FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA. Contra, în ce te bagi? 3 probleme uriașe cu oltenii: de la „Jegurilor, cu Steaua stați capră” la „maidanez castrat”

Cosmin Contra a fost la un pas să câștige Liga 1 cu Dinamo
Cosmin Contra a fost la un pas să câștige Liga 1 cu Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 19:35

Cosmin Contra (44 de ani) este favorit să preia banca Universității Craiova, fiind preferatul patronului Mihai Rotaru, așa cum a explicat Gică Craioveanu pentru GSP.RO.

Dacă va semna contractul cu Craiova, Contra va reveni în Liga 1 după o pauză de trei ani, în februarie 2017 plecând de la Dinamo la echipa națională. Contra ar putea avea probleme, cel puțin în startul mandatului, la echipa din Craiova.

1. „Jegurilor, cu Steaua v-ați pus capră”

În finalul sezonului 2016-2017, Dinamo se lupta pentru câștigarea campionatului. Pe 22 aprilie, „câinii” au jucat la Craiova, care nu avea niciun obiectiv. Echipa alb-roșie a terminat la egalitate, 2-2, fiind egalată în minutul 90, iar punctele pierdute au fost decisive în lupta la titlu.

La finalul partidei. Contra a avut o izbucnire nervoasă și i-a jignit pe jucătorii Craiovei. „Jegurilor, cu Steaua v-aţi pus capră, cu noi vă daţi viaţa! Cei de la Craiova trebuie să aibă mai mult respect pentru clubul Dinamo. Dacă e ura istorică față de club, ar trebui să aibă respect față de mine. La gol, Zlatinski a venit în fața băncii noastre și ne-a înjurat un pic. Se transmite de la club. M-aș fi bucurat să aibă această răutate și în celelalte meciuri”, a spus „Guriță”.

Acum Contra ar putea să se întâlnească cu o parte dintre jucătorii, precum Nicușor Bancu sau Andrei Ivan. 

2. Lucrează din nou cu Dan Nistor

La Craiova, Contra va da din nou peste Dan Nistor, cu care a lucrat la Dinamo. Cei doi au avut o relație complicată. La finalul primului sezon la formația alb-roșie, „Guriță” a decis să-l dea pe Nistor la CFR Cluj, aducându-l pe Felipe Nascimento. 

Cei doi s-au mai întâlnit și la echipa națională. Contra l-a convocat, dar l-a folosit doar două meciuri. În total, 28 de minute. Acum rămâne de văzut cum va decurge relația dintre cei doi, pentru că este greu de crezut că oltenii vor renunța la Nistor în vară.

„Îmi pare rău și le cer scuze și lui Cosmin Contra și lui Adrian Mutu pentru că am ignorat mesajul lor când am venit la Dinamo: «Ai grijă cu Nistor!»”
 Florin Bratu, fost antrenor Dinamo, în septembrie 2018, după scandalul cu Nistor

3. Fanii îl văd ca un dinamovist 

În Liga 1, Cosmin Contra se identifică cu două echipe, Dinamo și Poli Timișoara, la care a jucat și pe care le-a antrenat. Ambele formații sunt văzute drept rivale de fanii Craiovei, iar asta i-ar putea aduce bătăi de cap lui Contra.

Mai mult, în noiembrie 2017, o parte dintre suporterii olteni au avut un derapaj oribil la adresa lui Contra, care atunci era selecționer. Reacția suburbană era cauzată de decizia lui Contra de a nu-i utiliza în niciun din cele două meciuri amicale, cu Turcia și Olanda, pe Nicușor Bancu și Alexandru Băluță.

"M*** Contra, m*** FRF! Selecționata Bucureștiului nu are ce să caute în Craiova. Maidanez castrat!", e doar o parte din mesajul obscen, greu de reprodus, publicat pe pagina de Facebook „Sezione Ultra' 2000".

„Vă spun că 90 la sută este Contra. Cu Gerry Gane secund. Mihai îl preferă pentru experiența lui. Sper să fie bine primit în Bănie, chiar dacă a jucat și a antrenat la Dinamo. Rivalitatea e mare, dar până la urmă trebuie să primeze profesionalismul" 
- Gică Craioveanu, directorul de imagine al oltenilor, pentru Gazeta Sporturilor

2 ania jucat Contra la Dinamo, din 1996 în 1998. I-a antrenat pe „câini” din februarie 2017 până în septembrie 2017

VIDEO Fotbaliștii din Liga 1 sunt în izolare totală

Citește mai multe știri despre Craiova

EXCLUSIV Cosmin Contra, ținta principală a Craiovei! Ar fi bătut palma deja cu Mihai Rotaru!

Mihai Rotaru, prima reacție după despărțirea de Corneliu Papură: „Am fost șocați!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
mehighms
mehighms  •  08 Mai 2020, 08:12
Postat de bruta_din_popesti_leordeni pe 07 Mai 2020, 20:49

Un articol nesemnat, deci nimeni din redactia gsp nu si-l asuma. Scris doar ca sa agite apele la Craiova. Ceea ce da de gandit. Interesant e ca pe masura ce se apropie reluarea campionatului a reinceput linsajul mediatic asupra Craiovei si a Cfr-ului. Si unde nu exista probleme, le inventeaza baietii specializati in impachetatul pestelui (strict) si mari mancatori de branza (ranceda). Vestea trista pentru ghesepei si pentru toti lacheii ciobanului infractor este ca Craiova nu exista probleme, asa cum nu exista nici la Cfr. Ar vrea slujitorii sa fie, dar nu e cazul. La Cluj, Dan Petrescu are control total iar echipa e cu 5 clase peste clona albanezo-ilfoveana, iar Craiova tocmai ce a scapat de Papura si va fi mult mai puternica decat a fost. In concluzie, fc fcsb popesti leordeni va termina in cel mai bun caz pe locul 3, iar pentru titlu se bat Craiova si Cfr, cele mai bune echipe ale Romaniei. Cand fc fcsb popesti leordeni a fost spulberata de Alaskerti in tururile preliminare Europa League s-a vazut cu adevarat valoarea echipei acolo unde „omeniile”, „Brichetele” si Tudor si Argaseala nu au nicio putere

inca un frustrat..

trink
trink  •  07 Mai 2020, 23:00

sa inteleg ca asta tre sa mearga la craiova sa-i invete pe olteni ce e respectul fata de dinamo! aide cu maneala, aide cu prosteala gsp! aggggggg aggg agggggg

creeperno
creeperno  •  07 Mai 2020, 22:42

Nu

Vezi toate comentariile (11)
Comentează