FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

11 milioane de euro pentru locul 4! » Acesta a fost bugetul Rapidului în ultimul sezon

Copos nu mai pare dispus să investească la Rapid.
Copos nu mai pare dispus să investească la Rapid.

Articol de , - Publicat joi, 31 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 30 mai 2012 20:12

Rapidul lui Lucescu junior n-a cucerit nici un trofeu, deşi a avut parte de un buget demn de o campioană.

"E cel mai bun sezon al acestei echipe din ultimii ani!", a repetat Răzvan Lucescu în ultimele sale săptămîni petrecute în Grant! Antrenorul se laudă că a strîns 64 de puncte în Liga 1 şi că a jucat finala Cupei, dar uită că a avut parte de un buget imens, în condiţiile în care în vara trecută nu s-a plătit nici un ban pentru jucătorii care au fost aduşi!

George Copos se vaită că a cheltuit, poate, cei mai mulţi bani dintre toate formaţiile din România: "Trebuie neapărat să reducem costurile! În sezonul trecut am cheltuit cel puţin 11milioane de euro! E inadmisibil!".

Din această sumă, aproximativ 4 milioane reprezintă banii veniţi de la UEFA pentru participarea în Europa League şi cei din drepturile TV. Restul reprezintă investiţii făcute de Copos.

Patronul s-a săturat să mai plătească lefuri mari şi vrea să adopte un nou model: salarii decente şi bonusuri consistente de performanţă.

În campionatul recent încheiat, Rapidul a plătit peste 4 milioane de euro pe an net pe salarii, media fiind de circa 140.000 de euro de jucător! Alte cheltuieli importante au reprezentat primele de semnătură oferite celor 8 fotbalişti care au venit la începutul sezonului!

Îl pîndeşte pe Răzvan
Pentru a-şi mai recupera din pagubă, Copos nici nu concepe să accepte rezilierea de comun acord a contractului cu Răzvan Lucescu. Antrenorul a bătut palma cu El Jaish din Qatar, dar angajamentul său cu giuleştenii e valabil pînă în vara lui 2013. Conform contractului dintre clubul din Grant şi Lucescu junior, cine vrea să încheie socotelile trebuie să achite celeilalte părţi 500.000 de euro! Acesta e şi motivul pentru care Copos nu a numit încă un alt antrenor: aşteaptă ca Răzvan să plătească acea clauză.

"Eu n-am zis niciodată că ne despărţim de Răzvan Lucescu. A început o treabă aici şi trebuie să o termine, am în continuare încredere în el" (George Copos, patron Rapid)

350.000 de euro e suma netă pe care Rapidul a cheltuit-o lunar în sezonul trecut cu salariile jucătorilor şi ale staff-ului tehnic

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Oficial la CFR
Rapidiştii l-au pierdut pe Ciprian Deac! Cel mai bun mijlocaş stînga în sezonul recent încheiat a semnat pe 3 ani cu CFR Cluj. Chiar dacă aveau prima opţiune pentru transferul lui Deac pentru 1.200.000 de euro, Copos nu a activat clauza la finalul campionatului. Ardelenii au negociat în aceste zile cu oficialii lui Schalke şi au perfectat transferul pentru o sumă chiar mai mică, doar 700.000 de euro. Nemţii vor păstra 40% din drepturile federative ale jucătorului.

A ajuns şi la Bergodi
Copos a negociat cu toţi antrenorii disponibili din Liga 1, nu s-a înţeles cu nici unul, iar în ultimele zile a discutat chiar şi cu doi tehnicieni care au pregătit echipe din România în ultimii ani. După Dusan Uhrin jr., bossul giuleştenilor a avut o discuţie şi cu Cristiano Bergodi, italianul care, în Liga 1, a mai pregătit formaţiile FC Naţional, Rapid, Steaua, CFR şi Poli Iaşi. Bergodi a confirmat pentru Evenimentul zilei: "I-am spus că am un meci important de jucat cu Modena şi să mă caute după acel joc. Nu m-a mai sunat".

INBOX:
- Copos a anunţat că Pancu va continua în Giuleşti şi în sezonul următor: "Pancone e un caracter extraordinar, va rămîne la echipa noastră cu siguranţă. El are contract pe viaţă cu Rapid, chiar şi după ce îşi va agăţa ghetele în cui va avea o funcţie în club".
- Fostul rapidist Cristian Săpunaru e dorit de Porumboiu la FC Vaslui. Fotbalistul a avut o ofertă din partea moldovenilor şi în 2010, dar fundaşul a ales să meargă împrumut în Giuleşti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
torcida23
torcida23  •  01 Iunie 2012, 00:56

Accesati si torcida23/c||o||m||

amicu
amicu  •  31 Mai 2012, 23:11

plangi degaba Copose....cand aduci un antrenor fricos, care nu iti promoveaza nici un jucator...sa nu te astepti sa iasa apa din piatra seaca

mike59
mike59  •  31 Mai 2012, 18:57

Si probabil urmatorii trei ani nu mai baga un leu la Rapid. D-aia n-a numit nici antrenor, nici transferuri nici nimic. E bine, asta-i spiritul Rapidului. De o saptamana toata suflarea rapidista asteapta sa vada ce antrenor vine, eventual transferuri (atacantul sau atacantii ala (aia)) pe care Rapidul ii asteapta din 2006...Nimic. Nici un sunet din partea lui Georgel. Obiectivul lui acuma este sa salte aia 500k de la Lucescu junior. Probabil si ca o mica razbunare ca l-a bagat la cheltuiala si nu s-a ales cu nimic. C'est la vie...Deci inteleg ca sezonul care vine ca si sezonul abia incheiat, vom avea performante notabile cu echipa noastra draga. Si asta datorita cui ?...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close