FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ 1-2

A căzut Giuleştiul!

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2008 00:00

Cu un om în plus o jumătate de ceas, Rapid a fost umilită acasă de "lanterna" U Cluj, care strică i-a aruncat în aer speranţele la titlu. Cu faţa la poarta adversă şi cu gîndul la a respira în continuare în ceafa CFR-ului din Cluj. Aşa au început rapidiştii meciul de aseară. Dar adversara, deşi "lanterna" campionatului, n-a vrut să joace rolul moliei pîrlită la nocturnă. S-a jucat pe contre, nerespectîndu-se diferenţa de puncte. Atacantul ardelenilor, Goga, a fost ca un spin între apărătorii din Grant. În minutul 12, a profitat de o eroare în bloc a adversarilor, dar a tras puţin pe lîngă. Imediat a replicat Grigorie, la fel.
Bundea a aprins fitilul
Buturuga mică, nu? Aşa s-a vrut U Cluj. Gigel Coman a centrat, Jovanovici a fost blocat, dar mingea a ajuns la Bundea (20), cîndva idol în Giuleşti, care a deschis scorul, executîndu-l calm pe Dani Coman. Gazdele au replicat imediat, iar, însă excelentul Merlier a trimis în corner mingea şutată ca din tun de Boya. Silvăşan (25) a fost aproape de a le tăia respiraţia giuleştenilor.
Doar Pancu şi Boya
Golul speranţei rapidiştilor şi al egalării a fost anunţat de faza controversată din minutul 31, cînd asistentul Nica nu a validat o reuşită a insistentului Boya. La doar 120 de secunde, camerunezul a scos un penalty, provocat de Astorga. Merlier a parat şutul lui Emil Dică, dar "Pancone" a fost providenţial şi a reluat necruţător. Rapidul putea încheia repriza în avantaj, însă tot Merlier s-a opus din nou la "foarfeca" acrobatică a lui Grigorie.
Letalul Goga
Pancu a prins aripi de la reuşita sa şi a împins atacurile a lor lui. L-a angajat pe Boya (62), dar africanul a fost blocat. Rapidul a beneficiat şi de un om în plus, după eliminarea lui Băd (63). Pancu (67) a fost iar aproape de gol. Clujenii s-au apărat kamikaze, rapidiştii au atacat cu furie! Rednic a riscat, l-a scos pe Maftei şi a mai băgat un atacant, pe Despotovici, dar Clujul a dinamitat Giuleştiul! În inferioritate numerică. Silvăşan a fost autorul unei pase senzaţionale din propriul teren. Goga (81), la 20 de metri de poarta Rapidului, s-a descotorosit de adversari şi a înscris cu un calm englezesc. Rapid n-a mai reuşit nimic. Iar Rednic este în pericol. Ura suporterilor s-a reaprins.

 

"Nepregătiţi psihic!"
George Copos a suferit ieri în tribune. În primul rînd fizic, fiind sîcîit de un torticolis, o întindere a muşchilor gîtului. Apoi din cauza înfrîngerii în faţa Universităţii Cluj: "Nu mă simt bine deloc. Dacă vrei adrenalină, investeşte la Rapid trei-patru milioane de euro în transferuri şi vezi ce se întîmplă! Jucătorii nu sînt pregătiţi psihic corespunzător, au căzut după golul doi. Am în continuare încredere în Rednic că va face reparaţii pînă la meciul din Cupă, cu Urziceni", a acuzat Copos. (Remus Răureanu)

Gol anulat eronat
În minutul 31, giuleştenii au marcat, dar golul a fost anulat de "centralul" Robert Dumitru din Braşov. Camerunezul Boya s-a aruncat după o minge preluată de clujeanul Baiano, din ricoeşu mingea a intrat în poarta lui "U" (foto), de unde a fost respinsă de Bilica. Arbitrul a fluierat fault în atac la intervenţia lui Boya. Cel mai vehement a fost Pancu, care s-a ales cu un cartonaş galben. (Cătălin Popescu)

Penalty contestat
În minutul 35, "centralul" Robert Dumitru a avut de luat o decizie extrem de grea. Boya a pătruns în careu, tatonat de brazilianul Astorga. În urma duelului dintre cei doi, Dumitru a dictat penalty pentru giuleşteni, spre nemulţumirea clujenilor. Aceştia i-au reproşat arbitrului că Astorga a pus piciorul în pămînt şi nu l-a atins pe Boya. În schimb, rapidiştii susţin că a fost fault. În minutul 63, Dumitru l-a eliminat corect pe clujeanul Flavius Băd, care l-a lovit cu cotul în figură pe Săpunaru. Atacantul lui "U" abia intrase de 3 minute. (Cătălin Popescu)

Se vede Euro
Determinat şi cu multă poftă de joc. Aşa a arătat Daniel Pancu ieri, mijlocaşul de 30 de ani fiind motorul echipei. O cauză a evoluţiei sale este şi promisiunea lui Victor Piţurcă, selecţionerul transmiţîndu-i prin Daniel Prodan că intră în calculele sale pentru Euro doar în cazul în care va avea o evoluţie determinantă pînă în vară.
Foto: Revenirea lui Daniel Pancu după un an şi jumătate a transformat a fost primită cu entuziasm de fanii dre la peluză

Copos cu gîtul blocat
Patronul Rapidului, George Copos, a avut probleme în a urmări partida de aseară, din cauza unei întinderi a muşchilor gîtului. Afecţiunea, care se numeşte torticolis, i-a creat disconfort lui Copos, mişcîndu-şi cu greu capul.

15 fani reţinuţi de poliţie
Înainte de startul partidei, un grup de suporteri clujeni au avut o altercaţie cu cîţiva susţinători ai Rapidului. Forţele de ordine au intervenit imediat, au reţinut 15 fani din ambele tabere şi au decis ca ultraşii ardeleni să intre mai tîrziu pe stadion, la 20 de minute după fluierul de start, pentru a evita noi incidente. (Cătălin Popescu)

Joao Paulo da, Matos nu

Dintre ultimele două achiziţii, Mircea Rednic l-a păstrat în lotul pentru Universitatea Cluj doar pe atacantul Joao Paulo. Portughezul de 27 de ani, care a efectuat vineri seară primul antrenament alături de noua sa echipă, a fost rezervă, dar a intrat în minutul 39, în locul lui Emil Dică. Vasco Matos nu a fost reţinut în lot, el urmărind partida din tribună, alături de Griffiths, ambii lăsaţi în afara lotului, şi Bozovici, accidentat. (Remus Răureanu)

Moslem e luat
Rapidul a mai reuşit un transfer! Giuleştenii s-au înţeles vineri noapte cu fundaşul stînga egiptean Ahmed Moslem, dar şi cu agentul fotbalistului. Moslem şi-a dat acordul, iar ieri dimineaţă a plecat în Franţa pentru a-şi lua bagajele, luni fiind aşteptat să ajungă în România pentru a semna contractul cu Rapid. Apărătorul stînga va debuta miercuri în tricoul Rapidului, în meciul de Cupă cu Unirea Urziceni.

"Este un nou început pentru noi. Universitatea are tradiţie şi nu va muri niciodată. Dorinţa de a cîştiga şi foametea de puncte sînt secretele noastre"
Alpar Meszaros, antrenor U Cluj

"Sînt foarte bucuros că am marcat, nu mă aşteptam să mai învingem după ce am rămas în zece oameni. Trebuie să învingem în toate meciurile pentru a ne salva"

Dorin Goga

"Am jucat foarte slab, nici un compartiment nu a funcţionat. Nu are rost să ne mai gîndim la titlu!"
Dani Coman

"Sînt foarte trist, dar trebuie să ne concentrăm pentru meciurile care urmează. Eu cred că încă putem lua campionatul, azi am fost urmăriţi de ghinion"

Joao Paulo

"Vinovaţii sînt Mircea Rednic şi George Copos că au îndepărtat toţi rapidiştii adevăraţi de la echipă"
Marius Şumudică

"Nici nu ne gîndeam că o să batem în Giuleşti! Noi veniserămm să nu pierdem, speram la un egal, dar bucuria e şi mai mare aşa, că am produs o surpriză"
Nemanja Jovanovici

Click pe casetă pentru a vedea notele jucătorilor 

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (46)
 •  17 Martie 2008, 09:33

Hello! Good Site! Thanks you! <a href=http://xsxnfqzpshmxk.com >http://xsxnfqzpshmxk.com</a>

 •  24 Februarie 2008, 20:13

U CLUJ ECHIPA FAINA O DEMONSTRAT CA MERITA SA RAMANA IN A FORTZA U

 •  24 Februarie 2008, 17:02

Este adevarat ca RAPID a jucat slab... dar cum Domnul reporter da note aiurea cred ca nu a fost la meci sau cine stie ce-a facut ... ca a dat note aiurea... cu i-a dat lui HEREA nota 6 ca nu sa vazut deloc in joc ...si lui PAULO si PERJE la fel nota 6 ...iar lui SAPUNARU care a jucat binisor ii da nota 4 ... Jucatorii care au jucat catdecat au fost ( PANCU ,BOYA ,GRIGORIE si SAPUNARU ) Asa ca domnule ziarist cand mergila meci fi mai atent la joc si la jucatori... HAI RAPID...

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close