FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, LUNI, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

18 ani şi 20 de meciuri în care Rapid nu a reuşit să o învingă pe Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2010 00:00

17 octombrie 1976. Rapid învingea pe teren propriu cu 2-0 pe Steaua. Pînă aici nimic deosebit, doar că această victorie a giuleştenilor avea să fie şi ultima în 18 ani, perioadă în care Rapidul a fost incapabilă să învingă Steaua. Un record care e greu de crezut că va fi doborît.

20 DE MECIURI ÎN CAMPIONAT

Din sezonul 76/77, în care au învins pentru ultima dată Steaua, a fost nevoie de 20 de meciuri în campionat ca Rapidul să izbutească victorie mult căutată, care a venit tocmai în sezonul 93/94, într-un meci pe teren propriu. "Rapid, ca la majorat", titra Gazeta Sporturilor pe prima pagină. O victorie mult aşteptată obţinută în faţa unei echipe a Stelei din care nu lipseau Lăcătuş, Ilie Dumitescu sau Adrian Ilie.

2-1 ÎN 1994
20 martie 1994. În faţa a 10.000 de spectatori pe stadionul Giuleşti, Rapidul se impunea la finalul unui meci dominat clar de echipa antrenată atunci de Viorel Hizo. Scorul a fost deschis de Chiriţă ('41), după o fază creată de Vlădoiu. Acelaşi Vlădoiu, care în anul următor avea să meargă la Steaua, a fost creatorul golului doi marcat de giuleşteni în minutul 45 prin Voinea.

După o primă repriză în care Steaua nu a fost existentă în atac, elevii lui Ienei s-au trezit în partea a doua a meciului, "vulpoiul" Ilie Dumitrescu, aşa cum îl descrie cronicarul Constantin Firănescu, reducea din diferenţă în minutul 57. Eliminarea lui Ţâră care l-a lovit cu pumnul pe Csik avea să deschidă meciul, ambele echipe ratînd ocazii importante. Totuşi, scorul avea să rămînă 2-1, iar Rapid obţinea o victorie istorică, iar blestemul era rupt.

Rapid: Stelea - Zamfir, Bealcu, Iovan, Vameşu - Ţâră, Motroc, Chebac, Chiriţă - Voinea, Vlădoiu
Antrenor: Viorel Hizo

Steaua: Stângaciu - Csik, Doboş, Prodan, Panait - Ion, Gîlcă, Panduru, Iftodi - Lăcătuş, Dumitrescu
Antrenor: Emerich Ienei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează