FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

3 luni de criză la FCSB! Prin ce trece echipa lui Toni Petrea + Man și Tănase au ascuns problemele

Buziuc a marcat la Mediaş, dar golul său a fost anulat pentru că Alex se afla în ofsaid
Buziuc a marcat la Mediaş, dar golul său a fost anulat pentru că Alex se afla în ofsaid

Articol de , , - Publicat marti, 16 februarie 2021 09:03 / Actualizat marti, 16 februarie 2021 09:24

Sergiu Buș a marcat pentru FCSB în noiembrie dintr-un penalty. De atunci, niciun vârf al roș-albaștrilor nu a mai înscris. Adrian Petre, Buziuc și Vukusici, alte „numere 9” utilizate în acest sezon, nu au punctat în campionat

FCSB a pierdut trei meciuri la rând, în care nu a marcat niciun gol, și a devenit, din echipa cea mai spectaculoasă din campionat, una plictisitoare, lipsită de creativitate. Cum de a avut loc transformarea aceasta?

Dorin Goian: „FCSB nu are idei dacă nu e Man"

Dorin Goian, un fost internațional, crede că plecarea lui Man la Parma a slăbit decisiv atacul roș-albaștrilor. „Plecarea lui Dennis Man a lăsat un gol în faza ofensivă. El elimina cu ușurință un om din joc și ocaziile FCSB-ului i se datorau. N-am crezut că șocul va fi atât de mare după plecarea lui. Văd o echipă fără idei când ajunge în terenul advers, nu-și mai creează ocazii, joacă lent și previzibil pentru adversari. Când cei de la FCSB dau de o echipă bine organizată, au probleme" a fost opinia pe care a exprimat-o la ProX fundașul din generația „eurofantastică", semifinalistă în Cupa UEFA în 2006.

Este vorba numai despre pierderea lui Man? Dennis era, într-adevăr, un golgeter, marcase 14 goluri în 18 partide din campionat, dar ineficiența echipei este explicabilă și cu o statistică stranie: niciun atacant nu a mai înscris vreun gol pentru FCSB din noiembrie încoace!

Trei atacanți la FCSB, niciun gol!

Sergiu Buș a marcat pe 23 noiembrie, din penalty, într-o victorie cu 3-2 la Mediaș. Buș a și plecat între timp, a fost vândut la Seongnam, din Coreea de Sud, cu 250.000 de dolari.

Trupa lui Becali a mai folosit trei vârfuri de-a lungul acestui sezon:  Adrian Petre, Alex Buziuc și Ante Vukusici. Niciunul nu a semnat vreun gol!

 Primul a și plecat, a mai schimbat două cluburi după ce a dispărut de la FCSB, a fost împrumutat la Cosenza, în Serie B italiană, iar acum se află la UTA. Vukusici a fost utilizat în două jocuri, după care nici nu s-a mai aflat în lotul pentru disputa cu Hermannstadt, dar Buziuc a jucat chiar mult, el are 17 partide fără să dea vreun gol!

 

Alex nu era atacant central la Clinceni, clubul în care s-a aflat în stagiunea precedentă, era folosit acolo ca mijlocaș stânga. Becali l-a recrutat și l-a reprofilat cu convingerea că el văzuse ceva ce nu mai observase nimeni: „Oamenii din club mi-au spus să nu-l iau pe Buziuc, dar eu am încredere că va fi un vârf foarte bun. E pariul meu!". 

4 lunidurează contractul dintre FCSB și Vukusici. Becali va putea să scape în mai de croatul în vârstă de 29 de ani, pe care nu el l-a ales, ci l-a angajat la insistența lui Mihai Stoica

Cum au contribuit în sezonul acesta:

FCSB

  • Sergiu Buș: 10 meciuri/ 2 goluri
  • Adrian Petre: 2 / 0
  • Alex Buziuc: 17 / 0
  • Ante Vukusici: 2 / 0

CFR Cluj

  • Gabriel Debeljuh: 18 meciuri / 7 goluri
  • Mario Rondon: 17 / 3
  • Billel Omrani: 6 / 0

 

Craiova

  • Elvir Koljici: 6 meciuri / 6 goluri
  • Ivan Mamut: 7 / 1
  • Alexandru Tudorie: 4 / 0

 

Tănase și Man au ascuns defectele de la FCSB

Parcursul echipei a fost unul foarte bun, în ciuda lipsei unui vârf bun, câtă vreme Man și Florin Tănase au păstrat un randament excelent, cu multe goluri. Dennis a adunat 14 înainte să fie vândut la Parma cu 11 milioane de euro, Florin are 15 goluri acum, e marcatorul principal din campionat. Dintre ultimele patru, doar două sunt din acțiuni, două au venit din penalty-uri. Becali l-a folosit pe Tănase uneori în poziția cea mai avansată, deși nici măcar jucătorul nu crede că s-ar putea descurca în rolul de atacant central, preferă să fie mijlocaș.

„Doar pe aici mai merge așa!"

Ilie Dumitrescu l-a avertizat pe Becali, într-un moment în care parcursul echipei era chiar foarte bun, că era nevoie de un vârf specializat și eficient: "Prin campionat se mai poate juca și așa, fără un atacant central obișnuit, cu "9 fals", dar în preliminariile cupelor europene, împotriva unor apărări mai bune, FCSB va avea nevoie de un vârf ca să poată înscrie". Regresul a apărut mai curând, cu cinci luni înaintea preliminariilor din cupele europene și exact înainte de play-off, turneul decisiv pentru câștigarea campionatului. FCSB are cele mai multe goluri marcate din toată Liga 1, 48, dar a înregistrat trei meciuri la rând fără să înscrie: 0-1 cu Clinceni, 0-1 cu Dinamo în Cupa României, 0-1 cu Hermannstadt.

VIDEO Emilian Hulubei nu își explică forma proastă a celor de la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB vs. CSA Steaua, un nou episod la tribunal » Ce s-a întâmplat la Curtea de Apel București

Coach Gigi Becali reinventează fotbalul! Situație incredibilă la FCSB din cauza schimbărilor făcute în timpul meciului cu Hermannstadt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
andrei.f
andrei.f  •  16 Februarie 2021, 15:02

Echipa e întradevăr prost făcută dar fcsb este și atacată de arbitrii trimisi de dânci. Greu îti revii dacă se tot dau 11 m inventate contra fcsb iar steliștii nu primesc penalty nici când sunt doborâți cu cotul în careu, ca la sibiu !

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  16 Februarie 2021, 12:51

Caderea (criza) FCSB si implicit of-urile si durerile digi-stilor si gsp-istilor se datoreaza.... ASTREI. Cand s-a descoperit ca jucatori de la Astra inghitiau prin vene mai mult sau ce nu trebuie in sport ca seamana cu substante interzise si clubul Astra e in pericol de suspendare parca au scazut si motoarele FCSB-ului. O fi de vina „benzina” din cocteiul Neubert venit odata cu antrenorul Petre?! Zic si eu asa ca prea e mare coincidenta si diferenta intre cum fugeau Morutan, Coman, O. Popescu minune si cum o fac de 3-4 meciuri. Chiar si Man la Parma parca e anesteziat asa se misca. Si n-o mai tineti cu 13 milioane ca alea 2 conditionate nu le va lua niciodata si asa 11(cifra) e mult. Bine ca i-a pacalit.

bodystyle74
bodystyle74  •  16 Februarie 2021, 10:34

De acord cu goe- man vedea poarta chiar si cu capul in pamant, avea in sange golul chiar daca juca ca si mijlocaj.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează