FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

3 avantaje surpriză pentru Dinamo! De ce ar fi o greșeală să ignori trupa lui Rednic în lupta la titlu

Articol de - Publicat vineri, 12 februarie 2016 14:36

Dinamo a surprins în prima parte a sezonului,  iar acum se află pe locul 3 în Liga 1 și este calificată deja în play-off. 

Echipa alb-roșie a avut un joc bun și a obținut rezultate impresionante pînă acum, culiminînd cu victoria categorică cu Steaua, 3-1.

În play-off, Dinamo poate spera la titlu, iar GSP.RO îți prezintă trei motive pentru care "cîinii" pot avea un rol important în lupta pentru cîștigarea campionatului.

1. MIRCEA REDNIC

Mircea Rednic este cel mai important antrenor din Liga 1, din punct de vedere al CV-ului, avînd experienţă în ţară, dar și în străinătate.

"Puriul" are șase trofee în carieră, mai multe decît toți antrenorii din play-off. În plus, Rednic cunoaște foarte bine sistemul cu play-off și play-out, experimentîndu-l în Belgia, acolo unde a fost campion cu Standard Liege.

"În play-off va fi care pe care. Se va juca doar la victorie. Nimeni nu va mai încerca să obțină doar un egal. Dacă ai două victorii consecutive, ajungi în fruntea clasamentului" Mircea Rednic

Antrenorul "cîinilor" a demonstrat că poate face o echipă puternică și omogenă, chiar dacă în lot nu se află nume importante, iar în a doua parte a sezonului poate fi cel mai important avantaj al alb-roșilor.

2. omogenitate

Spre deosebire de rivale, Dinamo nu a impresionat în aceasta perioadă de mercato, deși formația nu mai este în insolvență. "Cîinii" nu au transferat jucători cu nume, ci fotbaliști liberi de contract, dar pe care Rednic i-a cerut.

Astfel, Dinamo își păstreză schletul echipei din prima parte a sezonului, printre titulari făcîndu-și apariția doar trei nume noi.

Echipa tip: Cerniauskas - Hanca, Marc, Mevlja, Filip - Ekeng, Anton - Rotariu, Palici, V. Lazăr - Gnohere

DINAMO

Antrenor: Mircea Rednic (confirmat)
Veniri: Hanca (ASA), V. Lazăr (Chiajna), Rîmniceanu (Viitorul), Ekeng (liber), Vl. Oltean (Brașov), Muțiu (Tărlungeni), Batin (liber), Bartalsstovu (Levanger), Romario Kortzorg (liber)
Plecări: Feussi (Chiajna), Fai (Standard Liege) Abraham, Ghomsi, Vojnovici, Shalaj, Van Haaren (contracte reziliate), I. Popescu (Petrolul), B. Gavrilă (Petrolul), C. Matei (Atromitos)

liniște

Dintre echipele aflate în fruntea Ligii 1, Dinamo este una dintre cele care nu anunță că își propune cîștigarea campionatului, ci clasarea pe un loc cît mai sus.

Astfel, Dinamo scapă de presiune și poate profita de această situație. Rednic și elevii săi pot lucra în liniște, fără ca rivalele să le acorde mare atenție. În plus, nici celelalte echipe nu îi văd pe dinamoviști ca pe candidați serioși la cîștigarea titlului.

Formația alb-roșie se poate strecura neobservată în fruntea Ligii 1 și poate cîștiga titlul, spre bucuria fanilor.

2007
este anul în care Dinamo a cîștigat ultimul titlu de campioană, tot cu Mircea Rednic pe bancă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (93)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  12 Februarie 2016, 21:56

dinamo termina in primele trei!

1745flo
1745flo  •  12 Februarie 2016, 19:32
Postat de rocking pe 12 Februarie 2016, 17:02

1. sediul CCA a fost pe Polona sau Calea Floreasca aproape de clubul si stadionul Dinamo 2. De aici si iubirea intre Dinamo si CCA. Dinamo ca echipa a politiei a exercitat si exercita presiune pe arbitrii si pe familiile lor.....santaj cu ajutorul politiei.......ALO STATU de DREPT desfiintati DINAMO .....chiar daca este privata .....este controlata si ajutata de politie.....defapt sistemul....acum foloseste politia.....acelas sistem securifox fondat de lucescu peste capetele din politie

Iti bagi cumva telemeaua direct in vena?:) Sau o tragi pe nas?;)

sumred
sumred  •  12 Februarie 2016, 18:27

Arata bine primu' 11. Insa la rezerve e problema, nu prea avem dublaj pe posturi. Daca nu-l dadea pe Fai, aduceam pe Elhamed si Bunoza aveam sanse reale la orice trofeu. Asa, insa e mult mai greu. Si daca pleaca si Gnohere cum se zvoneste e belita situatia. Ne dam singuri cu sutul in fund. Pacat, eu zic ca se putea castiga campionatu cu un efort financiar minim, insa se pare ca nu se vrea acest lucru. Negoita, tata, mai baga si bani, lasa vrajeala.

Vezi toate comentariile (93)
Comentează