FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

A ieșit și Giovanni! Magistrații Tribunalului Ilfov au decis definitiv eliberarea condiționată din închisoare a fostului impresar Ioan Becali, ieri la ora 15:00, iar două ore mai târziu acesta părăsea penitenciarul "Poarta Albă"

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2016 00:00

Ieri, Giovanni Becali a primit cea mai bună veste din ultimii ani. Aflat în celula de la "Poarta Albă" din județul Constanța în care a petrecut ultimele luni, fostul impresar a fost anunțat de către avocatul său că a primit acceptul să fie eliberat condiționat din penitenciar, după 954 de zile!

Inițial, Judecătoria Sectorului 4 respinsese, în luna iulie, cererea de eliberare, însă acesta a făcut contestație la Tribunalul Ilfov, iar ieri a primit câștig de cauză. "Era ultima lui șansă să poată ieși din pușcărie în 2016! Dacă cererea lui era respinsă de către magistrații ilfoveni, mai putea face o nouă solicitare abia în iunie 2017", spun surse judiciare. De-a lungul timpului, Becali a făcut mai multe cereri de eliberare, susținând că are probleme mari de sănătate și a avut un comportament bun în închisoare, dar de fiecare dată cererile lui au fost respinse.

N-a beneficiat de cărțile scrise

Aflat în pușcărie, omul de fotbal a scris trei cărți, care i-ar fi putut reduce pedeapsa cu 90 de zile, numai că acestea nu au fost luate în considerare.

Una din lucrările lui Ioan Becali, "Manualul investitorului în fotbal", a ajuns în posesia Gazetei Sporturilor. "Viața în pușcărie nu înseamnă resemnare și nici așteptarea trecerii timpului, e un cadou pe care timpul ți-l face și de care trebuie să te bucuri. Să reflectezi asupra vieții, asupra faptelor bune și rele, de ce nu?, și asupra fotbalului. Am ajuns să prețuiesc viața pe care am trăit-o, să prețuiesc poveștile care odinioară mă amuzau și pe care acum le găsesc pline de învățături. Am făcut mulți bani în viața mea și am făcut mulți bani din fotbal, foarte mulți. A fost greu la început, pentru că erau foarte puțini cei care aveau încredere în mine. Însă odată ce l-am intermediat pe «Rege» am înțeles că acesta este drumul meu și nu mai e cale de întoarcere", scrie Becali în cartea sa.

5.000.000 €este suma datorată de către Giovanni Becali, prejudiciu din " Dosarul Transferurilor", şi nerecuperată nici până în acest moment de către statul român

"Nu trebuie să ignorăm ideea a două fenomene sociale: sărăcia și migraţia forţei de muncă. Mitul averii din fotbal poate transforma un copil talentat provenit dintr-o familie săracă într-un idol și îi poate face pe fani să se identifice cu el. Este una dintre situaţiile care pot duce la renașterea fotbalului de la noi"
Motto-ul lui Giovanni Becali pentru salvarea fotbalului românesc

Mai are un proces pentru mită!

Ioan Becali mai este judecat într-un dosar, alături de Victor Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor de fotbal acuzaţi în Dosarul Transferurilor. "Mențin declarația dată în fața procurorului. Recunosc în totalitate acuzațiile și îmi însușesc toate probele adunate de DNA și nu le contest. Toate aspectele legate de locuri, momente și împrejurările în care s-au oferit sumele de bani către Geanina Terceanu corespund adevărului", a spus în urmă cu câteva luni Ioan Becali în sala de judecată.

tabel

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
novamaxima
novamaxima  •  15 Septembrie 2016, 13:03

ce tara de *** :(

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  15 Septembrie 2016, 11:37

Ar fi bine sa nu il mai popularizati pe acest bisnitar,una din cele mai hidoase creaturi.

696253093853906
Ghita Florin  •  15 Septembrie 2016, 09:58

Giovani,Gigi,lordul,baciul,etc.-ce va mai place sa-i alintati pe acesti infractori,golanul care nu si-a platit banii furati nu trebuia sa iasa pana cand nu achita pana la ultimul banut,asa ,,vipuri'' asa presa

Vezi toate comentariile (5)
Comentează