FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Despre penalty-ul Craiovei, dopingul din Liga 1 și oamenii fără noroc

Articol de GSP - Publicat luni, 11 martie 2019 08:42

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii: 

1. Țucudean e într-o formă fantastică, marchează pe bandă rulantă și execuțiile lui sunt de-a dreptul încântătoare. Poate ar fi cazul să nu mai așteptăm cu teamă debutul în preliminariile Euro 2020. Peste 12 zile, în Suedia, Țucudean e în stare să ne pună din prima în fruntea grupei.

2. Nici nu s-a fluierat bine startul, că arbitrii se și bagă în față la note mici. Kovacs a luat 4 în Gazetă pentru că n-a văzut un penalty evident al lui Bancu în Craiova - Astra. Acum două săptămâni o comisese identic, netezind drumul celor de la Sepsi spre play-off. Cam dese erorile. Și cam de fiecare dată pro-favoriți. 

penalty craiova bancu

3. Tot din Bănie, exemplu de strategie. „Uite, aducem un antrenor de anvergură în club (info despre venirea lui Cârțu), dar stai liniștit, nu e aici ca să punem presiune pe tine. Nuuuu! El se va ocupa de juniori, de plimbat hârtiile prin birouri, de aplaudat echipa la oficială”. Mangia: „Si, certo! Hai că m-am prins, mă așteptați la cotitură”. 

4. Digi și Telekom se pregătesc să finanțeze încă 5 ani fotbalul din Liga 1, la aceiași bani ca până acum. Niciun leu în minus pentru o Ligă și niște cluburi care fac zero eforturi să-și dezvolte produsul și să dea mai mult înapoi celor din tribune sau din media. De asta e surprinzător cum două televiziuni care trec acum prin convulsii financiare - taie costuri, dau oameni afară etc - n-au izbutit să negocieze măcar o reducere de 1%.

5. Pe afară se înmulțesc raidurile antidoping (vezi aici detalii despre ultima captură, un medic neamț cu relații în înot, handbal, fotbal, schi și ciclism). La noi au trecut 11 luni între ultimele două teste făcute în Liga 1, iar laboratorul din București stă de un și jumătate fără acreditare. Încurajator, nu?

Plus două recomandări:

1. Ioan Anton, portarul Farului de la  începutul anilor ‘90, s-a stins ieri în anonimat. Citiți aici o poveste scrisă acum 3 ani de colegii mei Răureanu și Crăițoiu despre cum se scufundă în uitare sportivii fără noroc

2. Inter Milano a împlinit 111 ani. Iar Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal de la Gazetă, unul dintre cei mai experimentati jurnaliști de sport din Romania și aprig fan nerazzuro, scrie de ce merită să iubești o echipă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
minell73
minell73  •  11 Martie 2019, 14:48
Postat de albalbastru72 pe 11 Martie 2019, 12:05

Tepeline,articolul asta e teapa.La faultul lui Koljici in careu unde erai,la toaleta?

Toti comentatorii si toti fosti arbitrii, au spus ca nu se impunea penalty acolo. A fost o simulare de tot rasul. Terminati cu prostiile. Scorul corect ar fi fost 1-1.Astra si in 10 oameni stateau calare pe craiova.

1_0_1_0
1_0_1_0  •  11 Martie 2019, 13:12

La pct. 4 aș adăuga și nesimțirea și complicitatea celor din lpf la înlesnirea priorităților pentru televiziuni și nu pentru echipe și suporteri. Să nu ne mai mire slaba asistență la meciuri atâta timp cât televiziunile dictează data și ora de disputare a meciurilor pentru rating maxim și nu pentru confortul suporterilor. Cine are chef de mers pe stadion în ianuarie la ora 21? I

562722524144259
Constantin Gheorghe  •  11 Martie 2019, 12:23

Ziaristi de duzina numai greselile pt csu le vedeti si va chinuiti sa scrieti zi de zi si sa tipati tot mai tare si voi si gigi sport rusine cand a fost ajutata fcsb nu a-ti mai zis nimic ca dor va este frica de stapan fiti frate echidistanti daca vreti sa fiti ziaristi si realizatori de emisiuni tv,la voi se vede dupa luna ca sunteti disperati dupa fcsb.Si da a fost penalti clar aseara dar ce atata tam tam la meciul voluntarului cu fcsb de ce nu a-ti facut atata caz,a scuze a fost pro fcsb.Rusine si mai si ziceti ca voi tineti fotbalu din Romania daca a-ti fi corecti poate am avea alt fotbal alti oameni la stadion,dar voi fcsb in sus atat o echipa fara suporteri si stadion cum sunt multe in liga 1 pacat .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează