FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

A plecat 10, s-a întors 30! Postură neobișnuită pentru Tănase la FCSB + 5 episoade penibile cu "Dodel" în prim-plan

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2018 09:00

Cristi Tănase a semnat pentru doar 4 luni cu FCSB, dar nu va mai fi decar, ci doar alternativa celuilalt Tănase, Florin. 

"Îl iau gratis ca să-l ajut, dar în vară îl vând pe 2 milioane de euro". Acesta este motivul pentru care Gigi Becali a vrut să-l aducă pe Cristi Tănase la Steaua. După mai multe runde de negocieri cu turcii de la Karabukspor, mijlocașul care luna viitoare va împlini 31 de ani a decis să rupă înțelegerea cu fosta sa echipă, care avea mari probleme financiare. Acesta nu și-a recuperat sumele restante și va merge la FIFA pentru a cere daune!

Imediat, l-a sunat pe patronul roș-albaștrilor și l-a anunțat că e gata să revină la Steaua. Acesta urmează să primească 20.000 de euro pe lună, la fel ca Budescu, Alibec, Teixeira și Găman, aceștia fiind cel mai bine plătiți jucători din lotul lui Dică. "Cristi Tănase a semnat. Face vizita medicală și va pleca în cantonament din Spania. A semnat pe patru luni. Așa a vrut el. Eu îmi doream să semneze pe 2 ani, dar a zis că nu vrea, că are încredere în el. Va juca 4 luni și după aceea va pleca în Arabia Saudită să ia 2 milioane de euro pe an!", a spus Becali ieri. În cazul în care în vară nu vor exista oferte pentru Tănase, acesta poate activa opțiunea pentru încă un sezon.

Revenirea lui Dodel este mai mult un moft al patronului, pentru că jucătorul a avut prestații dezamăgitoare în Turcia. N-a mai dat gol într-un meci de campionat de aproape un an, din martie 2017, când a reușit o "dublă" în partida cu Adanaspor. De atunci a mai jucat în 23 de partide consecutive în prima ligă din Turcia și n-a reușit să mai înscrie. Însă, revenirea lui Tase nu-i garantează postul de titular. "La Steaua nu există titulari. Eu îl iau mai mult ca dublură", a mai spus patronul.
Tănase va face astăzi vizita medicală și va pleca în Spania, acolo unde va avea un program separat de pregătire față de restul echipei. 

CIFRELE LUI TĂNASE LA STEAUA

Sezonul Meciuri Goluri  Media notelor GSP
2009-2010 26  1  5,33
2010-2011  38  3  6,16
2011-2012  41  7  5,83
2012-2013  39  8  5,85
2013-2014  39 5  5,90
2014-2015  29  6  5,73
TOTAL  212 30 5,80

5 EPISOADE CU TĂNASE ÎN PRIM-PLAN

1. S-a făcut de râs pe Anfield 
Înaintea meciului Liverpool - Steaua, 4-1, din 2010, steliștii se așezaseră să facă poza de grup în terenul lor, însă aproape toți fotoreporterii acreditați la meci se amplasaseră în partea cealaltă, pentru Liverpool. Tănase i-a văzut și a dat să meargă în celălalt teren, deși fiecare echipă era obligată să rămână în jumătatea proprie: "Haideți, mă, acolo, nu vedeți câți fotografi sunt?".

2. N-a înțeles nimic din ședință
Când Ilie Dumitrescu era antrenor în Ghencea, acesta avea tendința de a folosi multe expresii în engleză. Înaintea unui meci, le-a explicat tactica și apoi a adăugat: "Dacă intrăm în criză de timp sau de soluții, apelăm la ultima soluție, emergency ball pe Kapetanos". Reacția lui Tănase a fost dezvăluită de unul dintre colegi: "A rămas cu gura căscată, n-a priceput nimic".

3. Lăcătuș a rămas șocat
La un meci de campionat, pe Ghencea. Tase încasase un "galben", ceea ce îl făcea suspendat pentru următoarea etapă. Steaua urma însă să joace în Cupă, iar dacă Tănase forța al doilea "galben" și era eliminat, urma să stea în Cupă și să fie bun de joc în Liga 1. De pe margine, Lăcătuș și Marius Ianuli au început să-i strige că trebuie să fie eliminat, însă Tănase, deși s-a chinuit timp de 15 minute, n-a reușit să ia încă un "galben"!!! Lăcătuș și-a pus mâinile în cap, disperat că Dodel nu izbutea să obțină cartonașul pe care îl cerșea.

4. Duduiau manelele în hotel
Tănase i-a surprins neplăcut pe șefii Stelei într-un cantonament al echipei din Antalya. Mihai Stoica s-a enervat teribil când a urcat la etajul 2 al hotelului și din camera lui Tănase, dar și din cea a lui Bănel Nicoliță se auzeau numai ritmuri de manele. "Bubuie etajul de manele, incredibil așa ceva. Ne facem dracu’ de râs p-aici, noroc că e hotelul mare și nu mai e prea multă lume în el", le-a zis MM colaboratorilor.

5. A căzut în baie
În martie 2011, Sorin Cârțu, atunci antrenor la Steaua, a fost anunțat că Tănase s-a accidentat! Modul în care a reușit asta este unul incredibil. După ce a terminat cu bine antrenamentul echipei, ultimul înaintea disputei cu FC Vaslui din campionat, echipa a intrat în cantonament. Tănase a mers la baie și, în timp ce făcea duș, a căzut și s-a lovit violent de marginea căzii! După aceea a făcut o tomografie care a relevat o contuzie gravă ce l-a ținut aproape o lună pe tușă. 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
1709000085849440
Annamaria Lukacs  •  23 Ianuarie 2018, 19:54

dar a facut si o gramada de lucruri bune de ce nu scrieti sa fie rusine

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  23 Ianuarie 2018, 18:54

Dodel este unul din jucatorii emblematici ai Stelei . Face parte din galeria selecta , alaturi de Bumbescu , Iovan , Panait , Lacatus , Raducanu , Nicolita.....oameni cu capul bine aerisit.

513010058870127
Pop Vasile  •  23 Ianuarie 2018, 16:44

Dar de DANKE SHANKE nu spuneti nimic ...?!? Asta-i mai ceva decit cele 5 episoade pomenite de voi ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează