FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

8 planuri pentru 2018! Nicolae Dică poate bifa primele recorduri ca antrenor + ce țintă veche de 31 de ani are în vizor FCSB

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2018 19:41

Nicolae Dică poate bifa primele recorduri personale ca antrenor, în timp ce jucătorii lui FCSB visează din nou la titlu după doi ani de pauză și vor să meargă iar în grupele Champions League, după 5 ani!

Citește în Gazeta Digitală de astăzi:

- REPORTAJ GSP. O poveste emoționantă cu un jucător al Craiovei: "Trăiesc pentru fotbal și pentru Dumnezeu";
- Chemat la București! Un jucător iubit de galerie vine să negocieze cu Dinamo

1. Victorie contra italienilor

Nu există o altă ţară în afara Italiei care să-i fi creat mai multe probleme Stelei în cupele europene. A întâlnit, în perioada 1984 - 2010, nu mai puţin de 8 echipe din "Cizmă", iar palmaresul e dezastruos. Nici măcar o victorie n-a fost în stare să obţină în cele 13 meciuri. Mai mult, în primele 12 partide jucate, Steaua a înregistrat un record negativ incredibil: n-a dat gol! Steliștii speră să rupă blestemenul în "16-imile" Europa League de pe 15 și 22 februarie, cu Lazio.

2. Dică în istoria Stelei

Dacă Nicolae Dică va reuși să câștige campionatul cu Steaua în acest sezon, va intra într-un club select al celor care au cucerit titlul cu Steaua și ca jucători, și ca antrenori. Cei care au reușit acest lucru de la primul lor sezon ca tehnicieni sunt Ștefan Onisie, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu și Laurențiu Reghecampf.

3. Primul golgeter străin

Harlem Gnohere a terminat anul cu 12 goluri în Liga 1 după cele 22 de etape jucate, cu unul mai mult decât Țucudean și două în fața lui Alex Ioniță. Niciodată în istoria echipei roș-albastre nu s-a mai întâmplat ca un jucător străin să reușească să câștige la finalul campionatului titlul de golgeter, trofeu pe care francezul și-l poate adjudeca. Ultima dată când Steaua a dat golgeterul Ligii 1 a fost în sezonul 2012-2013, atunci Rusescu marcase 21 de goluri.

4. Locul 1 la numărul de spectatori

Problemele legate de logo și denumire i-a făcut pe fanii FCSB să nu mai vină în număr mare la toate meciurile din Liga 1. Iar odată cu inaugurarea noului stadion din Craiova, steliștii au pierdut supremația clasamentului celor mai mulți spectatori la meciurile de pe teren propriu. În acest moment, oltenii conduc cu o medie de 8.250 de fani per meci, urmați de steliști, cu 7.500, și CFR Cluj, 5.500. Ar fi pentru prima dată după mulți ani ca steliștii să termine pe 2 la asistență.

5. Calificare în grupele UCL

E visul cel mai mare al steliștilor! Pe lângă perfromanța imensă pe care ar realiza-o, roș-albaștrii mai au un vis: să obțină din nou un succes în grupe și să oprească recordul negativ de 23 de meciuri fără victorie, ultima fiind 4-1 la Kiev, cu Dinamo, în septembrie 2006, atunci când Dică a marcat de două ori. Dacă performanța s-ar bifa la București, ar însemna pentru Steaua primul succes după 18 ani de pauză, precedentul fiind 1-0 cu Lodz, pe 16 octombrie 1996.

6. Un nou transfer istoric

Gigi Becali a adus crema puștilor din România cu care speră să dea lovitura în 2018 și să pună mâna pe milioanele de euro ale echipelor de top din Europa. "Eu îi transfer, îi cresc și îi vând pe zeci de milioane de euro", spune patronul dezvăluind o dorință pentru noul an. Recordul all-time de vânzare a unui jucător român în străinătate aparține tot steliștilor: Nicușor Stanciu la Anderlecht contra 8,8 milioane de euro! Iar în vară au existat oferte și de 10 milioane de euro pentru Alibec, din Anglia, dar care au fost refuzate.

7. Să doboare recordul de 31 de ani

FCSB are cei mai bine cotați jucători români din Liga 1, iar Contra a convocat la ultimele acțiuni ale primei reprezentantive mai mulți fotbaliști de la FCSB. În acest an ar putea să depăşească recordul din 1987, când la meciul România-Albania, 5-1, pe teren nu s-au aflat 8 steliști la start. Atunci Iovan, Bumbescu, Belodedici, Hagi, T. Stoica, Boloni, Lăcătuș și Pițurcă începeau partida ca titulari.

8. Golul 450 în Europa

Steliștii au jucat 10 meciuri în actualul sezon european și mai au programate ale două partide în "16-imi", în "dubla" cu Lazio. În cele 313 jocuri disputate până acum în Europa au reușit să marcheze 423 de goluri, iar un obiectiv pentru noul an este să ajungă la cota 450 la finalul lui 2018, ccea ce înseamnă 27 de reușite! În meciurile cu Viktoria Plzen, Sporting Lisabona, Lugano și Hapoel BeerSheva, steliștii au reușit să puncteze de 16 ori.

3.00este cota caselor de pariuri ca Harlem Gnohere să iasă golgeterul Ligii 1 la finalul actualului sezon, aceeași cotă având-o și George Țucudean de la CFR Cluj

4.60este cota pe care bookmakerii le-au dat-o steliștilor pentru o calificare în optimile de finală ale Europa League. Lazio e favorită, primind cota 1,20

8.000 €este salariul pe care Nicolae Dică îl primește lunar de la FCSB, față de 30.000 de euro cât primea fostul antrenor al roș-albaștrilor, Laurențiu Reghecampf

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  03 Ianuarie 2018, 13:30
Postat de jack_the_stripper pe 03 Ianuarie 2018, 10:57

” biliete gratuite primate ... sunteti asa de infantile ca v-ati renege” Adevarat surmenat... Ia si tu o pauza, mai pune de-o coregrafie, mai impinge la poarta, dar in directia buna...

Esti si tu unul dintre peluzari? Ai luat imprumut de la banca sperand ca il acoperi cu banii lui gigi si acum ai ramas pe langa? Nu mai ai bani de bautura si lanturi cu care sa ataci jurnalistii precum colegul tau Tweety? Asta e, poate va da talpan (la buccci).

ray51
ray51  •  03 Ianuarie 2018, 11:13

Eu zic sa 'joace' combinat: 3 din 8 !!!

saviola2_8
saviola2_8  •  03 Ianuarie 2018, 11:03
Postat de jack_the_stripper pe 03 Ianuarie 2018, 10:57

” biliete gratuite primate ... sunteti asa de infantile ca v-ati renege” Adevarat surmenat... Ia si tu o pauza, mai pune de-o coregrafie, mai impinge la poarta, dar in directia buna...

da-i si lui pace, era enervat de fanul nr. 1 al regalului din 2017:)

Vezi toate comentariile (32)
Comentează