FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - STEAUA, AZI, 21:45, GSP.RO, A1, DIGI 1, DOLCE 1, LOOK

A plecat cel mai vechi » După mai bine de 8 ani petrecuți la Astra, Takayuki a plecat la Osmanlispor, unde va fi coleg cu Torje

Articol de , - Publicat miercuri, 12 august 2015 00:00

Marius Șumudică a pierdut un jucător important înaintea derbyului cu Steaua.

Antrenorul celor de la Astra nu-l mai are sub comandă, începînd de ieri, pe Takayuki Seto. Japonezul de 29 de ani s-a transferat în Turcia, la Osmanlispor, formație proaspăt promovată în prima ligă. Turcii l-au luat achitînd taxa de reziliere a angajamentului pe care Takayuki îl avea cu Astra. Aceasta a fost în valoare de 300.000 de euro. În vara trecută, japonezul devenise liber de contract, dar a acceptat o nouă ofertă de la Astra, cu condiția de a trece această clauză în înțelegere.

În 3 eșaloane cu Astra

O dată cu plecarea lui Seto, Liga 1 a pierdut cel mai longeviv fotbalist de la un club. Mijlocașul defensiv se afla sub contract cu giurgiuvenii de la 1 iulie 2007. Pe atunci, echipa se numea CSMS Ploiești și evolua în Liga a 3-a! Între timp, formația s-a mai numit FC Ploiești și Astra Ploiești.

Mingote e noul nr. 1

După plecarea lui Seto din România, portughezul Pedro Mingote de la Pandurii a devenit jucătorul care se află de cel mai mult timp sub contract cu un club. El este la Tîrgu Jiu de șapte ani și jumătate. Următorul în acest clasament este stelistul Lucian Filip, care e sub contract cu roș-albaștrii de șase ani și jumătate.

 

194 de meciuriîn Liga 1 a strîns Takayuki, fiind al doilea străin din acest punct de vedere, după portughezul Cadu, cu 202 prezențe pe prima scenă a fotbalului românesc

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  12 August 2015, 12:23

Unul dintre jucătorii străini care merita TOT respectul pentru comportament,seriozitate,bun-simt,integritate și profesionalism!SAYONARA,SETO!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează