FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI TIMIȘOARA

34 de ore în ”Trenul foamei”! Încă un club se apropie de desființare pentru că a pierdut susținerea Primăriei

Romeo Stancu, Moldovan și Buga, în urmă cu un deceniu, cînd și Rapid mai călătorea cu trenul
Romeo Stancu, Moldovan și Buga, în urmă cu un deceniu, cînd și Rapid mai călătorea cu trenul

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 00:00

Timișoara se va deplasa la Botoșani, pentru etapa a 16-a, cu trenul. Jucătorii sînt neplătiți de două luni, de cînd Curtea de Conturi a stopat finanțarea de la autoritățile locale.

ACS Poli e blocată, în al patrulea an de existență a clubului. Formația inventată de Primăria Timișoara nu se mai descurcă de cînd a pierdut sursa principală de finanțare. Curtea de Conturi a blocat, măcar deocamdată, transferul banilor din bugetul local către clubul de fotbal.

Fotbaliștii, printre care internaționali precum Zicu și Luchin, nu au mai luat salariile în ultimele două luni. Nu e unicul semn de criză. Pentru Timișoara urmează o călătorie dificilă peste două etape, la Botoșani.

"Să nu plece la pescuit!"

Drumul va fi parcurs cu trenul. În jur de 17 ore dus și încă pe atît la întoarcere! Președintele Daniel Stanciu face haz de necaz: "Am făcut un efort și am rezervat vagoane de dormit. Oricum, să vedem cu ce jucători mergem. Cluburile de fotbal au fost obligate să semneze contracte de muncă, nu convenții, dar nu există vreun contract-cadru special pentru sport. Asta înseamnă că jucătorii pot să solicite concedii, la fel ca oricare alți angajați. Poate ne trezim că pe vreo doi îi cheamă prietenii la pescuit și au nevoie de cîteva zile de concediu".  

Clasamentul nu arată groaznic

Ruta feroviară Botoșani-Timișoara era poreclită, înainte de Revoluție, "Trenul foamei". Un "nickname" în concordanță cu situația în care se găsește Poli Timișoara în momentul de față.

Echipa a terminat turul pe poziția a 9-a, una decentă pentru o nou-promovată, și a impresionat cu victoria contra Stelei, 1-0 în Banat.

Brusc, rezultatele nu mai sînt cele mai importante. Clubul a rămas fără bani pînă în ianuarie, cînd va primi o nouă tranșă din drepturile TV.

"E un moment complicat, e tot mai greu să supraviețuim. Urmează și un program greu în campionat: la Pandurii, cu CFR și la Botoșani. Iar problemele economice ne fac situația și mai grea"
Daniel Stanciu, la DigiSport

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
zecs93
zecs93  •  19 Octombrie 2015, 18:25
Postat de zecs93 pe 19 Octombrie 2015, 18:24

Pacat ca nu mai aduci aminte si de cei vii adica fosta steaua cum i sau sters printr-o datorie de pix de catre hrebenciuc suma de 30 de mil catre anaf, dar asa e cand nu va vedeti gunoi de sub ochi !!!

printr-o semnatura de pix o datorie de circa 30 de mil catre anaf *scuzati !!!

zecs93
zecs93  •  19 Octombrie 2015, 18:24
Postat de sakamoto pe 18 Octombrie 2015, 11:51

Toate echipele din campionatul de fotbal romanesc au probleme financiare. Una singura cu datorii imense prospera:dinamu, 16 milioane de euro datorie. Anulata de tribunalul bucuresti. Echitate? Dar trebuie asa ceva? Cu Dumnezeu inainte! Si cu dracul inapoi.

Pacat ca nu mai aduci aminte si de cei vii adica fosta steaua cum i sau sters printr-o datorie de pix de catre hrebenciuc suma de 30 de mil catre anaf, dar asa e cand nu va vedeti gunoi de sub ochi !!!

magura
magura  •  19 Octombrie 2015, 04:58

Ce asemanare idioata! Ce legatura are ce facea RAPID acum un decenu cu ACS Poli?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează