamente - 600-700.000, o școală de fotbal - 200.000 de euro, cu 100.000 de euro îți faci mici pofte.
- Mașina preferată?
- De vis? Lamborghini Revuelto.

- Ce actor ai putea să fii la Hollywood?
- Ca... Ca Firicel (râde cu gândul la actorul din serialul Las Fierbinți). Glumesc. Vin Diesel.
- Ce vedetă internațională ai invita la cină?
- Neymar.
- Cu cine ți-ar plăcea să te conversezi dacă ai avea posibilitatea?
- Cu Tupac. Un om foarte citit, care a trecut prin viață...

Ascult muzică diversă. Preferatul meu este Petre Ștefan. Îmi place trap-ul. Melodiile mele de motivație, înainte de meciuri, sunt "Superstar" și "Peter Parker"
Andrei Gheorghiță, atacant U Cluj
A numit țara-model pentru România: „Nu trebuie copiat 100%, putem să adaptăm!”