FOTBAL  »  Superliga  »  „2 LA 1”

VIDEO EXCLUSIV 133 de trofee într-o echipă » Adrian Ilie a ales cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat: „Neapărat el”

Adrian Ilie în tricoul echipei naționale
Adrian Ilie în tricoul echipei naționale

Articol de , - Publicat sambata, 15 martie 2025 11:45 / Actualizat duminica, 07 decembrie 2025 11:30

Invitat la ediția #11 a podcastului GSP „2 la 1”, Adrian Ilie, 50 de ani, a acceptat provocarea de a realiza un prim „11” de vis format din foștii lui colegi.

„Cobra” a mers pe o formulă ultraofensivă, 4-1-4-1. Antrenor: Claudio Ranieri.

Cele mai grele momente din viața lui Adrian Ilie: „Ce mai caut eu aici?!”
„2 LA 1”
Cele mai grele momente din viața lui Adrian Ilie: „Ce mai caut eu aici?!”

VIDEO. Dream team-ul lui Adi Ilie: „Pune «Ilie» în stânga. Să nu fie clar, dacă sunt eu sau Ilie Dumitrescu”

„Ca portar, merg pe Andoni Zubizarreta. Acum, linia de fund... l-aș pune pe francezul Angloma și pe Hakan Unsal. Ca stoperi i-aș vrea pe Gică Popescu și Miroslav Djukic”, a ales Adrian Ilie, printre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului românesc.

Mendieta la mijloc. Am mai vorbit cu el, ne-am întâlnit prin Spania. Mai departe, neapărat să fie Hagi în centru, puțin mai sus, iar lângă el Adrian Mutu”, a continuat acesta.

Marius Lăcătuș în dreapta. În stânga poți să pui Ilie, doar atât, să nu fie clar dacă sunt eu sau Ilie Dumitrescu. Iar vârf Hakan Șukur”, a încheiat Ilie.

133 de trofee într-o echipă » Adrian Ilie a ales cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat: „Neapărat el”
Dream team-ul lui Adrian Ilie, format din foștii lui colegi și alcătuit live de Raul Rusescu, unul dintre moderatorii podcastului GSP „2 la 1”
  • Andoni ZUBIZARRETA - Jocelyn ANGLOMA, Gică POPESCU, Miroslav DJUKIC, Hakan UNSAL - Gaizka MENDIETA - Marius LĂCĂTUȘ, Adrian MUTU, Gheorghe HAGI, Ilie DUMITRESCU/Adrian ILIE - Hakan ȘUKUR
  • Antrenor: Claudio RANIERI

133 de trofeeau câștigat în total fotbaliștii aleși de Adrian Ilie

Dacă ne gândim și la rezerve... mai pot să fac o echipă! Am avut mulți colegi de calitate. Mergea pus și Carboni fundaș stânga, sunt mulți...

- Adrian Ilie

VIDEO INTEGRAL. Podcastul GSP „2 la 1” cu Adrian Ilie:

Despre Adrian Ilie:

• în România a jucat la Steaua şi la Electroputere;
  • în străinătate la: Galatasaray, Valencia, Alaves, Beşiktaş şi Zurich;
  • 15 trofee câştigate: 8 în România, toate cu Steaua (4 titluri, două Cupe şi două Supercupe), alte 7 în străinătate, două titluri şi o Supercupă cu Galata, un titlu, o Cupă şi o Supercupă cu Valencia, o Cupă a Elveţiei cu Zurich;
  • când a fost la Valencia, echipa spaniolă a disputat două finale de Champions League, ambele pierdute;
  • la naţională are 55 de meciuri şi 13 goluri;
  • a participat la 3 turnee finale: un Mondial (1998) şi două Europene (1996 şi 2000);
  • 1998 e anul în care Adrian Ilie a câştigat titlul de Fotbalistul Român al Anului în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 7,5 milioane € a costat Adrian Ilie pe parcursul carierei: Steaua l-a vândut la Galatasaray pe două milioane în 1997, apoi l-a cumpărat Valencia în 1998 pentru 3,8, Alaves a plătit 1,5 milioane în 2002, iar Beşiktaş l-a împrumutat pentru 200.000 € în 2004;
  • s-a retras la 31 de ani;
  • după retragere, a fost manager la FCSB în sezonul 2007-2008 și a mai cochetat cu impresariatul.
Citește și:
„Pentru prima dată” » Ce au remarcat jurnaliștii italieni la Cristi Chivu, în victoria cu Dortmund + Nota primită de român
Liga Campionilor
„Pentru prima dată” » Ce au remarcat jurnaliștii italieni la Cristi Chivu, în victoria cu Dortmund + Nota primită de român
Clasamentul final al grupei în Liga Campionilor, după o seară nebună de tot! » Portarul-erou Trubin califică echipa lui Mourinho la ultima fază și o scoate pe Real Madrid din Top 8!
Liga Campionilor
Clasamentul final al grupei în Liga Campionilor, după o seară nebună de tot! » Portarul-erou Trubin califică echipa lui Mourinho la ultima fază și o scoate pe Real Madrid din Top 8!
Cum a ajuns Trubin personajul principal din thrillerul Mourinho - Arbeloa: filmul reușitei istorice cu Real Madrid
Liga Campionilor
Cum a ajuns Trubin personajul principal din thrillerul Mourinho - Arbeloa: filmul reușitei istorice cu Real Madrid
Americanii au reacționat după lansarea noului Duster: „Arată ca o Dacia pentru oamenii bogați”
Noutati auto
Americanii au reacționat după lansarea noului Duster: „Arată ca o Dacia pentru oamenii bogați”
EXCLUSIV FOTO Sora mai mare a lui George Becali, Domnica Geambazi, intră pe piața imobiliară
Profit.ro
EXCLUSIV FOTO Sora mai mare a lui George Becali, Domnica Geambazi, intră pe piața imobiliară
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

„Miza programului n-a fost ascensiunea, ci moartea” » De ce escaladarea live a unui zgârie-nori de către Alex Honnold a fost greșită: „Clădirea nu e munte, e o vânătoare de clickuri vopsită drept căutare interioară”

„Părul fetei arde vâlvătăi... Zbor final! Stop!” » GSP publică o serie specială, la 50 de ani de la perfecțiunea olimpică a gimnasticii: „Nadia, 10 la Montreal”

Comentarii (2)
aspida
aspida  •  15 Martie 2025, 13:17

Sper ca toti astia sa te nominalizeze daca vor primi o intrebare similara. Meriti !

palominocreek
palominocreek  •  15 Martie 2025, 12:43

Se confirma ca nu prea se avea la inima cu Claudio Lopez

Vezi toate comentariile (2)
Comentează