FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

12 ţinte ratate » Steaua a bifat un singur transfer în această iarnă: Gabriel Iancu

Milanov a fost ultimul dintre jucătorii care au refuzat Steaua.
Milanov a fost ultimul dintre jucătorii care au refuzat Steaua.

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 01:57

Steaua a negociat pentru mai mult de o echipă în această iarnă, însă tranzacţiile nu s-au realizat din diverse motive.

Sintagma " Steaua nu se refuză" nu mai e de actualitate! Steliştii se chinuiesc de trei săptămîni să parafeze două transferuri, în special, pentru a-şi întări posturile de fundaş dreapta şi cel de atacant central. Variantele au picat pe rînd, ajungîndu-se pînă acum la o echipă întreagă de jucători pe care steliştii, MM Stoica, Reghecampf sau Becali, au afirmat că îi doresc, dar n-au mai ajuns în Ghencea în această iarnă!

Principalul ţel al Stelei a fost aducerea unui fundaş dreapta, dar Duarte, Kontoes, Rîpă şi, mai nou, Milanov n-au mai semnat cu roş-albaştrii, făcîndu-l pe Gigi să declare: "Nu mai am nici o soluţie pentru acest post, nu ştiu pe cine să transfer".

Tot patronul şi-a mai exprimat interesul şi pentru rapidiştii Bozovici, Herea şi Teixeira, dar la sfatul lui MM Stoica a renunţat la planurile sale. În plus, Tembo şi Bokila au fost declaraţi netrasferabili de conducerea Astrei, respectiv a Petrolului.

Totuşi, jucătorul care i-a dat cel mai mult planurile peste cap lui Gigi Becali a fost Maxim, de la Pandurii. Acesta a refuzat să vină la Steaua acum, făcînd ca neagreaţii Rocha, Martinovici şi Stanca să nu mai meargă la schimb la trupa gorjeană.

Vaslui, tărîm interzis
De-a lungul timpului, Gigi Becali şi Adrian Porumboiu au negociat mai multe transferuri de la Vaslui la Steaua. Deşi Becali i-a dorit pe Wesley, Sînmărtean, N'Doye sau Ljubinkovici, nici unul n-a ajuns în Ghencea. În schimb, Steaua s-a ales din Moldova, în ultimii ani, cu Marius Croitoru, Bogdan Panait, Vali Badea şi Lucian Burdujan, toţi fiind consideraţi însă achiziţii nereuşite.

"Reghecampf s-a descurcat de minune cu actualul lot. În aceste condiţii, eu nu cred că Steaua mai are nevoie de întăriri. De ce să te legi la cap, dacă nu te doare?" (Emerich Ienei, fost antrenor Steaua)

500 de mii de euro a cheltuit Steaua în această iarnă, suma reprezentînd transferul lui Gabriel Iancu (18 ani) de la Viitorul Constanţa

Ce jucători a ratat Steaua:

Florin Niţă (25 de ani) - portar - Chiajna
Apropiaţi ai jucătorului susţin că acesta ar fi semnat deja un contract cu Steaua, începînd de la 1 iunire 2013, cînd îi expiră actuala înţelegere cu Chiajna. Becali intenţiona să-l achiziţioneze din această iarnă în condiţiile în care Stanca ar fi ajuns la Pandurii, ca parte din transferul lui Maxim la Steaua.

Rui Duarte (32 de ani) - fundaş dreapta - Rapid
La jumătatea lunii decembrie, paparazzi l-au surprins pe portughez luînd masa în oraş cu Gigi Becali. Ba mai mult, cei doi au discutat în direct la GSP TV despre un posibil transfer al fundaşului la Steaua, însă totul a căzut cînd acesta a fost rugat să meargă să efectueze un control medical. "Cum să mă duc fără acordul Rapidului? Aş putea fi suspendat", s-a scuzat Rui.

Jivko Milanov (28 de ani) - fundaş dreapta - Vaslui
Gigi Becali şi patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, au bătut palma pentru trecerea lui Milanov la Steaua în schimbul a 50.000 de euro. Aflat în ultimele 6 luni de contract, bulgarul a refuzat oferta roş-albaştrilor, sperînd să obţină în vară un contract mai bun din străinătate.

