FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A intrat în istoria fotbalului mondial, dar nu se consideră vedetă! Duckadam: ″Sunt doar un om cunoscut″

Articol de GSP - Publicat marti, 25 decembrie 2018 14:35

Helmuth Duckadam s-a născut în Comuna Semlac din Arad. "Eroul de la Sevilla" nu se consideră o vedetă, ba din contră. E bucuros că a rămas în amintirea oamenilor după episodul de la Seviila. 

Nu sunt o vedetă. Sunt un om cunoscut. N-am de ce să fiu vedetă. Eu am realizat în viaţă, într-o perioadă scurtă de timp, ceva, şi sigur că lumea îşi aduce aminte cu plăcere de acel episod de la Sevilla, din 7 mai. Să spunem că sunt o persoană publică“, a spus Helmuth Duckadam pentru OKMagazine.ro.

Fostul portar este în prezent președinte de imagine la FCSB. A rămas definitiv în istoria fotbalului în 1986, când a apărat 4 lovituri de departajare și a adus Cupa Campionilor Europeni în vitrina Stelei.

Portarul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanța sa din meciul cu Barcelona a fost un goalkeeper altfel. După revenirea de la finala din Sevilla, pe 15 mai 1986, Duckadam a bifat și primul său gol pentru  Steaua într-un meci de Cupa României câștigat cu 5-1 în fața Progresului Vulcan.

În anul câștigării Cupei Campionilor a fost declarat cel mai bun fotbalist român, însă tot în 1986 cariera sa a fost întreruptă brusc din cauza unui anevrism care a impus o intervenție chirurgicală la brațul drept. Asta l-a determinat să lase fotbalul de performanță la doar 27 de ani. În 1989 a jucat pentru divizionara B Vagonul Arad, iar în 1991 se lasă definitiv de fotbal.

133 de meciuri
în Divizia A, 13 în Cupa României și 9 în Cupa Campionilor Europeni a strâns Duckadam

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mioriticul
mioriticul  •  25 Decembrie 2018, 21:55

Duckadam asta e de fapt un baiat fain. Si a avut un moment inspirat in viata care a adus Romaniei cea mai mare realizare in fotbal. Nici nu stiu ce cauta in microcosmosul becalifer, plin de oameni ***, pudcariasi, batausi, spagari, ... de tot felul numai nu si buni la ceva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează