FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

3 pe loc! » Concurenţă mare pentru postul de fundaş central la Rapid

Marius Constantin mai poate evolua şi pe postul de mijlocaş la închidere, unde a fost utilizat de Hizo, în primăvara lui 2009
Marius Constantin mai poate evolua şi pe postul de mijlocaş la închidere, unde a fost utilizat de Hizo, în primăvara lui 2009

Articol de - Publicat duminica, 15 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 iulie 2012 18:48

Cel mai ocupat post în lotul Rapidului e cel de fundaş central, Sabău avînd la dispoziţie nu mai puţin de 6 stoperi.

Giuleştenii au transferat masiv în această vară şi, chiar dacă l-au pierdut pe Marcos Antonio, s-au ales cu 6 fundaşi centrali, trei dintre ei sosiţi acum! Astfel, antrenorul Ovidiu Sabău are de ales dintre Burcă, Oros, Glauber, Marius Constantin, Abrudan şi Wallace pentru cele două posturi din primul "11".

Cum s-a ajuns aici? Speriaţi de plecarea lui Antonio, alb-vişiniii au făcut tot posibilul pentru a-l convinge pe Glauber să rămînă, ca să nu stea doar în Burcă şi Oros. Apoi, a venit Abrudan, iar Wallace a confirmat în pregătiri, convingîndu-l pe Copos să plătească 50.000 de euro pentru a-l deţine în coproprietate.

Ultimul sosit e Marius Constantin, unul dintre preferaţii lui Copos, care a revenit în Grant după un an. Pus pe lista neagră de Şumudică la Vaslui, patronul din Giuleşti i-a dat o mînă de ajutor şi l-a readus la Rapid, dîndu-i "bătăi de cap" lui Sabău, care astfel va fi nevoit să lase în afara lotului trei fundaşi centrali la fiecare partidă!

"Sabău a fost cel care mi-a mai cerut încă un fundaş central, de o lună de zile îmi spune asta. Mă bucur că i l-am putut aduce pe Marius" (George Copos, patron Rapid)

Salarii de aproape un milion de euro pe an
Jucător: Salariu anual
Glauber: 220.000
M. Constantin: 220.000
Burcă: 180.000
Abrudan: 170.000
Oros: 100.000
Wallace: 60.000
Total: 950.000
*Sumele sînt exprimate în euro

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

"E greu cu ucraineanul"
George Copos confirmă negocierile cu Vasile Şiman, patronul Sportului Studenţesc, pentru atacantul Costin Curelea (28 de ani), dar susţine că tranzacţia are şanse mici de reuşită: "E greu să baţi palma cu Şiman, să nu uităm că el e din Ucraina". Curelea e dorit şi la Astra de Dinu Gheorghe, iar Copos nu mai e disperat să-l ia, Rapid avînd deja în lot 5 atacanţi: Pancu, Goga, Ilijoski, Surdu şi Figueiredo.

De marţi, bilete pentru MyPa
Alb-vişiniii vor pune în vînzare începînd de marţi tichete pentru partida cu finlandezii de la MyPa, meci contînd pentru calificarea în turul trei preliminar al Europei League. Preţurile nu au fost încă stabilite, iar biletele se vor comercializa la stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu". Partida e programată joi, de la ora 20:30, şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Inbox
- Meciul cu finlandezii de joi va fi condus de o brigadă din Grecia. La centru se va afla Stavros Tritsoni, care va fi ajutat de Grigorios Panou şi Michael Karsiotis.
- Paul Codrea trebuie să dea un răspuns pînă luni ofertei pe care Copos i-a făcut-o. Deşi le-a mărturisit apropiaţilor că spera la un salariu mai mare, mijlocaşul central se gîndeşte să accepte, propunerea din Grant fiind cea mai bună pe care a primit-o.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
redsef2005
redsef2005  •  15 Iulie 2012, 13:48
Postat de rapid_forever_1923 pe 15 Iulie 2012, 01:53

Stam prost la mijloc...ne-ar trebui si noua un Boubacar...

Nu la mijloc, ci în atac staţi foarte prost, la fel ca şi în sezonul trecut. Pancu are o vârstă şi nici nu e de meserie "număr 9", Figuieredo e mijlocaş din câte ştiu eu, Goga mai mult a stat decât a jucat sezonul trecut, nu ştiu în ce formă mai e acum, iar de Surdu, mă rog, cel mai decent lucru care se poate spune e că nu a fost niciodată atacant... Oricum, intraţi primii în Cupele europene, aşa că sincer vă urez succes!

alexenia
alexenia  •  15 Iulie 2012, 12:39

M.Constantin-Abrudan ar fy "cuplu" perfect pentru,in afara lotului ar trebui lasati Glauber,Burca si Oros...Wallace chiar a lasat o impresie buna in amicale,merita jucat...N'Doye ar fy bun,pe Zicu dc nu il contacteaza ,k si asa nu mai joaca la aia ,ar fy de folos...Forzza FCRB

owlix
owlix  •  15 Iulie 2012, 11:25

Nea` George de N'Doye ce zici ?E si el liber de contract. :D

Vezi toate comentariile (7)
Comentează