FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

A lovit și ”naționala”, și Steaua! Cum au ajuns roș-albaștrii ”să-și fure căciula” singuri

Cu 25.000 de euro net lunar, Tade este al doilea cel mai bine plătit stelist. Primul e Chipciu, cu 30.000 euro
Cu 25.000 de euro net lunar, Tade este al doilea cel mai bine plătit stelist. Primul e Chipciu, cu 30.000 euro

Articol de GSP - Publicat marti, 08 septembrie 2015 00:00

Campioana mai are doar trei fotbaliști la lotul național, o treime din cîți erau în anii trecuți. Gigi a calculat că stranierii sînt mai rentabili, dar planul lui nu se potrivește cu realitatea.

Papp, Chipciu, Stanciu, Toșca, Popa, Niță. Sînt singurii români care au mai rămas titulari la Steaua. Iordănescu a ales jumătate dintre ei, pe primii trei, pentru meciurile cu Ungaria și cu Grecia.

Puțini, față de situația cu care se obișnuiseră roș-albaștrii în anii trecuți. În "epoca Reghecampf", au existat chiar și 9 oameni luați la "națională"!

Iordănescu i-a judecat oricum cu blîndețe pe roș-albaștri de data asta, pentru că i-a chemat pe Papp și pe Chipciu în ciuda formei dezastruoase pe care o traversau cei doi. De ce s-au împuținat variantele din Ghencea ale selecționerului?

Sînt mai ieftini? Nu neapărat!

Steaua și-a completat cu străini posturile pe care a avut nevoie de jucători. A testat și români, dar a abandonat tratativele cu Anton și cu Cernat, pe care i-a considerat prea scumpi. Au venit francezul Tade, algerianul Hamroun, ghanezul Muniru, englezul de origine algeriană Tahar. Becali a considerat că stranierii impun eforturi mai mici. Randamentul slab al fotbaliștilor aduși l-a făcut să se răzgîndească.

Doar Hamroun a confirmat. Tade și Tahar au dezamăgit, iar Muniru a fost mediocru pînă acum. Cu suma de transfer achitată către CFR pentru Tade și pentru Muniru plus salariile, cei patru costă 1,5 milioane de euro pe parcursul acestui sezon, așa că nu sînt nici măcar ieftini!

Hagi a avut dreptate

Steaua a ajuns să nu mai aibă nici un jucător cu cotă foarte bună de export. "A greșit că a renunțat să mai aducă români. Străinii nu prind «naționalele» lor, de aceea nu pot ajunge la cote foarte bune pe piață", a analizat Hagi.

Pe lista fotbaliștilor vînduți de roș-albaștri în afara României, din toată istoria grupării din Ghencea, doar doi străini au loc în primele 30 de poziții, într-un clasament realizat în funcție de prețuri.

Thereau, cedat la Anderlecht cu 2,9 milioane de euro, e al 8-lea cel mai scump stelist din istorie. Brandan, vîndut la Liaoning pe 700.000, e al 30-lea. În rest, 28 de români în top 30! Dovada că jucătorii autohtoni chiar sînt mai rentabili, așa cum a comentat Hagi.

Concurență prea tare

De ce nu prea reușesc străinii să prindă echipele lor naționale? De la Steaua sînt internaționali Alcenat la Haiti și Varela la Capul Verde. Restul au o concurență imposibil de cîștigat. Doar dacă izbutesc minuni ar fi luați în calcul de selecționerii lor!

Jucător Naționalitate Internaționali pe postul lui
Tahar englez Wilshere (Arsenal), Barkley (Everton), Shelvey (Swansea)
Tade francez Benzema (Real Madrid), Griezmann (Atletico), Giroud (Arsenal)
Hamroun algerian Feghouli (Valencia), Brahimi (Porto), Slimani (Sporting)
Guilherme brazilian Marcelo (Real Madrid)
Breeveld  olandez De Jong (AC Milan)

Top 5 cei mai scumpi steliști vînduți în istorie

Nume Unde s-a transferat Sumă (euro)
Chiricheș Tottenham 8.500.000
Gardoș Southampton 6.800.000
Rădoi Al Hilal 6.000.000
B. Stancu Galatasaray 5.000.000
Hagi Real Madrid 4.300.000

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează