FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

59 de ani de la un eveniment șocant » Cine a fost "Vică" Negulescu, președintele FRF trecut pe la Buchenwald și despre care circula legenda că ar fi fost zidit în pereții închisorii Jilava

FOTO: Administrația Națională a Penitenciarelor
FOTO: Administrația Națională a Penitenciarelor

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 mai 2018 16:31

Jurnalistul GSP Adrian Florea schițează pe facebook povestea șocantă a lui Valeriu "Vică" Negulescu, fost președinte FRF, mort pe 19 mai 1959. Iată întreaga postare:

Poate nu știați...
Pe 19 mai 1959, moare Valeriu "Vică" Negulescu. La Jilava. Avea 54 de ani, iar ultimii 11 din viață și-i petrecuse în temnițele comuniste.

Dacă nu știți cine a fost Valeriu Negulescu, să nu vă faceți griji, că nici eu n-am știut. Până de curând, când am căutat să aflu cu ce s-au ocupat unii dintre "strămoșii" lui Răzvan Burleanu, adică foștii președinți ai FRF. Și ca să nu vă stric weekend-ul cu texte lungi și plictisitoare, câțiva bumbi despre "Vică":

32949008 379709899198950 2416391765150924800 n

- născut pe 18 aprilie 1905, devine rapid unul dintre avocații de succes din București
- până la 35 de ani, fusese deja președinte la Unirea Tricolor și primar al Sectorului 2
- pe 30 octombrie 1940, devine al 13-lea președinte al Federației Române de Fotbal
- este dat afară pe 18 aprilie 1941, chiar în ziua în care împlinea 36 de ani
- demiterea a venit după ce legionarii, ai căror simpatizant era, fuseseră înlăturați de la conducerea țării de către Ion Antonescu
- în perioada 1942-1945, este deținut în lagărul de concentrare Buchenwald-Fichtenhain
- scapă cu viață, revine în țară, dar este arestat de bolșevici
- condamnat în 1948, moare în urmă cu exact 59 de ani
- deși a circulat o legendă că ar fi fost zidit în pereții Jilavei, foștii colegi de celulă infirmă varianta: "A fost lăsat să moară de diaree prin deshidratare. Numai cu simţul auzului am urmărit cum trupul cel brav a lui Vică Negulescu a fost dezbrăcat, împachetat într-o pătură şi scos afară din celulă"

Sursă informații și foto: procesulcomunismului.com

Citește și:
Gluma lui Gabi Torje, după ce l-a văzut pe Ilie Bolojan la câțiva metri de el: „Nu știu dacă am voie să spun”
Stiri extrasport
Gluma lui Gabi Torje, după ce l-a văzut pe Ilie Bolojan la câțiva metri de el: „Nu știu dacă am voie să spun”
„Ferrari chinezesc” » Un vlogger român a ajuns din greșeală la prezentarea mașinii viitorului din China: IMAGINI
Noutati auto
„Ferrari chinezesc” » Un vlogger român a ajuns din greșeală la prezentarea mașinii viitorului din China: IMAGINI
Mircea Lucescu a suferit un infarct miocardic acut! Cele mai recente informații despre starea lui „Il Luce”
Nationala
Mircea Lucescu a suferit un infarct miocardic acut! Cele mai recente informații despre starea lui „Il Luce”
Darius Olaru, gol superb la meciul 250 pentru FCSB
Superliga
Darius Olaru, gol superb la meciul 250 pentru FCSB
ULTIMA ORĂ Mașinile sub Euro 3, interzise la import. Limită a numărului de mașini introduse în țară de o persoană. Guvernul a redactat deja interdicția
Profit.ro
ULTIMA ORĂ Mașinile sub Euro 3, interzise la import. Limită a numărului de mașini introduse în țară de o persoană. Guvernul a redactat deja interdicția
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

AI UN PONT? Scrie-ne pe [email protected]! Gazeta își protejează întotdeauna sursele.

Abuzuri în lanț: „Monica Iacob-Ridzi a cerut să trântească finala pentru fiica ei!” + Înregistrare audio ȘOCANTĂ cu soțul-primar: „Ce p*** mea îi trebuie competiție?”

Comentarii (12)
1465879253484254
Theodor Adrian  •  20 Mai 2018, 13:55

Un fleac ..... l-au ciuruit

neputintafalit
neputintafalit  •  19 Mai 2018, 18:18
Postat de ucluj2011 pe 19 Mai 2018, 18:17

*** :))))))))))))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

neputintafalit
neputintafalit  •  19 Mai 2018, 18:18
Postat de utilizator șters pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close