FOTBAL  »  Superliga  »  DOSAR

10 pentru Europa! Cu excepția Ceahlăului, toate formațiile care nu sînt în insolvență vor să participe în ediția viitoare a cupelor europene

Viitorul și CSMS ar putea juca în Europa, deși au avut drept obiectiv la începutul sezonului salvarea de la retrogradare
Viitorul și CSMS ar putea juca în Europa, deși au avut drept obiectiv la începutul sezonului salvarea de la retrogradare

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2015 00:00

Steaua, ASA Tg. Mureș, CSU Craiova, Astra, Viitorul, Botoșani, CSMS Iași, Chiajna, Pandurii și Gaz Metan s-au înscris pe lista preliminară pentru UCL și EL.

Din cauza interdicțiilor pentru cluburile în insolvență și a situațiilor confuze de la Craiova și Astra, inclusiv locul 8 ar putea aduce accesul în Europa League!

Dansul licențelor pentru sezonul următor de liga întîi și cupe europene se anunță o saga palpitantă. Deocamdată, situația cea mai ciudată vine dinspre pretendentele pentru competițiile continentale. Astfel, exceptînd Ceahlăul, toate celelalte 10 formații care nu sînt în prezent în insolvență au aplicat la FRF pentru a fi acceptate pe tabloul Champions League sau Europa League!

Un pas de la retrogradare la cupe europene


Lista le cuprinde pe Steaua, ASA Tg. Mureș, CSU Craiova, Astra, Viitorul, Botoșani, CSMS Iași, Chiajna, Pandurii și Gaz Metan. Asta în condițiile în care ultimele patru formații sînt mai aproape de retrogradare decît de cupele europene.

Cum însă finalul sezonului aduce multe meciuri directe, trei sau patru rezultate pozitive consecutive pot sălta imediat o formație aflată acum în zona periculoasă către partea superioară a ierarhiei.

Steaua și ASA, singurele fără emoții la vîrf

Dacă Steaua nu prea mai are emoții pentru locul din UCL, calculele încurcate se duc pentru frontul EL. Aici, singura fără probleme ar fi ASA Tg. Mureș.

Mai departe, Craiova așteaptă un verdict din partea UEFA asupra dreptului de participare în competiție sub aspectul unei derogări de la criteriul afilierii mai vechi de 3 ani. Astra a intrat și ea în derapaj după arestarea patronului Ioan Niculae și n-ar fi exclus să eșueze în insolvență. Așa s-ar putea ajunge ca inclusiv locurile 7 și 8, ocupate momentan de Viitorul și Botoșani, să ofere un bilet nesperat spre Europa!

Craiova vrea la Cluj, Viitorul în Capitală

Clubul din Bănie a trebuit să se orienteze asupra unui stadion omologabil pentru cupe europene în speranța prinderii unui loc de EL. Astfel, oltenii au propus "Cluj Arena" atît pentru partidele continentale, cît și pentru liga întîi. În privința meciurilor din ediția viitoare L1, juveții intenționează însă să solicite o derogare de la LPF în sensul de a li se permite să evolueze pe "Extensiv", fără îndeplinirea criteriilor de nocturnă și instalație de încălzire a gazonului.

Cum vor intra echipele românești în cupele europene

Champions League
Campioana tur 2 prel. 14/15 iulie și 21/22 iulie

Europa League
România 3 tur 1 prel. 2 și 9 iulie
România 2 tur 2 prel. 16 și 23 iulie
România 1 tur 3 prel. 30 iulie și 6 august
* România 1 este formația calificată în EL de pe cea mai bună poziție în clasament, iar România 3 de pe cea mai slabă poziție

6.000.000 €ar putea cîștiga o echipă românească dacă se califică în grupele EL. Suma asigură bugetul pe doi ani pentru o formație de mijlocul clasamentului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
667673733379166
Coda del Diavolo  •  07 Aprilie 2015, 14:22

si o asteptam cu mare drag in liga 1 si pe Nova Mama Mia Bechicerecul-Mic din liga 3 seria c4 care trage la promovare in liga 2 )))))))))))

667673733379166
Coda del Diavolo  •  07 Aprilie 2015, 14:18

daca ne uitam cine trage la promovare )))) ....DAMILA MACIUCA,BUFTEA,FC VOLUNTARI

minosu
minosu  •  07 Aprilie 2015, 13:44

s-a alege preful de fotbalul romanesc

Vezi toate comentariile (8)
Comentează