FOTBAL  »  Superliga  »  „2 LA 1”

VIDEO EXCLUSIV 133 de trofee într-o echipă » Adrian Ilie a ales cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat: „Neapărat el”

Adrian Ilie în tricoul echipei naționale
Adrian Ilie în tricoul echipei naționale

Articol de , - Publicat sambata, 15 martie 2025 11:45 / Actualizat duminica, 07 decembrie 2025 11:30

Invitat la ediția #11 a podcastului GSP „2 la 1”, Adrian Ilie, 50 de ani, a acceptat provocarea de a realiza un prim „11” de vis format din foștii lui colegi.

„Cobra” a mers pe o formulă ultraofensivă, 4-1-4-1. Antrenor: Claudio Ranieri.

Cele mai grele momente din viața lui Adrian Ilie: „Ce mai caut eu aici?!”
„2 LA 1”
Cele mai grele momente din viața lui Adrian Ilie: „Ce mai caut eu aici?!”

VIDEO. Dream team-ul lui Adi Ilie: „Pune «Ilie» în stânga. Să nu fie clar, dacă sunt eu sau Ilie Dumitrescu”

„Ca portar, merg pe Andoni Zubizarreta. Acum, linia de fund... l-aș pune pe francezul Angloma și pe Hakan Unsal. Ca stoperi i-aș vrea pe Gică Popescu și Miroslav Djukic”, a ales Adrian Ilie, printre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului românesc.

Mendieta la mijloc. Am mai vorbit cu el, ne-am întâlnit prin Spania. Mai departe, neapărat să fie Hagi în centru, puțin mai sus, iar lângă el Adrian Mutu”, a continuat acesta.

Marius Lăcătuș în dreapta. În stânga poți să pui Ilie, doar atât, să nu fie clar dacă sunt eu sau Ilie Dumitrescu. Iar vârf Hakan Șukur”, a încheiat Ilie.

133 de trofee într-o echipă » Adrian Ilie a ales cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat: „Neapărat el”
Dream team-ul lui Adrian Ilie, format din foștii lui colegi și alcătuit live de Raul Rusescu, unul dintre moderatorii podcastului GSP „2 la 1”
  • Andoni ZUBIZARRETA - Jocelyn ANGLOMA, Gică POPESCU, Miroslav DJUKIC, Hakan UNSAL - Gaizka MENDIETA - Marius LĂCĂTUȘ, Adrian MUTU, Gheorghe HAGI, Ilie DUMITRESCU/Adrian ILIE - Hakan ȘUKUR
  • Antrenor: Claudio RANIERI

133 de trofeeau câștigat în total fotbaliștii aleși de Adrian Ilie

Dacă ne gândim și la rezerve... mai pot să fac o echipă! Am avut mulți colegi de calitate. Mergea pus și Carboni fundaș stânga, sunt mulți...

- Adrian Ilie

VIDEO INTEGRAL. Podcastul GSP „2 la 1” cu Adrian Ilie:

Despre Adrian Ilie:

• în România a jucat la Steaua şi la Electroputere;
  • în străinătate la: Galatasaray, Valencia, Alaves, Beşiktaş şi Zurich;
  • 15 trofee câştigate: 8 în România, toate cu Steaua (4 titluri, două Cupe şi două Supercupe), alte 7 în străinătate, două titluri şi o Supercupă cu Galata, un titlu, o Cupă şi o Supercupă cu Valencia, o Cupă a Elveţiei cu Zurich;
  • când a fost la Valencia, echipa spaniolă a disputat două finale de Champions League, ambele pierdute;
  • la naţională are 55 de meciuri şi 13 goluri;
  • a participat la 3 turnee finale: un Mondial (1998) şi două Europene (1996 şi 2000);
  • 1998 e anul în care Adrian Ilie a câştigat titlul de Fotbalistul Român al Anului în Ancheta Gazetei Sporturilor;
  • 7,5 milioane € a costat Adrian Ilie pe parcursul carierei: Steaua l-a vândut la Galatasaray pe două milioane în 1997, apoi l-a cumpărat Valencia în 1998 pentru 3,8, Alaves a plătit 1,5 milioane în 2002, iar Beşiktaş l-a împrumutat pentru 200.000 € în 2004;
  • s-a retras la 31 de ani;
  • după retragere, a fost manager la FCSB în sezonul 2007-2008 și a mai cochetat cu impresariatul.
Citește și:
„Dădeai «bună ziua» și la clanțe, acum ești altul”. Mihai Stoica acuză modificările de comportament din vestiarul lui FCSB
Superliga
„Dădeai «bună ziua» și la clanțe, acum ești altul”. Mihai Stoica acuză modificările de comportament din vestiarul lui FCSB
Maraton în Liga Campionilor: 18 meciuri de la aceeași oră » Aflăm toate echipele calificate în optimi și în play-off
Liga Campionilor
Maraton în Liga Campionilor: 18 meciuri de la aceeași oră » Aflăm toate echipele calificate în optimi și în play-off
Kyros Vassaras a luat decizia, după controversele din UTA - Rapid: l-a reținut de la delegări!
Superliga
Kyros Vassaras a luat decizia, după controversele din UTA - Rapid: l-a reținut de la delegări!
Americanii au reacționat după lansarea noului Duster: „Arată ca o Dacia pentru oamenii bogați”
Noutati auto
Americanii au reacționat după lansarea noului Duster: „Arată ca o Dacia pentru oamenii bogați”
EXCLUSIV FOTO Sora mai mare a lui George Becali, Domnica Geambazi, intră pe piața imobiliară
Profit.ro
EXCLUSIV FOTO Sora mai mare a lui George Becali, Domnica Geambazi, intră pe piața imobiliară
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

„Miza programului n-a fost ascensiunea, ci moartea” » De ce escaladarea live a unui zgârie-nori de către Alex Honnold a fost greșită: „Clădirea nu e munte, e o vânătoare de clickuri vopsită drept căutare interioară”

„Părul fetei arde vâlvătăi... Zbor final! Stop!” » GSP publică o serie specială, la 50 de ani de la perfecțiunea olimpică a gimnasticii: „Nadia, 10 la Montreal”

Comentarii (2)
aspida
aspida  •  15 Martie 2025, 13:17

Sper ca toti astia sa te nominalizeze daca vor primi o intrebare similara. Meriti !

palominocreek
palominocreek  •  15 Martie 2025, 12:43

Se confirma ca nu prea se avea la inima cu Claudio Lopez

Vezi toate comentariile (2)
Comentează