FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #3

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend - Rapid vs CFR sau cine se trezeşte din coşmar + Ce a învăţat FCSB din trecut

Articol de , - Publicat joi, 04 aprilie 2024 16:36 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 01:13

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din runda a treia din play-off şi play-out

1. UTA - FC Botoşani, duelul celor mai active echipe pe piaţa transferurilor în iarnă

UTA - FC Botoşani, în etapa #3 din Superliga

Neînvinsă în ultimele 8 meciuri jucate în campionat pe teren propriu, UTA primeşte vizita Botoşaniului, echipă care vine după o victorie mare, 2-1 cu Poli Iaşi, succes în urma căruia a rămas în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Acestea sunt şi formaţiile cele mai active în perioada de transferuri din iarnă. În cele 11 etape din 2024, FC Botoşani a folosit 13 jucători noi (fără minute pentru moldoveni în 2023), în timp ce arădenii au completat lista celor utilizaţi în primele 21 de runde cu alţi 9 fotbalişti.

Nu în ultimul rând, din jocul de la Arad selectăm şi cifra etapei: meciul 300 pe prima scenă pentru Alexandru Ţigănaşu, bornă atinsă "all-time" în principala competiţie internă doar de alţi 158 de fotbalişti.

2. Sepsi - Farul, se menţine echilibrul la Sf. Gheorghe?

Sepsi - Farul, în etapa #3 din Superliga

Ultimele clasate din play-off se vor întâlni pentru a 11-a oară în istorie la Sfântu Gheorghe.

În precedentele 10 meciuri disputate pe terenul lui Sepsi, a dominat echilibrul: două victorii de fiecare parte şi 6 remize. Şi golaverajul este egal, 9-9.

Interesant este că Farul a obţinut două succese şi o remiză în ultimele trei deplasări în Covasna. Ultima victorie acasă a lui Sepsi în faţa constănţenilor a avut loc pe 12 decembrie 2021, 1-0.

3. Florin Pîrvu se întoarce la Ploieşti

Petrolul - FC Voluntari, în etapa #3 din Superliga

Ilfovenii se deplasează pe "Ilie Oană" cu un moral bun dat de victoria cu Hermannstadt, succes venit după 12 partide la rând fără victorie.

Meciul va fi unul special pentru Florin Pîrvu, cel care nu doar că a evoluat ca jucător în tricoul "lupilor galbeni", ci a şi antrenat gruparea ploieşteană mai bine de un an, din februarie 2023 până în martie 2024.

El este şi tehnicianul care a stat cel mai mult pe banca Petrolului în Superligă din 2011, anul precedentei promovări, până-n prezent, depăşind nume importante precum Contra, Rednic sau Mulţescu.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend - Rapid vs CFR sau cine se trezeşte din coşmar + Ce a învăţat FCSB din trecut
Florin Pârvu va fi pentru prima oară adversarul Petrolului în cariera sa de antrenor în Liga 1

Antrenorii cu cele mai multe meciuri la Petrolul

  • Florin Pîrvu - 45
  • Cosmin Contra - 43
  • Mircea Rednic - 26
  • Nicolae Constantin - 24
  • Vivi Răchită - 23
  • Gigi Mulţescu - 21
  • Răzvan Lucescu - 19

4. Ce under va folosi Bergodi?

Rapid - CFR Cluj, în etapa #3 din Superliga

Singurii fără punct scos în primele două etape din play-off, rapidiştii au coborât de pe podium şi-şi văd ameninţat inclusiv locul de Europa, loc pentru care se luptă şi CFR, care, după eliminarea ruşinoasă din Cupă, a mai rămas cu o singură şansă, cea oferită de campionat.

Pe lângă moralul distrus după înfrângerea de la Craiova, giuleştenii mai au o problemă: jucătorul eligibil U 21.

Borza a revenit printre titulari, dar evoluţia lui a fost sub aşteptări, fiind notat cu 4 de către reporterii Gazetei.

Cum şi Bădescu a avut destule momente slabe, în special cu Farul, rămâne de văzut dacă Bergodi va apela la un alt jucător eligibil, asta însemnând, probabil, să renunţe la unul dintre fotbaliştii experimentaţi din linia mediană.

5. Marchează CFR şi din acţiune?

Rapid - CFR Cluj, în etapa #3 din Superliga

Clujenii vin în Giuleşti fără antrenor, fără preşedinte şi debusolaţi după şocul din Cupă, 0-4 cu Corvinul.

Mai mult, le va lipsi şi grecul Panagiotis Tachtsidis, suspendat, unul dintre cei mai constanţi jucători din lotul ardelenilor. Mijlocaşul a fost titular de 25 de ori, a marcat 6 goluri şi a pasat decisiv de două ori.

Iar CFR are mari probleme şi în ofensivă. Nu a mai marcat din acţiune din meciul cu Dinamo din 23 februarie!

Au urmat cinci partide în campionat, interval în care a înscris de 6 ori, 5 dintre goluri în urma unor cornere şi o reuşită din penalty.

6. Hermannstadt - U Cluj, cine îşi păstrează recordul?

Hermannstadt - U Cluj, în etapa #3 din Superliga

Sibienii au cea mai lungă serie de invincibilitate pe teren propriu, 15 meciuri. De partea cealaltă, clujenii nu au primit gol de 676 de minute.

Doar în 7 sezoane o echipă a adunat peste 700 de minute fără gol primit, prima formaţie pe care o poate depăşi U Cluj în acest top fiind FC Braşov 2008-2009 - 707 minute.

Mai mult, Hermannstadt a marcat cel puţin un gol în 13 dintre cele 16 jocuri disputate "acasă" în campionatul actual, iar Universitatea Cluj este fără victorie în precedentele 5 deplasări din Superligă, interval în care a înregistrat "afară" 3 remize şi două înfrângeri.

7. Duelul celor mai buni din campionat, dar şi cel dintre victimele lor

FCSB - U Craiova, în etapa #3 din Superliga

Bucureştenii s-au impus la Ovidiu şi şi-au păstrat distanţa de 7 puncte faţă de Universitatea, echipă care vine pe Arena Naţională să-şi joace şansa la titlu, un eventual succes al oltenilor transformând lupta pentru câştigarea campionatului în una de-a dreptul electrizantă.

Partida va consemna şi un duel între cei mai buni jucători ofensivi din campionat: Florinel Coman, 15 goluri marcate şi 9 assist-uri, respectiv Alexandru Mitriţă, autor a 13 goluri, pasator decisiv de 11 ori, dar şi cu 3 penalty-uri scoase şi transformate de alţi componenţi din lotul alb-albaştrilor.

Cei doi au făcut multe victime în ediţia curentă, printre ele numărându-se şi colegii lor Octavian Popescu şi Andrei Ivan, fotbalişti nevoiţi să-şi schimbe zona de acţiune din teren, fapt care le-a scăzut mult randamentul.

Octavian Popescu vs Andrei Ivan

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend - Rapid vs CFR sau cine se trezeşte din coşmar + Ce a învăţat FCSB din trecut

8. Precedentul care le dă fiori roş-albaştrilor

FCSB - U Craiova, în etapa #3 din Superliga

Roş-albaştrii au câştigat primele două jocuri din play-off, performanţă pe care au mai realizat-o în 2020-2021, când erau lideri după 32 de runde, având un punct peste CFR.

Au urmat 8 partide din care au luat doar 6 puncte, parcurs în urma căruia au terminat pe poziţia secundă, la 9 lungimi în spatele clujenilor. Practic, în ediţia amintită, gruparea din Gruia a recuperat 10 puncte în ultimele 8 runde!

9. Duelul foştilor ceferişti

Poli Iaşi - FCU Craiova, în etapa #3 din Superliga

Învinşi de rivala din Botoşani, ieşenii au renunţat la experimentatul Leo Grozavu şi l-au adus pe Tony da Silva, debutant la acest nivel. El va da peste fostul său coleg de la CFR Cluj din sezonul 2007-2008.

Ambii tehnicieni sunt obligaţi să câştige pentru a depăşi crizele cu care se confruntă echipele lor. Moldovenii au doar o victorie în ultimele 9 etape. De partea cealaltă, craiovenii au scos doar 4 puncte în 11 jocuri disputate în 2024!

10. Dorinel, o singură înfrângere pe teren propriu cu Dinamo

Oţelul - Dinamo, în etapa #3 din Superliga

Dorinel Munteanu a activat ca fotbalist în tricoul bucureştenilor timp de două sezoane (1991-1992, 1992-1993, 67 meciuri / 27 goluri), fiind un jucător de bază în ediţia 1991/1992, când Dinamo a câştigat titlul fără înfrângere. De asemenea, i-a antrenat, pentru o scurtă perioadă, pe roș-albi, în 2012/2013.

Doar că Dorinel nu a avut milă de fosta sa echipă atunci când a întâlnit-o ca antrenor. A pierdut o singură dată acasă, pe 21 martie 2010, Oţelul - Dinamo 2-3.

GALERIE FOTO. 10 imagini spectaculoase de la meciul Oţelul - Dinamo 2-3, din 2010

Gabriel Torje şi Milan Perendija
Răzvan Ochiroşii şi Francisco Molinero
Gabriel Boştină Ionuţ Neagu
Ianis Zicu
Adrian Cristea şi Gabriel Giurgiu
+5 FOTO

În rest, actualul tehnician al gălăţenilor a câştigat 3 partide, iar de alte 3 ori a terminat la egalitate.

INFOGRAFIC. De la 1 la 10 în etapa #3 din play-off şi play-out

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend - Rapid vs CFR sau cine se trezeşte din coşmar + Ce a învăţat FCSB din trecut

Citeşte şi:

Experiment în meciul decisiv » Cum vrea Gigi Becali să tranșeze lupta la titlu cu Universitatea Craiova
FCSB
Experiment în meciul decisiv » Cum vrea Gigi Becali să tranșeze lupta la titlu cu Universitatea Craiova
S-a convins de Adi Mutu: „Nu e făcut pentru meseria asta!”
ANTRENOR
S-a convins de Adi Mutu: „Nu e făcut pentru meseria asta!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
scalmer02
scalmer02  •  05 Aprilie 2024, 08:27

Pentru FCSB nu există emoţii împotriva oltenilor, Rotaru dădu poruncă către supuşii săi : "ghiocei să fiţi, vitejilor" !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează