FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 0-1

14.000 de Nea Mărini » Toată Oltenia s-a mutat la Severin: suporterii Craiovei au visat în zadar la o victorie istorică

Oltenii și-au susținut favoriții, dar au plecat supărați +2   FOTO
Oltenii și-au susținut favoriții, dar au plecat supărați

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2017 00:00

Oltenii fideli confruntării cu duşmanul de la Bucureşti au erupt aseară în vulcanul alb-albastru de la Severin, mii de suflete visând la o victorie istorică.

Toată Oltenia s-a mutat aseară la Turnu Severin. Finala primăverii pentru Eterna Terra Nova. Maşinile au zburat spre oraşul de la Dunăre, cu steaguri, cu fulare, cu speranţe.

Indiferent că sunt apelaţi cu vechiul nume legendar sau cu nişte iniţiale sau luaţi peste picior în programul de meci, roş-albaştrii asigură o reţetă de succes pentru CS U / Ştiinţa.

Da, oltenii umplu arena de la Dunăre, da, ei sunt 99,9 la sută şi sufletul petrecerii, dar dacă nu sosea FCSB / Steaua în urbe, miile de olteni din toate cele 5 judeţe, plus Capitala!, n-ar fi luat cu asalt Severinul.

Neam de piatră

Iar emoţiile sunt cu atât mai mari cu cât "juveţii", oricât ar fi ei de neam de piatră, n-au mai învins duşmanul din Capitală de 15 ani. Iar o victorie ar fi adus Bănia aproape de coroniţa de premiant a Ligii 1.

Oltenii sunt fideli şi trăiesc fenomenul cu patosul cu care Nea Mărin ne spunea poveştile lui nemuritoare. Emoţiile unei partide cu miză în acest spaţiu sud-american al României nu egalează ca vibraţie oricare altă confruntare.

Spectatorii, normal, cu toţii antrenori de-o seară, sar, înjură, dau ordine, scrâşnesc, îşi dau cu palma de cap de sare fularul cu leul alb-albastru de la gât.

Până şi Mihai Rotaru, patronul Ştiinţei, efervescent, a părăsit confortul lojei şi a stat ca pe ghimpi undeva la tribuna O, printre cei mai recalcitranţi suporteri ai oltenilor.

Lovind aerul cu pumnii, ca toţi "juveţii", la acţiunile de poartă ale lui Băluţă et Co. Oltenii respiră altfel fotbalul, totul e pe repede înainte.

Au început să mişte

Spre deosebire de partidele precedente din deplasare, susţinătorii echipei lui Reghe au simţit că este nevoie de ei în lupta pentru titlu. Iniţial, cei de la FCSB au solicitat doar 30 de bilete în peluza rezervată oaspeţilor!

Oltenii au căpătat, în schimb, acelaşi număr de invitaţii VIP la ultima partidă a campionatului, pe Naţional Arena.

Ieri dimineaţă, bucureştenii au revenit cu o nouă solicitare, astfel că aseară FCSB a avut 300 de fani în tribune, mult mai zgomotoşi decât la partida de la începutul lui 2017.

15.000de spectatori au fost la precedenta partidă dintre Craiova şi FCSB (1-2), în sezonul regulat, la începutul lui 2017

10.000de oameni a adus Dinamo în cele două confruntări ale ediţiei, la Severin, cu Ştiinţa, atât în sezonul regulat, cât şi în sferturile Cupei României

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
dansy
dansy  •  10 Aprilie 2017, 09:31
Postat de ray51 pe 10 Aprilie 2017, 09:13

Tari si mari pana la confruntarea cu echipa invinsa de Qarabağ, Mioveni, ,Vardar, Dinamo, Viitorul, Slovan... Vai de nea Marinii astia prazuiti !

Cred ca aseara ai fost beat si nu ai putut sa judeci bine meciul si mai ales arbitrajul.

dansy
dansy  •  10 Aprilie 2017, 09:29

Normal ca CSU nu a putut invinge FCSB + echipa de arbitri!Voi chiar nu vedeti cum s-a arbitrat?Acesta era subiectul principal in meciul de aseara nu ca Ghnoere ia invins pe lei.Pai la cotul primit de IVAN se dadea rosu direct si arbitrul se face ca nu vede desi era la cativa metri si nu da nici macar lovitura libera.Pai va spun eu de ce,Pentru ca daca dadea lovitura libera trebuia sa dea si rosu.E smecher nu??? Miklos Nagy vede un offside la ivan care era cu o talpa inaintea fundasului FCSB ,iar apoi nu vede consecutiv doua offsideuri ale FCSB clare ca lumina zilei.Pai se poate asa ceva??Si voi va minunati ca CSU nu a mai invins FCSB de 15 ani.

ray51
ray51  •  10 Aprilie 2017, 09:13

Tari si mari pana la confruntarea cu echipa invinsa de Qarabağ, Mioveni, ,Vardar, Dinamo, Viitorul, Slovan... Vai de nea Marinii astia prazuiti !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează