FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-0

FCSB - DINAMO 1-0. 5 concluzii după Derby-ul din Cupă: când umilința atinge cote maxime + doză de înjurături „ca să fie derby românesc și fără fani”

Cinci jucători de la Dinamo se luptă cu Florin Tănase //FOTO: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/
Cinci jucători de la Dinamo se luptă cu Florin Tănase //FOTO: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 09:43 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 12:12

Dinamo a fost eliminată din Cupa României în semifinale după o „dublă” rușinoasă cu FCSB, în care n-a contat: 0-3 și 0-1.

Fanii care încă mai sperau într-o revenire miraculoasă n-au avut parte nici măcar de o tresărire de orgoliu. Dinamo a jucat din nou slab, a avut două semiocazii tot meciul!

Ce a mai arătat aseară returul FCSB - Dinamo:

1. Fotbalul fără spectatori nu înseamnă fotbal fără înjurături

Derby-ul de aseară a arătat că nu mereu fanii dau tonul înjurăturilor. Momente jenante au avut loc spre finalul partidei, când pe transmisia TV Digi Sport s-au putut auzi scandări vulgare. Ambianța înregistrată cu ultrașii FCSB a conținut, pe lângă încurajări și cântece la adresa favoriților, și înjurături la adresa lui Dinamo.

2. Mai mult vrea Becali, decât Man

Partida de pe Arena Națională trebuia să fie meciul lui Dennis Man. Extrema de 21 de ani de la FCSB a fost urmărită de reprezentații lui Norwich din Premier League, dar aceștia nu au avut prea multe de văzut. Man a părut plictisit pe teren în cea mai mare parte a meciului, fără prea mult chef. 

6a fost nota luată de Dennis Man din partea Gazetei Sporturilor

A ieșit în evidență doar pe final, când a șutat în bară. Senzația de apatie a lăsat-o și la interviuri, după joc. Man are o oportunitate uriașă în carieră, dar a părut indecis în privința unui transfer, apoi i-a avertizat pe cei interesați că va avea nevoie de timp de acomodare!

Discuții au fost și vor mai fi. Dacă Dumnezeu mă ține sănătos și voi reuși să mă transfer, va fi bine. Mi-ar trebui un timp de acomodare în orice campionat, așa cum ne-ar trebui tuturor fotbaliștilor din România
Dennis Man

Nu e potrivit campionatul Angliei pentru Man. Știu că în Anglia se joacă în forță. Nu-l văd în Anglia, acolo trebuie să alergi mult, să ai un joc bun de cap
Helmuth Duckadam la Prosport

3. Bogdan Vintilă a arătat personalitate prea târziu 

Gigi Becali a apucat să anunțe înaintea meciului că Mihai Pintilii va fi principal la FCSB și că va fi ajutat de Toni Petrea și Thomas Neubert. Efectul? Cu Dinamo, Vintilă a părut mai implicat la marginea terenului, mai activ.

Și la declarații Vintilă a fost mai hotărât și n-a dorit să lase loc de interpretări când a fost întrebat despre cine e șeful pe bancă la FCSB: „Eu sunt principal aici, voi fi și la meciul cu Craiova. Mie nu mi-a zis nimeni altceva. Eu sunt încă aici și băieții trebuie să asculte de mine”. 

4. Adi Petre, ironizat de Gigi Becali și când marchează

Adus în iarnă, Adi Petre nu reușește să intre în grațiile lui Gigi Becali. Atacantul a marcat golul victoriei cu Dinamo, din fața porții, iar la finalul meciului a fost ironizat de Becali.

 „Golul lui Petre a fost un gol... cel mai frumos, cel mai dificil de dat!”, a declarat amuzat finanțatorul, semn că atacantul încă e pe datorie la FCSB. 

5. Cât de jos mai poate ajunge Dinamo?

„Câinii” n-au contat nici în returul din Cupă, iar FCSB a părut mereu în control. Elevii lui Mihalcea au avut două așa-zise ocazii, prin șuturi de la distanță, și nu au arătat că vor sau că pot să se lupte cu echipa roș-albastră. 

La final, inclusiv Ion Marin, fosta glorie a „câinilor” și-a ironizat favoriții: „Să fac o glumă, portarul FCSB-ului putea să aibă și 12 ani, nu conta, pentru că Dinamo a avut doar două-trei șuturi tot meciul”. 

Dar umilința supremă pentru dinamoviști a fost imediat după meci. Gigi Becali a răsucit cuțitul în rana lui Dinamo: „N-am fost niciodată în viața mea mai relaxat la un meci”, iar Mihalcea le-a transmis fanilor că are „vești bune” după un nou eșec cu rivala: „Suntem schimbați în bine, am avut altă atitudine față de meciul tur. Și fizic stăm mai ok”. 

Citește mai multe știri despre FCSB - Dinamo

EXCLUSIV Florin Prunea știe ce va face Rednic înaintea duelului decisiv din play-out: „Cei de la Iași au fost deștepți”

Gigi Becali a lăudat doi jucători: „Dacă eram în locul englezilor, pe el îl luam”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
iri_
iri_  •  09 Iulie 2020, 17:48
Postat de hells_angels_buc pe 09 Iulie 2020, 12:32

a 6-a concluzie este , fcsb nu este steaua , iar fcsb - dinamo nu este derby de traditie , pai ce traditie au cei de la fcsb ???

Traditiile alea glorioase "mostenite" la infiintarea din 2003 de la AFC, care AFC la randul lor au mostentit de la CSA... problema e ca AFC n-avea drept sa lase mostenire, dar asta e! Evident, totul este pe persoana fizica! Sa ceara si cupele de la CSA, ca sunt ale lor toate, le-au castigat inainte de 2003 pe toate... ce naiba se tot mandreste CSA-ul asta cu cupele Fcsb-ului... Poate vine mustacioara cu avocatu lui de la asociatie, si face o cerere catre armata si catre CSA sa ii dea lui toate cupele, daca gigel nu le vrea, lasa ca le vrea mustacioara, continua el traditiile glorioase, si face el un muzeu cum nu s-a vazut in europa... de est!

farasportincazarma
farasportincazarma  •  09 Iulie 2020, 15:01
Postat de hells_angels_buc pe 09 Iulie 2020, 12:29

dar locul vostru unde este ?? in lanul de porumb

Hai, aliniati si inainte, in pas de defilare, spre Liga aII-a si spre Circul de Stat! Noroc ca amandoua sunt f aproape, deci nu e mult de marasaluit cu burta goala!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Iulie 2020, 12:55
Postat de magic4ever pe 09 Iulie 2020, 11:39

Iar a gresit gafeorul de Popescu, cat mai joaca asta la Dinamo????:(( Unde vede Mihalcea ca suntem schimbati in bine ca jucam catastrofal...

Mihalcea e un tip bizar, așa cum era și ca fotbalist. N-am înțeles ce a vrut să facă aseară. Nici n-a mizat pe tineret așa cum ar fi putut, nici n-a introdus cea mai bună echipă. Mai bine juca cu Ehmann în locul catastrofei de M. Popescu, cu Kilyen în locul lui Kostrna, cu Borcea de la început, sau cu orice puști în locul lui Popa! Oricum, n-ar fi putut fi mai slabi decât cei pe care i-ar fi înlocuit. Neicuțescu s-a mișcat cel mai bine în atac, deși n-a mai jucat de anul trecut! Asta înseamnă neputință totală...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează