Articol de GSP - Publicat joi, 12 iulie 2007 00:00
Dinamovistii au promisa o prima totala de 30.000 de dolari daca bat in toate cele sase amicale ale stagiului austriac. "Premiem performantele, indiferent daca jocurile sint oficiale ori amicale", a declarat Cristi Borcea. "Eu sint insetat de victorii, intrucit Dinamo este sinonima cu succesul. si vreau sa batem mereu de la trei goluri in sus, indiferent de numele adversarului", a continuat directorul general al ros-albilor. Iar vorbele au fost transpuse, pina acum, in fapte de elevii lui Mircea Rednic, dar si de seful "ciinilor". Inainte de meciul cu Eintracht, Borcea a trimis in vestiarul echipei suma de 3.000 de dolari, care sa fie impartita intre jucatori. Plus promisiunea ca daca vor bate la o diferenta de cel putin trei goluri va mai adauga 2.000 de dolari. Lucru care a fost ratat in minutele de final ale partidei cu Eintracht (3-1), din cauza erorii de la reusita lui Thurk.
Totusi, campionii Romaniei sint in grafic. Aceasta deoarece au invins confortabil in primele doua amicale ale turneului din Austria, cu Burghausen (3-0) si cu Eintracht, si mai sint patru partide. Fotbalistii au promis, in total, un bonus de 30.000 de dolari daca inving in toate meciurile din acest stagiu! Urmeaza intilnirile cu Motherwell, Sparta Praga, Budejovice si Besiktas sau Duisburg.
"Imi pare rau de baieti ca n-au batut cu 3-0 fiindca meritau bonusul suplimentar, era munca lor. Sint buni banii, macar pentru o pereche de ghete"
Mircea Rednic
"Luptam pentru noi, pentru Dinamo, dar si pentru a-i lua banii lui Borcea. N-a spus el ca trebuie sa-i luam banii? Noi ii facem pe plac"
Cosmin Moti
"Neaga e dinamovist!"
Florin Bratu confirma ca Daniel Oprita este "ciine rosu" de mic copil. "Va spun eu sigur ca asa e. Il cunosc de mult si stiu ca era dinamovist. Conjunctura a facut ca el sa ajunga la Steaua. Acum a venit la echipa pentru care patimea inainte de a juca in Ghencea. si Rica Neaga tinea cu Dinamo inainte de a semna cu stelistii. Asta se intimpla in urma cu ceva timp. si mai sint si alti fosti sau actuali stelisti care simpatizau cu Dinamo in copilariei sau in tinerete", a declarat atacantul care a marcat 5 goluri in 4 amicale pentru ros-albi.
Reintra Catalin Munteanu
Catalin Munteanu s-a antrenat in ultima perioada mai mult separat, din cauza unor dureri la spate. Mijlocasul stinga in virsta de 28 de ani urmeaza sa intre astazi in echipa ros-albilor in amicalul cu scotienii de la Motherwell. Partida se va desfasura in localitatea Abtenau, la 35 de kilometri de Flachau, cu incepere de la ora 18:30, un ceas mai tirziu la Bucuresti.
Fericit
Doctorul Liviu Batineanu este multumit. Fiul sau, Ovidiu (24 de ani), a semnat un contract valabil pe un sezon cu italienii de la Civitanova, o formatie de amatori ce-i asigura un contract lunar de 2.500 de euro. Ovidiu Batineanu joaca mijlocas defensiv si a mai evoluat la Dinamo II. In urmatorul an, el va fi monitorizat de Ascoli, club din Serie B, si daca va da randament va fi transferat. Batineanu junior a fost recomandat de Vali Nastase italienilor, fundasul central al "ciinilor" evoluind la Ascoli in ultimul sezon.