FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

3 motive pentru care Florin Bratu e alegerea perfectă pentru Dinamo: deschizător de drumuri, pedigree de antrenor și idol al tribunelor!

Articol de - Publicat duminica, 25 februarie 2018 21:38

Florin Bratu (38 de ani) e noul antrenor al lui Dinamo, echipă care a ratat prezența în play-off după înfrângerea de la Giurgiu, 0-2.

Este prima aventură importantă din cariera de antrenor a lui Bratu, care le-a mai pregătit până acum pe Dinamo II, CS Tunari, echipa U19 a lui Dinamo, cu care a câștigat titlul în urmă cu un an, și naționala U18.

GSP.ro prezintă 3 motive pentru care numirea lui Bratu în funcția de antrenor al lui Dinamo e una extrem de inspirată în aceste momente de criză:

1. Om-cheie pentru "Next Gen"

În urmă cu mai puțin de un an, Bratu a antrenat echipa U19 a "câinilor", alături de care a câștigat Campionatul Elitelor după o finală dramatică împotriva Viitorului, decisă la penalty-uri. După mult timp, Bratu a stopat hegemonia echipelor Academiei Hagi și i-a condus pe juniorii "câinilor" către un trofeu extrem de important.

Și mai important e că Bratu se va regăsi la Dinamo cu majoritatea acelor jucători, pe care i-ar putea arunca în luptă, mai ales că roș-albii nu au niciun obiectiv concret în play-out!

Vlad Muțiu, Alin Dudea, Ricardo Grigore, Liviu Gheorghe, Ion Gheorghe, Robert Moldoveanu și Alexandru Longher sunt doar câțiva dintre campionii din sezonul trecut care sunt în lotul lui Dinamo, dar nu prind deloc minute!

Acum, aceștia ar putea profita de venirea lui Bratu, antrenor care a avut o relație excelentă cu jucătorii săi, pentru a juca mai mult în play-out și a acumula experiență pentru sezonul viitor.

2. Pedigree de mare antrenor la doar 38 de ani

Tehnicianul e considerat unul dintre cei mai promițători antrenori din noua generație de tehnicieni, care încep să-și facă simțită prezența din ce în ce mai proeminent în Liga 1.

Deși are doar 38 de ani, Bratu a construit o generație excelentă la Dinamo, care a  câștigat titlul la U19, dar și Supercupa, la aceeași categorie de vârstă. 

În plus, în ciuda vârstei fragede pentru un tehnician, lui Bratu i-a fost încredințată apoi naționala U18.

Pe lângă faptul că experiențele sale de la Dinamo U19 și naționala U18 au fost un real succes, Bratu și-a dovedit abilitățile tehnico-tactice și în studiourile televiziunilor de sport.

De mai bine de doi ani, Florin Bratu e analist la TV Digi Sport, acolo unde participă atât la emisiuni despre fotbalul intern cât și la cele care disecă fotbalul internațional.

3. Extrem de iubit de fani

Bratu e fără îndoială unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria recentă a lui Dinamo.

Chiar dacă și-a făcut junioratul la Rapid și a evoluat 3 ani pentru prima echipă a giuleștenilor, Bratu a fost foarte rapid adoptat de fanii lui Dinamo atunci când a venit pentru prima oară în "Ștefan cel Mare", în 2005, mai ales că a mărturisit că e dinamovist de mic. 

"Câinii" și-au manifestat și mai mult sentimentele pentru Bratu în a doua aventură a acestuia la Dinamo, care a durat între 2007 și 2010.

Unul dintre cele mai reprezentative momente datează din 4 aprilie 2008, când Bratu a marcat un gol decisiv în victoria "câinilor" cu Steaua, 2-1, succes în urma căruia "câinii" au direcționat titlul către CFR Cluj. După ce a înscris, Bratu s-a îndreptat amenințător către galeria stelistă, pe care a "mitraliat-o" cu steagul de la corner. O imagine devenită reprezentativă pentru fanii dinamoviști.

1 trofeu
a cucerit Bratu ca jucător la Dinamo: Supercupa României, în 2005

  • " Bratone" a evoluat pentru Dinamo în două rânduri. Mai întâi în sezonul 2005-2006, apoi între 2007 și 2010. Per total, atacantul a marcat 32 de goluri în 80 de meciuri în toate competițiile.

Imagini superbe cu bucuria "câinilor" U19 antrenați de Bratu, imediat după victoria cu Viitorul:

Dinamo U19-Viitorul Cta U19 # 4-3!!! O victorie minunata pe care o dedicam cu ocazia Pastelui,fanilor si conducerii clubului ! ☘️

Posted by Florin Bratu on Thursday, 13 April 2017

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
ray51
ray51  •  27 Februarie 2018, 10:43

Un cuvant pentru detractorii lui Bratu: si daca Florin va face din Dinamo o echipa de locul 7 ???

bendyx066
bendyx066  •  26 Februarie 2018, 18:45

Exact ca brelocul Dickă!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

montgomerry
montgomerry  •  26 Februarie 2018, 15:22

Inca o dovada ca pe Negoita nu l-a interesat si nici nu-l intereseaza Dinamo. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează