FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

11 zile blocate! » Cluburile au respins propunerea ISB de diminuare a drepturilor TV

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iunie 2015 00:00

În Adunarea Generală a Ligii s-a votat împotriva reducerii sumei pe care trebuie s-o achite deținătorul de drepturi. Societatea malteză ISB are posibilitatea să rezilieze contractul.

Transferurile și contractele se vor face, în perioada următoare, pe baza unei presupuneri! "Dacă se plătește cît era stabilit, ar trebui să luăm cu 300.000 de euro în plus față de sezonul trecut". Acesta e calculul pe care îl gîndește fiecare echipă, ca urmare a prelungirii crizei drepturilor TV.

Sistemul s-a schimbat pentru bani

Cluburile au votat în Adunarea Generală împotriva propunerii pe care a înaintat-o ISB, societatea care deține drepturile de transmisie a campionatului. Firma malteză solicitase reducerea prețului, de la 27,5 milioane de euro pe an la 23 de milioane de euro.

Numărul de echipe s-a redus de la 18 la 14, așa că o formație din primul eșalon ar beneficia, în funcție de locul din clasament, de aceiași bani care s-au plătit și de-a lungul stagiunii precedente.

Dar cluburile au acceptat modificarea sistemului competițional tocmai pentru ca premiul total de 27,5 milioane să se împartă la mai puțini participanți. Atrași de surplusul de 300.000 de euro de fiecare, patronii au acceptat tranziția dură pe care a presupus-o sezonul trecut, din care au picat în liga a doua șase echipe, o treime din campionat!

Află pe 19

ISB păstrează dreptul de a rezilia contractul dacă nu va fi de acord să păstreze suma pe care a agreat-o în urmă cu un an. Într-o săptămînă, societatea ar trebui să vireze o tranșă de care depind toate formațiile. Toți și-au făcut planurile în funcție de banii din televizări: restanțe, achiziții și cantonamente depind de plata drepturilor.

Pe 19 iunie e programată o nouă Adunare Generală, în care se va limpezi situația. Cluburile vor ști atunci dacă ISB a acceptat să deruleze contractul așa cum este el sau LPF are nevoie să-și caute clienți noi pentru Liga 1.

"S-a discutat propunerea ISB de reducere a sumei din contract și cluburile nu au fost de acord. Contractul poate fi reziliat unilateral. Daune s-ar putea obține în instanțe, dar pe termen lung, ceea ce nu ne-ar avantaja"
Gino Iorgulescu, președinte LPF

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
danut1971
danut1971  •  09 Iunie 2015, 10:41

BRAVO CLUBURILOR AU VRUT ISB-UL DREPTURILE TV SA PLATEASCA ACUM

karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  09 Iunie 2015, 09:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează