FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

7 motive pentru care antrenorul ales de Nelu Varga la CFR Cluj e o mutare ridicolă

Nelu Varga, șeful CFR-ului, ar fi luat deja decizia să-l aducă înapoi pe italianul Andrea Mandorlini
Nelu Varga, șeful CFR-ului, ar fi luat deja decizia să-l aducă înapoi pe italianul Andrea Mandorlini

Articol de - Publicat vineri, 22 august 2025 13:38 / Actualizat luni, 25 august 2025 09:06

Andrea Mandorlini ar fi gata să revină la CFR Cluj: 7 aspecte care trădează o mutare disperată și neinspirată.

Dan Petrescu și-a anunțat demisia joi seara, după eșecul dezastruos din Suedia, scor 2-7 cu Hacken în manșa tur a play-off-ului Conference League.

Iar Nelu Varga ar fi luat deja decizia să-l aducă înapoi pe italianul Andrea Mandorlini.

Pentru Mandorlini ar fi al treilea mandat la CFR Cluj, echipă pe care a mai pregătit-o în intervalele 2009-2010 și 2023-2024.

7 motive pentru care alegerea lui Andrea Mandorlini e absurdă de această dată

1. E șomer din ianuarie 2024, de când Varga l-a demis. A trecut așadar un an și jumătate fără ca Mandorlini să mai convingă alt club să-l angajeze.

2. Precedentul mandat la CFR a fost slab. Cel mai recent descălecat în Gruia a însemnat numai 27 de meciuri, perioadă în care a ratat calificarea în grupele Conference League și a fost dat afară după un eșec surprinzător la Botoșani, 0-1.

3. Scos din circuit. La 65 de ani, Mandorlini e departe de apogeul carierei de antrenor. Din 2015 și până în prezent, adică în decurs de un deceniu, Andrea a lucrat doar 3 ani și jumătate, în restul timpului fiind liber de contract.

4. Antrenor italian, dar nu de Serie A. 9 aprilie 2017 e data ultimului meci pe care Mandorlini l-a condus ca tehnician în primul eșalon din Peninsulă, o antrena pe Genoa și pierdea categoric în deplasare cu Udinese, 0-3.

7 motive pentru care antrenorul ales de Nelu Varga la CFR Cluj e o mutare ridicolă
Andrea Mandorlini

5. De fapt, tehnician de Serie D. Cu excepția CFR-ului, ultima echipă pe care o condusese Mandorlini se cheamă Mantova. Cu care a picat în liga a 4-a italiană!

6. Trofeele le-a câștigat în urmă cu 15 ani. Toate la CFR Cluj: titlul, Cupa și Supercupa.

7. Incompatibil cu lotul CFR-ului? În urmă cu două sezoane, italianul utiliza cel mai des modulele 3-5-2 și 4-3-1-2, în care nu există benzi clasice, 7 la număr în actuala componență a Clujului: Deac, Biliboc, Nkololo, Cordea, Sfaiț, Kamara, Korenica. Cu primul chiar a existat un conflict, din cauză că Mandorlini nu-l folosea pe veteranul echipei. „Lipsă de respect și umilință!”, răbufnea la acea vreme Ioan Deac, tatăl fotbalistului.

Ce a declarat Dan Petrescu după 2-7 cu Hacken:

Îmi e rușine de rezultat. Acesta a fost ultimul meu meci. Plănuisem să mă retrag după meciul retur, dar mă retrag acum. Mi-e rușine de rezultat și, ca antrenor, trebuie să-mi asum responsabilitatea.

În cei 25 de ani de când sunt antrenor, echipele mele nu au primit niciodată șapte goluri. Nici măcar cinci. Este o zi groaznică pentru mine și pentru club.

Îmi pare rău pentru fani, pentru club, pentru toată România. Dar acesta este adevărul astăzi

Citește și:
Filmarea cu accidentul care a șocat România: zboară peste două mașini în intersecție!
Noutati auto
Filmarea cu accidentul care a șocat România: zboară peste două mașini în intersecție!
Amenințări fără precedent la FCSB: „Nu vor să rămână la noi. Vor juca la echipa a doua, cu Recolta Gheorghe Doja și Avicola!”
Superliga
Amenințări fără precedent la FCSB: „Nu vor să rămână la noi. Vor juca la echipa a doua, cu Recolta Gheorghe Doja și Avicola!”
Louis Munteanu, rafală de reproșuri la interviu: „Când faci egal cu o echipă ca Metaloglobus...” + Și-a declarat admirația pentru rivală
Cupa Romaniei
Louis Munteanu, rafală de reproșuri la interviu: „Când faci egal cu o echipă ca Metaloglobus...” + Și-a declarat admirația pentru rivală
Aventura cu o blondă căsătorită a pus capăt căsniciei cu Ana
Campionate
Aventura cu o blondă căsătorită a pus capăt căsniciei cu Ana
ULTIMA ORĂ Val de concedieri în România. Gigant mondial dă afară sute de oameni
Profit.ro
ULTIMA ORĂ Val de concedieri în România. Gigant mondial dă afară sute de oameni
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

Acuzații SEISMICE împotriva lui Gheorghe Tadici: „S-a răzbunat că nu i-au ieșit pariurile! Știe toată țara că pariază!” » Retrasă definitiv la doar 25 de ani: „Era terminată psihic de Tadici, plângea non-stop!”

Scor aiuritor la baschet: 207 puncte diferență! » Scandal după meci: „E nevoie de bun-simț în astfel de situații” vs „Să ne oprim și să nu mai jucăm?”

Comentarii (29)
tictictic
tictictic  •  22 August 2025, 21:58

Personal, nu cred ca e vreo rusine, cata vreme fotbalul romanesc e intr-un evident regres. Mai ales ca ce se intampla de ani de zile la CFR Cluj prevestea acest deznodamant. Raman la parerea mea ca CFR Cluj a fost asamblata ca o echipa artificiala (fake in lb engleza) care a pacalit pe toata lumea; si ca orice chestie artificiala n-avea cum sa dureze in timp. Acolo se intampla o nebuloasa: nimeni nu stie ce bani are patronul Varga sau daca echipa e finantata de el sau de altii (se vorbeste de camatari, interlopi, servicii de forta, politicieni influenti, magistrati si procurori cu puteri oculte, plus anumite societati si fonduri de investitii ce-si fac banii prin paradisuri fiscale exotice). Pe scurt, CFR Cluj a functionat pe principiul "omerta"; niciun ziar si niciun jurnalist din Romania n-a indraznit pana acum sa investigheze in intestinele acestei "afaceri" (si nu ma mir deloc). In fine, se pare ca acum ceva s-a "rupt" in tot "mecanismul" asta, de aici si "fata" adevarata pe care o arata CFR Cluj azi. Nu e vina lui Dan Petrescu; indiferent ce antrenor va veni in locul lui, cata vreme nu va mai functiona "mecanismul", rezultatele vor fi aceleasi.

Eu333
Eu333  •  22 August 2025, 19:43

luati ba ca toti ia , decat sa faceti deplasari prin nu stiu ce tari , mai bine un pariu la cota peste 100 si aia e va concentrati pe campionat cu 15 20 mil mai mult in conturi ;)

sorinx
sorinx  •  22 August 2025, 18:04

Se transforma in Nicoli Napoli al lui Mititelu sau Rada la Rapid. Manta de vreme rea.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează