FOTBAL  »  Superliga  »  SCOTIA / INVERNESS - HIBERNIAN 2-0

A tintit

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 decembrie 2007 00:00

S-a terminat chinul lui Marius Niculae! In sfirsit, "Sageata" a nimerit tinta si in campionat. si nu numai o data, ci chiar in doua rinduri, Inverness invingind ieri acasa pe Hibernian (2-0).

Atacantul roman a trebuit sa astepte fix 4 luni pina sa calce acest tabu. De cind obtinuse permisul de munca in Scotia, fostul dinamovist nu a reusit sa puncteze decit in Cupa Ligii, de doua ori. Seria ghinionista s-a incheiat in etapa a 16-a. Putin inaintea pauzei, Niculae a profitat de iesirea gresita la ofsaid a adversarilor si, din pasa lui Rankin, a lobat portarul din marginea careului (42).

"Sageata" nu s-a multumit doar cu atit. A fost activ si in repriza a doua si a risipit emotiile fanilor in minutul 78. Hibernian presa incercind sa egaleze, cind Marius a scuturat iarasi plasa. sutul sau a fost salvat in prima instanta de capitanul oaspetilor, Hogg, dar tot romanul a reluat apoi in poarta goala. A ramas 2-0 si Inverness a urcat pe locul 8, la un singur punct de Hearts.

Ne ironizeaza
Potrivit cotidianului Corriere dello Sport, Cristi Chivu a fost luat peste picior de colegii sai italieni de la Inter dupa tragerea la sorti. "Materazzi imi tot spune ca pe 18 iunie, la o zi dupa ultimul meci din grupa la Euro, Romania va fi acasa, in vacanta", a dezvaluit capitanul "tricolorilor", care i-a replicat peninsularului: "Sa nu uitati ca noi il avem pe Mutu".

"Mutu ochit"
Real Madrid confirma ca il vrea pe Adrian Mutu. "Romanul Fiorentinei este unul dintre jucatorii care ne intereseaza in mod deosebit. L-am ochit de mult pe Mutu", a declarat Predrag Mijatovici, directorul general al clubului blanco.

Gol Rat
Ieri, sahtior s-a impus cu 3-0 in deplasarea de la Poltavai, in prima mansa a "sferturilor" Cupei Ucrainei. Razvan Rat a punctat pentru 2-0 din penalty in minutul 78. In acelasi timp, Dinamo Kiev s-a calificat in semifinale, dupa 2-0 si 3-0 (aseara) cu Tavria. Ghioane a fost integralist.

Schimbari
Cotidianul italian Corriere dello Sport anunta mutari importante de antrenori vara viitoare. Olandezul Van Basten ar lasa "nationala" pentru Barcelona, de unde compatriotul sau Rijkaard ar pleca spre Chelsea. In fine, spaniolul Benitez (Liverpool) ar ajunge la Bayern Munchen.

Politisti straini
Elvetienii au nevoie de intariri pentru Euro 2008. Fortele de ordine locale vor fi ajutate de 1.000 de politisti nemti si francezi in timpul turneului final. Gazdele competitiei au sustinut ca, in faza grupelor, nici un meci din Elvetia nu are "un grad ridicat de risc".

Reyes ameninta
Real Madrid ar putea ajunge in fata justitiei. Aceasta pentru ca Jose Antonio Reyes, fostul sau jucator, cedat in vara la Atletico, sustine ca Real nu i-a platit salariul pe ultimele 8 luni de contract si prima pentru cistigarea campionatului. si ameninta sa dea clubul in judecata.

Amical cu United
Pe 21 ianuarie, la Riad, echipa saudita Al Hilal va disputa un meci amical cu Manchester United, campioana Angliei. O ocazie pentru Cosmin Olaroiu sa-l infrunte pe Sir Alex Ferguson. Ultimul a fost fericit ieri. United a invins cu 4-1 pe Sunderland, Giggs marcind al 100-lea sau gol in Premier League.

Protectie

Azi, la Auxerre, Jerome Rothen va fi protejat special de politie. In ultimele zile, mijlocasul lui Paris SG a fost amenintat cu moartea de suporterii ros-albastri, iar masina sa a fost avariata in noaptea de joi spre vineri.

Suspendati

Patru internationali peruani, printre care vedetele Farfan si Pizarro, au fost suspendati pe termen nelimitat. Motivul: acestia au participat la o orgie dupa meciul cu Brazilia, 1-1 in preliminariile CM. Ceilalti doi vinovati sint Mendoza si Acasiete.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează