FOTBAL  »  Superliga  »  CARE-I BARCELONA LIGII 1

5 echipe pretind că sînt gata de Liga Campionilor » Care practică jocul cel mai spectaculos?

Rapid şi Dinamo au făcut un meci slab în derby-ul terminat la egalitate, 0-0
Rapid şi Dinamo au făcut un meci slab în derby-ul terminat la egalitate, 0-0

Articol de GSP - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 13:03

Barcelona şi Real Madrid au fost eliminate din semifinalele Ligii Campionilor, iar mulţi microbişti cred că astfel s-a ratat şansa unei finale foarte spectaculoase. Jocul bazat pe creativitate şi fantezie al echipei lui Guardiola a inspirat mulţi antrenori. Şi tehnicienii din România au fost să urmărească şedinţe de pregătire de la Real sau Barca şi încearcă să implementeze în Liga 1 elemente din jocul spaniolilor

În campionatul autohton, 5 echipe se bat la titlu, dar niciuna n-a impresionat printr-un joc spectaculos. Care dintre cele 5 se apropie cel mai mult de stilul creativ şi strălucitor al formaţiilor care fac show în Liga Campionilor?
Votează în sondajul de mai jos!

DINAMO. "Cîinii" au impresionat în tur printr-o apărare foarte bună şi beneficiază de doi jucători care au tras echipa după ei prin realizările individuale. Marius Niculae a marcat 18 goluri pînă acum, iar Cătălin Munteanu este cel mai bun pasator, cu 10 assist-uri. Bonetti îşi pune mari speranţe în Marius Alexe, un jucător pe care îl consideră capabil de bătăliile dure din Serie A.

Care e echipa tip a lui Bonetti, 4-4-2: Bălgrădean - Luchin, Moţi, Grigore, Pulhac - L. Rus, D. Kone, C. Munteanu, Alexe - Dănciulescu, M. Niculae

CFR CLUJ. Ardelenii n-au impresionat în nici o partidă în acest sezon, iar ca urmare, Jorge Costa a fost înlocuit cu Ioan Andone. CFR suferă şi acum după plecarea lui Renan, jucătorul care aducea fantezie şi creativitate. Andone joacă 4-2-3-1 şi vrea să-l impună pe De Zerbi ca titular, pe care îl consideră cel mai tehnic şi spectaculos fotbalist din lot.

Echipa tip: Beto - Maftei, Cadu, Piccolo, Camora - Peralta, Mureşan - Sougou, De Zerbi, Ronny - Kapetanos

RAPID. Răzvan Lucescu este singurul de la echipele de top care n-a fost înlocuit în acest sezon. Lucescu jr. merge pe aceeaşi filozofie 4-3-3, cu Alexa în faţa apărării şi doi atacanţi-aripi care se retrag pe faza de apărare. În ultimele meciuri, Herea s-a impus ca atacant avansat, iar mijlocul giuleştenilor a suferit din cauza indisponibilităţii lui Teixeira, poate cel mai tehnic şi creativ jucător din lotul lui Răzvan Lucescu. Chiar dacă foloseşte sistemul favorit al lui Guardiola, echipa lui Lucescu jr. este mai degrabă una reactivă, care stăpîneşte foarte bine jocul de contraatac.

Echipa tip a Rapidului, 4-3-3: Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovici - Teixeira, Alexa, Grigorie - Deac, Herea, Surdu

FC VASLUI. Augusto Inacio beneficiază de cei mai buni jucători de atac din Liga 1. Trio-ul Adailton-Wesley-Sînmărtean e deja un clasic. Vasluienii practică un joc de posesie şi se bazează pe fantezia lui Sînmărtean, dar mai ales pe calităţile de marcator şi execuţiile de clasă ale lui Wesley.

Echipa tip Vaslui, 4-2-3-1: Borjan - Milanov, Papp, M. Constantin, Paito - R. Costin, N'Doye - Adailton, Wesley, Sînmărtean - Bello

STEAUA. Gigi Becali a luat ca exemplu jocul spectaculos al Barcelonei şi a încercat ca prin transferul anumitor jucători să dea şi Stelei un stil asemănător. Chipciu, Bălan sau Tănase au menirea de a construi faze spectacol, dar pînă acum nici Ilie Stan, nici Stoichiţă n-a reuşit să formeze un "11" prin care să-i pună în valoare. După înfrîngerea cu Vaslui, 0-1, Becali i-a impus lui Stoichiţă să revină la sistemul cu 2 atacanţi.

Echipa tip Steaua, 4-4-2: Tătăruşanu - Geraldo, Chiricheş, Iliev, Latovlevici - Chipciu, Bourceanu, T. Bălan, Tănase - M. Costea, Tatu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
szsebi
szsebi  •  26 Aprilie 2012, 23:47

CFR Cluj 6% (94 de voturi) Steaua 9% (94 de voturi) :))))))))))))))))))))))))))) deci 94=94 atunci 6=9!!! avantajati Steaua???sa vina DNA!!!

fcgeo
fcgeo  •  26 Aprilie 2012, 22:10

RAPID SI VASLUI SPUN EU.JOCUL LOR NU SE APROPIE DE CEL DIN UCL ,DAR ESTE MAI BUN CA ACELORLANTE TREI.

malakian
malakian  •  26 Aprilie 2012, 17:40

"Care practică jocul cel mai spectaculos?" Niciuna. Ce joaca baietii astia nu prea se numeste fotbal, se numeste bambilici sau turca. Poate doar jocul Rapidului sa se apropie putin de ceea ce lumea numeste fotbal.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează