Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 11:49 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 13:02

Iosif Lereter, legendă la UTA  și Poli Timișoara, a decedat la vârsta de 90 de ani. Fostul fundaș central ar fi împlinit 91 de ani în iulie.

Lereter e o legendă pentru UTA, a fost cel mai bun jucător al „Bătrânei Doamne” în 1970, când arădenii îi scoteau pe cei de la Feyenoord în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, după 1-1 în deplasare și 0-0 pe teren propriu. Olandezii erau deținătorii trofeului la acel moment.

Mesajul transmis de UTA la moarte lui Iosif Lereter

„Mergi cu bine, Iosif Lereter! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte Ne luăm rămas-bun de la unul din marii Căpitani ai UTA-ei, unul din marii eroi dintr-o Generație de Aur a Bătrânei Doamne: azi-noapte s-a stins Iosif Lereter, lider al vestiarului roş-alb în anii ultimelor două titluri. 

«Loli», cum i-au spus colegii de echipă, s-a născut pe 23 iulie 1933, la Oțelu Roşu. Acolo a ṣi început fotbalul, apoi s-a afirmat la Politehnica Timişoara, alături de care a câştigat un prim trofeu, Cupa României. A venit la UTA pe când avea 36 de ani, vârstă la care erau greu să se gândească la mărire, dar el a fost uimitor aici! 

În jurul lui au clădit Coco Dumitrescu şi Ioan Reinhardt acea echipă formidabilă care, pe lângă cele două titluri, a făcut furori cu «Momentul Feyenoord» din 1970 sau cu «Primăvara Europeană» de doi ani mai târziu. A jucat un meci pentru naționala României, iar în 1971 a devenit primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă. 

Maestru Emerit al Sportului, a îmbrăcat tricoul Aradului până în 1972, când s-a retras în aplauzele întregului nostru stadion. A antrenat mai târziu Constructorul Timişoara şi UMT, a fost preşedinte la Poli, profesând în acelaşi timp ca inginer în oraşul de pe Bega. În 1991 s-a mutat în Germania. 

A revenit în dese rânduri la Arad, unde familia UTA l-a primit cu bucurie de fiecare dată. Mergi cu bine, Iosif Lereter! Bătrâna Doamnă îți mulțumeşte pentru tot ce i-ai oferit şi va privi mereu spre locul tău din Panteonul colorat în roşu şi alb”, a transmis UTA, pe contul de Facebook al clubului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”