FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

5 curiozități despre Mihai Roman I, noul transfer de la FCSB » "Am vrut să fug ilegal în Anglia, dar poliția m-a prins sub un TIR" + de ce l-a ratat Gigi Becali în 2009

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2018 16:45

FCSB i-a transferat azi pe Alexandru Stan, fundașul stânga de 29 de ani de la Astra, și Mihai Roman I, mijlocașul lateral de 33 de ani de la FC Botoșani. (Detalii aici

Într-un interviu spectaculos acordat Gazetei Sporturilor în iunie 2017, Mihai Roman, fost la FC Brașov, Rapid și Toulouse, a vorbit despre cariera lui și a dezvăluit mai multe secrete.

Printre altele, Roman a dezvăluit că a vrut să fugă în Anglia și a vorbit despre cum a ratat transferul la FCSB în 2009.

1. A vrut să plece ilegal în Anglia

La 20 de ani Mihai Roman a plecat într-o aventură care i-a marcat destinul. A încercat să ajungă clandestin în Anglia, la muncă în construcții, dar operațiunea a eșuat:

"Situația financiară din fotbalul mic era jalnică, așa că am decis să plec să-mi câștig pâinea peste hotare. Am mers cu o mașină la Bruxelles, am luat apoi apoi trenul până la Oostende, de unde urma să ajung ca fugar la Londra. Nu era încă liber accesul în Marea Britanie. Am sărit un gard mare în port și m-am așezat repede sub un TIR, care urma să fie îmbarcat pe un vapor pentru transportul spre Anglia. Dacă ajungeam acolo, ar fi trebuit să călătoresc vreo două ore sub mașină și la câțiva centimetri de asfalt, pe un pat de fiare, până la prima oprire a TIR-ului, de unde urma să mă preia o cunoștință. Era foarte riscant! M-a prins Poliția belgiană sub TIR! Mi-au luat amprentele, ne-au dat de mâncare și am petrecut acolo toată noaptea. Ne-au trimis acasă cu avionul a doua zi și m-am ales cu un an de interdicție de a intra în țările Uniunii Europene".

829804 7
Roman I la juniori

2. Brașov i-a cerut 1 milion de euro lui Becali

Roman a ajuns la FCSB acum, la 9 ani după ce Gigi Becali a pus ochii pe el prima dată. Jucătorul a povestit pentru Gazetă cum a ratat transferul la echipa roș-albastră, pe vremea când juca la FC Brașov.

"Am avut șansa extraordinară de a fi chemat la națională de Răzvan Lucescu pe când eram încă la FC Brașov. Iar momentul cel mai intens s-a petrecut la acel 1-1 de la Paris, cu Franța, în 2009. După acea partidă, Gigi Becali a ieșit la TV și a zis că vrea să mă aducă la Steaua. Dar Brașovul a cerut un milion de euro! Am suferit că, după plecarea lui Lucescu de la reprezentativă, am mai fost chemat doar o dată, dar m-am bucurat că am făcut parte din familia tricoloră timp de doi ani și jumătate". 

ms 1296mihai roman

3. Accidentări groaznice în Franța

Ajuns la Toulouse în 2013, unde a stat până în 2013, Roman a avut parte de ghinioane, accidentându-se grav: ruptură a tendonului lui Achile (8 luni pauză) și fractură de tibie și peroneu (6 luni pe margine).

"Dacă aș fi pățit astea în România, eram ca și abandonat de club. Nu cred că mai jucam fotbal acum. În țară, când pățești un necaz, nu te mai bagă nimeni în seamă. Cam asta e regula. Știu și de la colegi, care se plâng și că nu există asigurări, se ocupă singuri de recuperare, suportă costurile, iar când revii clubul te ia direct cu reziliere de contract sau diminuări salariale în loc să te ajute", mărturisea Roman.

636455 579416 579003 roman

4. "GOL DIN FOARFECĂ LA DEBUT"

Ciprian Crețan a fost primul antrenor la Bradul Putna al lui Roman, care i-a botezat ulterior ambii copii. Tehnicianul a povestit cum a impresionat mijlocașul la debut, cu un gol din foarfecă: "La început, nu ne prea puneam mari speranțe în el, că era foarte mic. Dar la debut ne-a impresionat cu un gol din foarfecă, iar apoi nu l-am mai putut scoate din echipă. Făcea spectacol. Era idolul Putnei, așa că-i mai acceptam și mici aroganțe sau driblinguri mai fanteziste, că-i înșira pe toți pe banda dreaptă! Remarcabil e că și-a păstrat și acum vechii prieteni de la Bradul Putna, ceea ce spune multe despre caracterul său".

829807 img 7649

5. L-A REFUZAT LA FUTSAL PE MITICĂ DRAGOMIR

Roman e un foarte bun jucător de fotbal în sală: "Când eram la Rădăuți, plecam cu echipa în turnee de câte două-trei zile prin țară. Am bătut odată Constanța cu 7-6, eu am dat toate golurile! Am avut ofertă să mă duc la BODU, echipa lui Mitică Dragomir, dar i-am preferat atunci pe rivalii de la MGA București. Am rămas însă acolo doar trei luni. Nu m-am adaptat. Terenul de la futsal era prea mic pentru mine!".

577187 mihairoman

7 echipeexistă în CV-ul lui Mihai Roman: Bradul Putna ('00-03), Bucovina Rădăuți ('03-'04), Cetatea Suceava ('05-'07), FC Brașov ('07-'10), Rapid ('10-'13), Toulouse ('13-'16), FC Botoșani ('16-prezent)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  17 August 2018, 21:57
Postat de bianconerri pe 17 August 2018, 20:02

Metre, ai vrut să spui ceva?

Spuneam ca e "in lumina reflectoarelor" pentru ca a fost transferat surprinzator la cea mai buna echipa din Romania, de-aia e bagat acum in seama. Si daca il transfera campioana play outului (imposibil deoarece nu venea gratis) ar fi fost la fel bagat in seama (supriza era mai mare daca se transfera gratis).

bianconerri
bianconerri  •  17 August 2018, 20:02
Postat de cetateanul_surmenat pe 17 August 2018, 18:15

***

Metre, ai vrut să spui ceva?

miloguuu
miloguuu  •  17 August 2018, 19:14

multumiri eterne domnul George Becali. Bine ai venit Mihai. Forza Steaua si .. jos mileurile!!!! :))))))))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează