FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

5 titulari de la FCSB sunt ca și plecați din vară » Șanse minime ca vreunul dintre ei să mai continue din sezonul viitor

Contractul lui Valentin Crețu se termină la finalul acestui sezon, foto: Imago
Contractul lui Valentin Crețu se termină la finalul acestui sezon, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 16:08 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 07:26

De evoluția din ultimele 9 etape rămase depind contractele a cinci dintre fotbaliștii pe care Mihai Pintilii îi are în prezent la dispoziție la FCSB. Sunt șanse minime ca vreunul dintre ei să mai continue și în sezonul viitor. 

Este vorba despre Valentin Crețu, Billel Omrani, Joonas Tamm, Boban Nikolov și împrumutatul Deian Sorescu. Culmea, deși FCSB trebuie să achite o clauză, cele mai mari șanse de a continua și din vară la FCSB le are chiar ultimul, adus sub formă de împrumut de la Rakow.

A pariat 75 de lei și a câștigat peste 200.000 de euro » Care au fost meciurile de pe bilet
CÂȘTIG
A pariat 75 de lei și a câștigat peste 200.000 de euro » Care au fost meciurile de pe bilet

Valentin Crețu, primul fără contract?

Contractul lui Valentin Crețu se termină la finalul acestui sezon, iar fundașul dreapta de 34 de ani nu are șanse prea mari de a mai juca și de la anul la FCSB. Om de bază în multe momente, Crețu a pierdut locul de titular după sosirea lui Deian, în această iarnă. 

Și așa, Crețu a strâns 22 de partide în acest an, în toate competițiile, și a ajuns la un total de 121 de meciuri în tricoul vicecampioanei, care a plătit 125.000 de euro pe el în vara lui 2019. Cel mai probabil, dacă nici Deian nu rămâne, pe lângă Pantea, FCSB va mai aduce în vară încă un fundaș dreapta.

Salariul și comportamentul l-au compromis pe Billel Omrani

Un alt fotbalist care va părăsit FCSB în vară este Billel Omrani. Algerianul pentru care Gigi Becali a insistat mai mulți ani pe lângă CFR pentru a-l aduce n-a avut un impact major în jocul vicecampioanei, a jucat destul de rar ca titular, are un salariu mare, adică 20.000 de euro lunar, iar în ultimele săptămâni „a călcat pe bec" în câteva rânduri. 

Omrani a fost surprins, două nopți la rând, în cluburi din București. Venit liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, el a jucat 16 meciuri în acest sezon pentru FCSB, toate în SuperLiga. Atacantul are două goluri și două pase de gol.

200.000 de euroe suma pe care Omrani a primit-o de la Becali la semnarea contractului

Tamm nu e pe placul lui Gigi

Adus la FCSB la insistențele lui Mihai Stoica, Joonas Tamm a fost cel mai constant stoper al echipei în acest sezon. Deși a avut și meciuri slabe, cu gafe inexplicabile, internaționalul eston a fost punctul solid din centrul defensivei, unde „comisarul de serviciu" e Dawa. 

Chiar și după revenirea lui Iulian Cristea, tot Tamm s-a dovedit a fi punctul fix al defensivei. Fundașul central de 31 de ani a și marcat 4 goluri și a strâns 37 de partide. Are însă un minus, nefiind pe placul patronului, care îl preferă pe Dawa, cel pe care el l-a cerut și adus de la Botoșani. În plus, în prezent Tamm are un salariu de 13.000 de euro lunar, sumă care ar crește în sezonul viitor până la 16.000.

13 minutee media pe care Nikolov o are la meciurile din SuperLigă

Nikolov s-a săturat

Adus liber de contract în septembrie de la Sheriff, Boban Nikolov nu s-a impus la FCSB. A jucat puțin, de cele mai multe ori a fost rezervă neutilizată, lucru care l-a deranjat chiar și în iarnă, când a fost la un pas de a pleca. Situația sa e stranie. E un fotbalist cu 49 de meciuri în naționala Macedoniei, cu 5 apariții în grupele UCL, însă forma excelentă a lui Șut, ajuns între timp și în echipa națională a României, l-a ținut pe Boban "lipit" de bancă.

281 de minuteîn 11 partide a strâns Nikolov la FCSB, ceea ce înseamnă o medie de 25 de minute pe meci

Încă 950.000 pentru Deian Sorescu?

FCSB a plătit 50.000 € ca să-l împrumute pe Deian Sorescu de la Rakow până la sfârșitul acestui sezon. Dacă vor dori să-l păstreze, roș-albaștrii vor avea de achitat încă 950.000 €. 

Patronul roș-albaștrilor îi plătește acestuia 16.500 de euro în fiecare lună, iar dacă o să fie transferat definitiv, contractul nou o să fie valabil trei ani, conform unor surse din club, iar jucătorul va încasa 19.000 de euro lunar, un salariu dintre cele mai mari din campionat. "Dacă o să fim în fața CFR-ului când se termină campionatul, o să achităm clauza de cumpărare pentru Sorescu", a zis Gigi Becali.

Citește și alte știri despre FCSB: 

Mesajul-manifest al unui fost jucător de la FCSB: „Astea sunt dovezi că nu mi-am bătut joc de viața mea. Nu am avut nevoie de telefonul fără fir sau de regula-minune U21”

Dumitru Dragomir, declarație-„bombă” despre afacerea anului: „Gigi Becali a primit o ofertă de 23,5 milioane €. E secret de familie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
atthur
atthur  •  22 Martie 2023, 22:27
Postat de observator_federal pe 21 Martie 2023, 17:23

Tamm nu a jucat sâmbătă seară și a fost scutit de umilinț de la golul lui Markovic. Se pare că Tamn a lipsit fiindcă i-au recidivat durerile la coloana vertebrală, provocate de acelasi Markovici la faza care a condus la penaltyul obținut de oltean la meciul de pe Oblemenco în campionatul regulat (2-1 pentru craioveni). Se pare că metoda cea mai edificatoare prin care Gigi să-și verifice periodic fundașii, o constituie meciurile cu Markovic, acesta realizând cu precădere pe Arena Națională testări simultane cu 3-4 fundași plus portar, foarte apreciate de publicul spectator (dar mai puțin de massmedia și selectioner asta e, ne-am obi#nuit).

Da,și la tine nu "se pare",chiar ești prost îngrămădit...!!!...

valentindragobete
valentindragobete  •  22 Martie 2023, 15:00
Postat de guimaraes1.0 pe 22 Martie 2023, 14:46

Tu te cunosti mai bine carcalete asa ca nu-mi ramane decat sa-ti apreciez autocritica.bravo!si felicitari pt.sinceritatea si taria de caracter dovedita prin a-ti face in public autocritica.

Hai, fă pași, prostane!

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  22 Martie 2023, 14:46
Postat de valentindragobete pe 22 Martie 2023, 12:56

Rămâne cun am stabilit, pe scurt ești prost de prost !

Tu te cunosti mai bine carcalete asa ca nu-mi ramane decat sa-ti apreciez autocritica.bravo!si felicitari pt.sinceritatea si taria de caracter dovedita prin a-ti face in public autocritica.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează