FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - STEAUA

5 diferențe EXTREME între Astra și Steaua » Mai sunt câteva ore până la finala campionatului

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 aprilie 2016 09:54

Astra și Steaua se întâlnesc azi, de la 20:30, în direct la Digi, Dolce, Look și liveTEXT pe GSP.RO. 

Acest meci decide în mare parte viitoarea campioană a României. Diferențele dintre cele două echipe sunt uriașe dacă stăm să analizăm istoria cluburilor, palmaresul și comparația dintre antrenori. 

• Potrivit unui sondaj recent, 49 la sută dintre românii interesați de fotbal țin cu roș-albaștrii și doar 1 la sută sunt fani ai alb-negrilor de la Dunăre;
  • Scorul trofeelor câștigate de fiecare club: 57-2. Bineînțeles, în favoarea Stelei;
  • În 1986, când Steaua devenea campioana Europei, Astra nu exista. Ioan Niculae a fondat clubul în 1996, când a cumpărat o nou promovată în "B" și a transformat-o în Astra Danubiana Ploiești. Între timp a mutat clubul la Giurgiu, supărat că Primăria din Ploiești susținea doar Petrolul;
  • Reghecampf are două titluri de campion câștigate ca antrenor. Nu există în Liga 1 un tehnician cu mai multe titluri. Îl egalează doar Mircea Rednic, campion și cu Rapid, și cu Dinamo. Adversarul de azi, Șumudică, nu a câștigat niciun trofeu de când a început meseria de antrenor;
  • Câțiva fotbaliști importanți din istoria Stelei: Hagi, Lăcătuș, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Adrian Ilie. La Astra, Alibec sau Silviu Lung poate să concureze pentru statutul de cel mai important jucător din istoria clubului, fiindcă evoluează în cea mai strălucitoare perioadă a acestei grupări. Astra îl are pe Silviu Lung junior. Seniorul, o legendă a fotbalului românesc, a apărat poarta Stelei la sfârșitul anilor '80.

Citește și:
Cum vede Porumboiu marea greșeală de la Craiova - Dinamo: „Nu înțeleg un lucru”
Superliga
Cum vede Porumboiu marea greșeală de la Craiova - Dinamo: „Nu înțeleg un lucru”
Suma pe care Cristi Chivu, jucătorii și stafful tehnic al lui Inter o împart după titlul câștigat de nerazzurri
Campionate
Suma pe care Cristi Chivu, jucătorii și stafful tehnic al lui Inter o împart după titlul câștigat de nerazzurri
„Fu**ing JOKE!” » Jucătorii lui Dinamo au răbufnit după eroarea evidentă de arbitraj din Bănie
Superliga
„Fu**ing JOKE!” » Jucătorii lui Dinamo au răbufnit după eroarea evidentă de arbitraj din Bănie
Unde „a dispărut” Cristi Chivu imediat după ce a luat titlul: „Am câteva vicii, îmi cer scuze pentru asta”
Campionate
Unde „a dispărut” Cristi Chivu imediat după ce a luat titlul: „Am câteva vicii, îmi cer scuze pentru asta”
FOTO Fabrică istorică dispare, lovită de concurența mărfurilor ieftine aduse din China
Profit.ro
FOTO Fabrică istorică dispare, lovită de concurența mărfurilor ieftine aduse din China
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Ai o informație care poate deveni subiectul unui articol? Scrie-ne pe [email protected]! Gazeta își protejează întotdeauna sursele.

Adversara lui CSM București din Final Four-ul Ligii va pierde titlul din cauza unei reguli desființate de 4 ani în Europa

Diana Munteanu are un fotbalist favorit la CM: „Dacă m-ar da o tură cu trotineta nu mi-ar părea rău”

Comentarii (5)
stelbz
stelbz  •  16 Aprilie 2016, 12:57

Din punct de vedere al istoriei cluburilor, palmaresului și comparației dintre antrenori Astra este o echipa minuscula, minuscula, minuscula, minuscula.........etc, etc :)

steaua1986forever
steaua1986forever  •  16 Aprilie 2016, 12:37

Cu privire la primul punct, cred ca este o dezinformare: noi avem minoritati sumudice mai mari de 1% in aceasta tara, desi paradoxal, "fanii echipei astra giurgiu" sunt sub 0.1%, nu stiu de unde a aparut acel 1%, probabil inca persista confuzia cu Opel Astra. Cu privire la celalalt punct, cu "preluarea" lui Niculae, nu inteleg de ce nu se spune adevarul despre aceasta echipa: ea este adevaratul Petrolul Ploiesti iar "actualul Petrolul" cel de la retrogradare este fosta Astra. E un furt de identitate pe care toata lumea il trece cu vedere la fel ca furtul numelui ASA Targu Mures (un nume extrem de onorabil care nu are nimic de-a face cu actuala echipa a mafiotilor de la primaria tg.mures). Cat despre "trofeele" lui Sumudica "antrenorul" era interesat sa ne aratati si ce mari trofee a avut el ca fotbalist, ca antrenor stim bine ca a retrogradat prin golf acolo unde sumudicistii acestui site spun ca nu e fotbal ci camile. Da, acolo "cel mai bun antrenor roman" a RETROGRADAT desi e foarte usor, simplu, etc. Cum vine treaba asta?

juliusmad
juliusmad  •  16 Aprilie 2016, 14:48

cred ca nu aveati ce scrie :))). avea rost vreo paralela intre Steaua si astra?? oricum, diferentele astea extreme sunt intre Steaua si orice echipa din romania

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close