FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

3 informații-blitz de la Farul: ultima șansă pentru fotbalistul lui Ianis Zicu, alt jucător este OUT

Foto: sportpictures.eu
Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 06 ianuarie 2026 22:19 / Actualizat marti, 06 ianuarie 2026 23:01

Atacantul în vârstă de 24 de ani riscă să fie îndepărtat de la Farul Constanța după mai puțin de jumătate de an. Privit cândva drept o mare speranță a ofensivei naționalei României, pentru care a și bifat 3 prezențe, toate în mandatul lui Mirel Rădoi, Jovan Markovic își continuă căderea abruptă. După un împrumut nereușit la Oțelul Galați, atacantul în vârstă de 24 de ani a început sezonul la Universitatea Craiova, dar a fost trimis rapid la Farul Constanța.

Un transfer definitiv, fără pretenții financiare, dar cu speranța că va reveni la forma din urmă cu câțiva ani. Catalogat drept un jucător dificil, nu pare să se fi adaptat nici pe Litoral, prinzând destul de puține minute pe teren. Astfel, a jucat doar în 10 meciuri în actuala ediție a Superligii pentru echipa antrenată de Ianis Zicu, marcând un singur gol, la care s-au adăugat alte trei partide în Cupa României, tot cu o singură reușită în poarta adversă.

Avertisment de la Ianis Zicu: „Dacă va avea un alt tip de abordare...”

Nu atât prestațiile sale, cât atitudinea pare să fi atârnat greu, iar alb-albaștrii sunt deciși să renunțe la serviciile sale încă din acest mercato dacă situația nu se schimbă. A fost prezent la reunirea de luni și se va antrena în continuare cu echipa, însă antrenorul Farului așteaptă să vadă altceva în privința pregătirii pentru a-l păstra în planurile sale de viitor:

"La Markovic, știe toată lumea, încercăm să-l facem să fie mai implicat. Eu, cel puțin, am vrut. El, poate, așa și așa. Dacă va avea un alt tip de abordare în ceea ce înseamnă antrenamentul și dorința lui de a fi pe teren, îl vom putea vedea jucând mai mult", a avertizat Ianis Zicu. În caz contrar, Farul va încerca să-i găsească altă destinație, chiar dacă Markovic mai are încă doi ani și jumătate de contract.

Iancu, ieșit din planuri

În schimb, un alt atacant, Gabi Iancu, are șanse minime să mai joace pentru constănțeni în acest sezon, chiar dacă se antrenează în continuare sub comanda lui Ianis Zicu: "Gabi Iancu mai are contract până la finalul sezonului. Este un jucător care, dacă vrea să meargă în altă parte să joace, este liber să o facă. Deocamdată, este aici, se antrenează cu noi, îl respectăm, nu sunt probleme din acest punct de vedere", a explicat clar antrenorul alb-albaștrilor despre jucătorul în vârstă de 31 de ani.

Larie, până la 40 de ani

Căpitanul Farului, Ionuț Larie, care va împlini 39 de ani pe 16 ianuarie, a mărturisit că și-ar dori să mai joace un sezon în tricoul alb-albaștrilor: "M-a întrebat doamna de la vizita medicală dacă există o limită de vârstă și i-am spus că nu, joc până la cât pot. Sper să nu fie ultima mea pregătire de iarnă, dar vom vedea. Dacă voi fi sănătos și voi mai face față cerințelor staff-ului, aș vrea să mai continui", a spus veteranul constănțean, al cărui contract expiră la finalul actualei ediții a Superligii.

În actualul sezon, Ionuț Larie a jucat în toate cele 21 de etape, lipsindu-i doar ultimele patru minute din meciul cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc pentru a fi integralist. Singurul din lot Farului care a bifat toate minute a fost portarul Alexandru Buzbuchi, integralist și în sezonul trecut în poarta alb-albaștrilor.

1,3 milioane de euro a fost cota maximă a lui Jovan Markovic, pe 30 septembrie 2022, la momentul actual coborând la 500.000 de euro

Citește și:
Transferul #2 la Dinamo! „Câinii” sunt aproape să rezolve una dintre marile probleme
Superliga
Transferul #2 la Dinamo! „Câinii” sunt aproape să rezolve una dintre marile probleme
Singurul stadion din Superliga cu „trei tribune 1”, inaugurat oficial astăzi » Cum arată după modernizare
Superliga
Singurul stadion din Superliga cu „trei tribune 1”, inaugurat oficial astăzi » Cum arată după modernizare
„Cea mai mare surpriză din istoria Cupei Angliei!” » Deținătoarea trofeului, eliminată de echipa din liga a ȘASEA
Campionate
„Cea mai mare surpriză din istoria Cupei Angliei!” » Deținătoarea trofeului, eliminată de echipa din liga a ȘASEA
Fostul fotbalist legitimat la FCSB se iubește cu Elena, solista trupei Mandinga » Primele imagini împreună
Altele
Fostul fotbalist legitimat la FCSB se iubește cu Elena, solista trupei Mandinga » Primele imagini împreună
Schimbări la apartamente în România: atât de mici încât producătorii de mobilă au probleme
Profit.ro
Schimbări la apartamente în România: atât de mici încât producătorii de mobilă au probleme
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

„Orașul are și alte nevoi...” » Primarul din Botoșani a reacționat după dezvăluirile de pe GSP: „Mi-au cerut un milion de lei”

Sabalenka are echipament nou pentru Australian Open » Fosta ei rivală a făcut topul costumelor din tenisul feminin: Sorana Cîrstea e pe podium!

Comentarii (0)

Articolul nu are încă niciun comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează