FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

25.000 km în 5 săptămîni! » Traseu fără precedent pentru jumătate din echipa titularilor Stelei

Aşa arată traseul Stelei din această iarnă
Aşa arată traseul Stelei din această iarnă

Articol de - Publicat duminica, 10 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 februarie 2013 22:56

Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii şi Tănase vor strînge în perioada 10 ianuarie - 15 februarie, în medie, peste 700 de kilometri zilnic cu avionul.

Nu doar perioada lungă de cantonament e sacrificiul pe care jucătorii Stelei l-au făcut în această iarnă înaintea "dublei" cu Ajax. Cinci dintre elevii lui Reghecampf, toţi oameni de bază în primul "11", au avut de suportat deplasări cu avionul fără precedent pentru o altă perioadă de pregătire.

Începînd din 10 ianuarie, cînd echipa a plecat spre Spania, unde şi-a desfăşurat primul cantonament, şi pînă pe 15 februarie, cînd e programată reîntoarcerea de la Amsterdam, cei 5 vor avea "la activ" aproape 25.000 de kilomeri. E vorba despre Tătăruşanu, Chiricheş, Bourceanu, Pintilii şi Tănase, cei care au fost selecţionaţi de Piţurcă pentru meciul cu Australia.

Ei, faţă de colegii lor, au fost nevoiţi să suporte în doar 3 zile nu mai puţin de 10.000 de kilometri, atît cît înseamnă un zbor dus-întors pe ruta Antalya - Malaga. Avionul a fost închiriat special de Steaua tocmai pentru ca jucătorii săi să nu fie nevoiţi să urmeze un zbor cu măcar o escală.

40 de mii de euro a costat charter-ul pe care Steaua l-a închiriat pentru a-i duce şi a-i readuce pe cei 5 jucători selecţionaţi la echipa naţională

9.000 de kilometri e distanţa pe care Steaua o parcurge în tot sezonul Ligii 1 pentru cele 17 deplasări

2 zile din ultimele 35 au fost jucătorii Stelei acasă, în rest au stat în cantonament la Izvorani, în Spania şi în Antalya

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Dacă mă condamnă, plec şi cer azil politic!"
Gigi Becali a decis să nu mai meargă în Antalya pentru a vedea ultimul amical, de ieri seară, al Stelei şi s-a dus în Dubai, unde a fost invitat de către Cosmin Olăroiu. Finanţatorul a vorbit şi despre termenul de luni din dosarul de sechestrare: "Luni o să fiu în ţară, să nu se mai speculeze nimic. E posibil să te aresteze procurorul, dar la Înalta Curte nu se poate întîmpla nimic. Avocaţii mi-au zis că hoţii au recunoscut, au spus că n-au fost sechestraţi. Mi-am luat măsuri, nu stau să facă statul abuzuri cu mine! Iau avionul şi plec. Nu sînt un papagal, am acte la mine, plec şi cer azil politic".

De azi, în Olanda
Steliştii au plecat în această dimineaţă din cel de-al doilea cantonament al iernii, cel din Turcia, cu destinaţia Olanda. Aceştia vor ajunge în jurul prînzului la Amsterdam, acolo unde se vor caza la un hotel de 4 stele. Tot azi, de la ora 15:30, Ajax va juca ultimul meci înaintea întîlnirii cu Steaua, cu Roda, partidă la care va fi prezent Mihai Stoica. Ajax-Steaua, manşa tur a "16-imilor" Europa League, se joacă pe 14 februarie, de la ora 20:00, în direct pe Digi şi Dolce, dar şi livetext pe GSP.RO

Rică Neaga se retrage din fotbal
Ajuns în liga a doua, la CS Mioveni, Adrian Neaga (33 de ani) a anunţat că se va retrage din fotbal: "Mai mult ca sigur voi renunţa la fotbal în această iarnă. Contractul meu la Mioveni expiră în vară, însă clubul nu are ca obiectiv promovarea şi nu pot să mai rămîn. Nu simt că mai am motivaţia să joc fotbal în aceste condiţii, aşa că mai bine mă retrag". El vrea să devină agent de jucători şi a anunţat că Steaua va rămîne mereu importantă: "Mă tentează o carieră de impresar. Steaua va rămîne mereu în sufletul meu. Am rămas în relaţii bune cu cei de acolo, de la suporteri pînă la patron", a mai spus atacantul.

"MM are un rol uriaş la Steaua"
Marius Bilaşco, fost atacant al Stelei, a comentat scandalul în care sînt implicaţi MM Stoica şi Cornel Dinu, fiind convins că managerul general are abilitatea să-i protejeze pe jucători, pentru ca aceştia să nu fie afectaţi: "Sînt acuze foarte grave, dar mie îmi este greu să cred că e ceva adevărat. Din fericire, e Mihai Stoica acolo, iar el ştie cel mai bine cum să ia presiunea şi tensiunea de pe umerii jucătorilor în astfel de situaţii. MM are un rol uriaş în cadrul echipei".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
timarhac
timarhac  •  10 Februarie 2013, 15:38

The Traseistele.

dinamir
dinamir  •  10 Februarie 2013, 15:22

Si ce,aumers pe jos?

terminatorul2
terminatorul2  •  10 Februarie 2013, 08:28
Postat de alpha.dog pe 10 Februarie 2013, 08:23

Aveau lipsa de km...acum au km dar n-au rezultate,cu ajax va fi cireasa de pe tort

Tu ai lipsă creier !! : )))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează