FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

A tras cartea greșită? Față în față: cum stau Vasile Miriuță și Claudiu Niculescu, de când Negoiță a fost obligat să aleagă banca lui Dinamo

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2017 09:07

După ce Cosmin Contra a decis să plece la naționala României, Ionuț Negoiță a decis să-l numească pe Vasile Miriuță pe banca lui Dinamo, deși mai avea și varianta Claudiu Niculescu.

Finanțatorul dinamovist a mizat pe experiența mai mare a lui Miriuță, fost la CFR Cluj și Chiajna, și pe faptul că la echipa din Ardeal a avut rezultate bune.

De la numirea lui Vasile Miriuță, Dinamo a disputat 7 meciuri, 6 în Liga 1 și unul în Cupa României, și are rezultate extrem de slabe . Două victorii, cu nou-promovata Juventus, 3-0, și cu Aerostar Bacău, echipă din Liga a 3-a, două egaluri, cu FC Botoșani și Astra, și trei înfrângeri, cu FCSB, Chiajna și Viitorul.

Echipa alb-roșie e în prezent pe locul 7, cu 21 de puncte, și e mai aproape de play-out decât de play-off.

8
goluri a încasat Dinamo în ultimele 7 meciuri

Niculescu, victorii importante și egal cu FCSB

Între timp, Claudiu Niculescu face o treabă excelentă la FC Voluntari.
Echipa din Ilfov are o singură înfrângere, 0-1 cu Chiajna, două victorii, cu Poli Timișoara și Astra, și trei egalui, cu CSU Craiova, FCSB și Juventus. FC Voluntari este pe locul 10, cu 20 de puncte, cu unul mai puțin decât Dinamo.

5goluri a primit FC Voluntari în ultimele 7 meciuri

Cupa, singurul minus

Avantajul lui Vasile Miriuță față de Niculescu este Cupa României. FC Voluntari, deținătoarea trofeului, a fost eliminată în 16-imile competiție de AFC Hermannstadt, liderul din Liga a 2-a, scor 1-0 după prelungiri. În schimb, Dinamo s-a calificat în optimi, după ce a trecut de Aerostar Bacău, echipă din Liga a 3-a, scor 1-0.

Niculescu, Miza pe români  

Claudiu Niculescu a făcut la FC Voluntari o echipă așa cum se promite că se va face la Dinamo. Ilfovenii au un singur străin, Venelin Filipov. În rest, Niculescu mizează pe jucători români. În plus, l-a transformat pe Alexandru Tudorie într-unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 1, acesta marcând 7 goluri.

În schimb, la Dinamo, Miriuță mizează pe foarte mulți străini. Penedo, Katsikas, Romera, Mahlangu, Nemec sunt tituari meci de meci, iar Rivaldinho, Nascimento și Bokila apar și ei în echipa alb-roșie. Chiar și-n Cupa României, cu o echipă slab cotată, Dinamo a aliniat o echipă cu mulți străini.

Singurii jucători tineri care joacă la Dinamo sunt Nedelcearu, 21 de ani, și Costache, 19 ani.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
popescu13
popescu13  •  31 Octombrie 2017, 17:56

Comparatii gresite,comparati mere cu pere.La Voluntari,inaintea lui Niculescu au fost antrenori seriosi,care n-au avut rezultatele asteptate din diverse motive,dar nu au fost nicodata probleme de disciplina. La Dinamo,subfinantarea lui Negoita a fost amplificata disciplinar de efectul cuplului de golani Contra-Mutu care au influentat teribil in rau atitudinea si disciplina jucatorilor.Lui Miriuta o sa-i fie foarte greu sa aduca lucrurile la normal,cu riscul de a rata calificarea in primii 6,trebuie facuta curatenie. Culmea ghinionului este ca nationala va fi contaminata de cuplul de golani Contra-Mutu.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  31 Octombrie 2017, 16:43
Postat de davidblack pe 31 Octombrie 2017, 10:37

De ce nu intelegeti un lucru ..nu bautura este de vina la dinamo ...lipsa de valoare ....Dobrin juca beat ...dar era fotbalist ...ce sa le dai sa bea la copiii astia...cu o bere ii imbeti pe toti ..si Bokila tot beat a fost ??? ...sau Romera ??? Sau Nasimento

Cand era fotbalist? Acum 40-50 de ani? Intre timp, fotbalul s-a schimbat mult. Efortul e altul, ca atare si viata sportivului trebuie sa fie alta.

omidiu
omidiu  •  31 Octombrie 2017, 15:13

Pana sa ajunga la dinamo, Miriuta era un personaj digerabil, uneori chiar simpatic. Cand a ajuns la dinamo a inceput sa se dea mai mare dinamovist decat e, doar ca sa se puna bine cu golanii din tribune. Brusc nu se mai uita la meciurile fcsb-ului din cupele europene iar in campionat pare mai interesat sa nu castige fcsb-ul campionatul decat ce se intampla cu propria echipa. Cand era Contra antrenor se zicea ca vestiarul e dezbinat. Miriuta i-a unit, sunt toti in aceiasi tabara: impotenti impiedicati.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close