Giannis Kontoes (26 de ani) - fundaş dreapta şi central - AEK Atena
Steliştii au încercat să profite de criza financiară prin care trece AEK Atena, însă n-au reuşit să se înţeleagă cu Kontoes în privinţa salariului său. Acesta cîştigă în Grecia 280.000 de euro pe an, iar Becali n-a dorit să-i ofere mai multe de 10.000 de euro lunar. Grecul era dorit de MM Stoica şi Reghecampf.

Cornel Rîpă (23 de ani) - fundaş dreapta - Oţelul
A fost ultima variantă pentru acest post a lui Gigi Becali, însă patronul nici n-a apucat să negocieze cu Oţelul, pentru că atît Reghe, cît şi MM Stoica au refuzat categoric transferul lui Rîpă.

Fwayo Tembo (22 de ani) - mijlocaş dreapta - Astra Giurgiu
E unul dintre fotbaliştii din Liga 1 care l-au impresionat pe Becali, deşi a ajuns în România în urmă cu 6 luni. Totuşi, Gigi s-a lovit de refuzul categoric al lui Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, care nici n-a dorit să negocieze cu acesta.

Ovidiu Herea (27 de ani) - mijlocaş ofensiv - Rapid
Anamaria Prodan, cea care l-a impresariat în trecut pe Herea, a spus că l-ar vedea pe mijlocaşul giuleştean în Ghencea, acolo unde antrenor e soţul ei. Cei doi au o relaţie apropiată cu rapidistul, însă situaţia în care se află clubul din Grant îi împiedică pe aceştia să-l aducă la Steaua. Totuşi, mutarea s-ar putea realiza, dacă Herea va deveni liber de contract.

Alexandru Maxim (22 de ani) - mijlocaş ofensiv - Pandurii
Steaua şi Pandurii au bătut palma pentru transferul mijlocaşului în Ghencea. În schimbul lui, gorjenii s-ar fi ales cu 500 de mii de euro, Răzvan Stanca, Adi Rocha şi cedarea definitiv a lui Mihai Răduţ. Totuşi, Maxim a refuzat să semneze contractul, dorind să aştepte pînă la vară înainte de a lua o decizie.

Vladimir Bozovici (30 de ani) - fundaş şi mijlocaş stînga - Rapid
Becali l-a vrut în mai multe rînduri pe Bozovici la Steaua, iar acum, cînd Rapidul şi-a declarat insolvenţa, Gigi şi-a reafirmat interesul pentru muntenegrean. Totuşi, la fel ca şi în cazul lui Herea, patronul din Ghencea trebuie să aştepte pînă Bozo îşi încheie conturile cu giuleştenii, dorind să-l ia gratis.

Filipe Teixeira (32 de ani) - mijlocaş ofensiv - Rapid
După ce în august 2012 a fost la un pas să semneze cu roş-albaştrii, Becali şi Copos înţelegîndu-se pentru 500.000 de euro, Teixeira a mai fost dorit de Gigi şi în această iarnă, însă de data aceasta MM Stoica l-a convins că nu are nevoie de el. "Mie îmi place, dar nu-l vor cei din conducere", a spus Becali.

Gheorghe Grozav (22 de ani) - atacant - Petrolul
Dezamăgit de Nikolici şi Rocha, Becali vrea să întărească şi ofensiva, însă nu prea are variante din Liga 1. Primul pe listă a fost Gicu Grozav, dar Petrolul a refuzat categoric tratativele.

Jeremy Bokila (24 de ani) - atacant - Petrolul
Becali a declarat apoi că îl doreşte pe congolezul Bokila, tot de la Ploieşti. Acesta ar fi fost de acord cu o mutare la Steaua, dar patronul prahovenilor Florian Walter n-a dorit să negocieze nici transferul acestuia.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
tigruzzu
tigruzzu  •  07 Ianuarie 2013, 00:28
Postat de andystar pe 06 Ianuarie 2013, 15:55

IN afara de Bokila si Milanov nu ma interseaza nici unul !!!!!!

Acri strugurii, nu-i așa?!

andystar
andystar  •  06 Ianuarie 2013, 15:55

IN afara de Bokila si Milanov nu ma interseaza nici unul !!!!!!

flo_ax
flo_ax  •  06 Ianuarie 2013, 15:18

Nu i-a ratat cumva si pe Messi si Ronaldo? Ca si Falcao era cica pe lista!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close