FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

5 jucători de la Craiova, asaltați cu oferte! Cine pleacă, cine rămâne + s-a schimbat un trend în Oltenia

Mihai Rotaru, antrenorul Craiovei, e sunat de alte cluburi cu propuneri pentru mulți dintre jucătorii de linia a doua, în frunte cu Mateiu, Ivan și Ivanov. În schimb, nicio ofertă, deocamdată, pentru vreo vedetă.
Mihai Rotaru, antrenorul Craiovei, e sunat de alte cluburi cu propuneri pentru mulți dintre jucătorii de linia a doua, în frunte cu Mateiu, Ivan și Ivanov. În schimb, nicio ofertă, deocamdată, pentru vreo vedetă.

Articol de - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 18:34 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 19:09

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, e sunat de alte cluburi cu propuneri pentru mulți dintre jucătorii de linia a doua, în frunte cu Mateiu, Ivan și Ivanov. În schimb, nicio ofertă, deocamdată, pentru vreo vedetă.

În „mandatul" lui Mihai Rotaru la Craiova devenise deja un trend. Aproape în fiecare pauză competițională, finanțatorul juveților vindea câte un nume mare. Exemple sunt destule: Andrei Ivan (iulie 2017, Krasnodar), Vladimir Screciu (iulie 2018, Genk), Alex Băluță (iulie 2018, Slavia Praga), Alex Mitriță (februarie 2019, New York City).

Se schimbă trendul la Craiova

Nici acum timpul nu este pierdut. În fond, campania de transferuri se deschide anul acesta pe 12 ianuarie. Însă tendința pare cu totul alta. Dacă pentru Alex Cicâldău, marea vedetă, nu există deocamdată nicio ofertă, în schimb, Rotaru este asaltat cu solicitări de cedare a unor jucători din lotul lui Papură:

  • ALEX MATEIU, ajuns rezervă de lux în Bănie, sub comanda lui Bergodi și mai nou chiar în al treilea mandat al lui „Papi", este pe lista campioanei și rivalei CFR. Tendința: 10% șanse ca transferul la Cluj sau în altă parte să se facă acum.
  • ANDREI IVAN a fost la un pas să ajungă la FC Argeș, sub forma unui împrumut. Acceptase să plece, însă piteștenii nu-i pot susține salariul, cifrat la 12.000 de euro lunar. Are nevoie ca de aer de meciuri în picioare, pentru a stopa vria în care a intrat, dar la Craiova nu mai prinde primul 11. Și din cauza formei modeste, dar și a unei pubalgii care-l chinuie de ceva timp. Tendința: 60% șanse de împrumut, dacă renunță la o parte din bani sau dacă Rotaru îi plătește el o parte din contract, până la vară. 
  • ANTONI IVANOV. Mijlocașul bulgar nu-i deloc un jucător rău. Are însă ghinionul unei concurențe acerbe în linia mediană a oltenilor și, de aceea, un împrumut până la vară ar fi pentru el soluția ideală. Sunt interesate mai multe cluburi, în frunte cu FC Argeș. Tendința: 90% șanse pentru un împrumut acum. 
  • VASILE CONSTANTIN. Vine după o ruptură a ligamentelor încrucișate care l-a scos un an din circuit și, ca și Ivan, are mare nevoie să joace cât mai mult. Se află și el pe lista lui FC Argeș. Tendința: 90% șanse de a fi cedat pe parcursul acestui mercato. 
  • ALEXANDRU TUDORIE. Vârful adus de la Voluntari la sugestia lui Bergodi n-a reușit să-și facă loc în echipă, având și ghinionul unei accidentări în debutul sezonului. Îl are pe Mamut în fața sa, iar odată cu revenirea lui Koljici, în martie, va ajunge al treilea atacant. Au fost zvonuri în privința unui împrumut la Iași, însă nu se verifică. Tendința: 70% șanse de a fi cedat în această iarnă, cu acordul lui Arsenal Tula, clubul de care aparține.

Săndoi ar lua pe oricine de la Craiova

În direct la Oltenia TV, Emil Săndoi a făcut chiar un apel la Rotaru. „Și noi am avea nevoie de câțiva jucători de la Craiova! Oricare ar fi binevenit", a spus antrenorul Chindiei, care i-a asigurat pe olteni că nu vor face o afacere proastă: „Noi vom avea grijă ca pentru orice fotbalist trimis de Universitatea, împrumutul la Târgoviște să fie un pas înainte, nu unul înapoi". 

750.000 de euroe cota de piață a lui Mateiu pe transfermarkt.de. Cel mai valoros „rezervist" al Craiovei în acest moment, cu 50.000 € peste Ivan. Ivanov are 300.000 €, Tudorie, 400.000 €. Cel mai modest e Vasile Constantin, cu 100.000 €

Suntem OK, avem un lot echilibrat, vă vom ține la curent dacă vom transfera pe cineva
Corneliu Papură, antrenor U Craiova

VIDEO. Poveste genială din cantonamentul Craiovei: „Antrenorul îi punea pe jucători să fugă pe mese, fără să atingă furculițele!”

Citește mai multe știri despre Craiova:

Ultimele detalii despre starea lui Elvir Koljic » Revenirea bosniacului se amână

Controverse fără sfârșit: vom avea Craiova vs Craiova și FCSB vs CSA Steaua în 2021?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
10204863120153432
Claud Amarad  •  07 Ianuarie 2021, 11:30

Atentie la fars***,virand in toate directiile ***, desigur ca sa ajunga la targ,campanie care este de toata jena si smecheria ascunsa a lui M.M!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gazistu
gazistu  •  07 Ianuarie 2021, 02:15

Ivan n-ar mai trebui sa ia salar.... daca ii da mancare sa fie multumit

fairplayromania
fairplayromania  •  06 Ianuarie 2021, 23:24
Postat de observator_federal pe 06 Ianuarie 2021, 22:28

Universitatea Craiova nu obișnuiește să anticipeze, public, transferurile... Indiferent că e vorba de plecări sau sosiri la echipă. Așa că speculațiile de presă ("zvonistica", așa cum îi spunea ieri Papură) ar fi ok să se rezume doar la clubul din Berceni - care oricum este avid de publicitate și inovează în marketing.

De tine era vorba.... Ai lipsit cam mult.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează