FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

A venit Stanca. Pleacă Zapata! » "Gafele le-am epuizat la Sportul"

Articol de , - Publicat joi, 17 iunie 2010 00:00

Piţurcă l-a luat pe portarul retrogradatei Pandurii şi îi va face bagajele columbianului, care a intrat în ultimul an de contract.

Steaua are acum în lot 5 goalkeeperi, însă Piţi nu acceptă decît maximum 3, aproape sigur aceştia urmînd să fie Tătăruşanu, Stanca şi Cezar Lungu

Surpriza campaniei de achiziţii a lui Victor Piţurcă este transferul unui portar. Răzvan Stanca, de la Pandurii, cel care va fi împrumutat pentru un sezon în Ghencea şi se anunţă a fi unul dintre favoriţii fostului selecţioner la postul de titular.

În aceste condiţii, Piţi îl va trece pe linie moartă pe cel mai în vîrstă, pe Robinson Zapata. Sud-americanul, care va împlini 32 de ani în toamnă, a intrat deja în ultimul an de contract cu Steaua, şi va fi vîndut aproape sigur. Lupta pentru titularizare se va duce între Tătăruşanu şi Stanca, decisive urmînd să fie prestaţiile lor din meciurile amicale din cele două cantonamente.

Piţurcă a primit referinţe foarte bune despre Stanca de la Cîrţu şi Neagoe, foşti antrenori ai goalkeeperului la Pandurii Tg. Jiu. În plus, Stanca este unul dintre portarii români pe care Piţi i-a adus la cîteva acţiuni ale echipei naţionale pe vremea cînd era selecţioner.

"Stanca e peste tot ce are Steaua ca portari. E mai valoros ca Zapata pentru că nu o să vedeţi niciodată la Stanca gafele pe care le-a comis columbianul"
Sorin Cîrţu, fost antrenor Pandurii

CV - Răzvan Stanca
- are 30 de ani
- are o înălţime de 1,87 metri şi 73 de kilograme
- a debutat în Liga I în august 2001: Sportul - Petrolul 3-0
- a jucat la Sportul timp de 7 sezoane, după care a plecat la Farul, unde a evoluat în 2005-2006
- la Dacia Mioveni a fost în 2007-2008, după care la Pandurii în ultimii doi ani
- are o selecţie în echipa naţională: România - Rusia 3-0

Cum arată echipa în acest moment
Stanca - Todorov, D. Stoica, E. Baciu, Emeghara - Nicoliţă, Ov. Petre, Păcurar, Cr. Tănase - Kapetanos, B. Stancu

Stanca spune că nu are nici o emoţie din cauza concurenţei dure care îl aşteaptă în Ghencea şi explică de ce nu va face erori în tricoul Stelei

- Răzvan, de ce la Steaua?
- Pentru că Steaua e Steaua. E o echipă care nu se compară cu nici o altă formaţie din România. Istorie, suporteri, brand, stadion, absolut totul pentru a face mare performanţă.

- Da, dar şi o concurenţă la postul de portar cum nu există la un alt club.
- Ce, Zapata şi Tătăruşanu n-au tot două picioare, tot două mîini? Am avut mereu concurenţă pe unde am fost. La Sportul cu Stăncioiu, la Farul cu Curcă, la Mioveni la fel şi la Pandurii cu Mingote. În plus, concurenţa e benefică pentru echipă, aduce valoare.

- Vine prea tîrziu acest pas pentru tine?
- Nu, nicidecum. Am fost mereu de părere că un portar, după ce trece de 26-27 de ani, e copt, matur. Atunci are experienţă, dă siguranţă echipei pentru că eu cred că postul de portar face 50 la sută într-o echipă. Dacă dai chix, trebuie să tragă pentru tine toţi ceilalţi 10 colegi, iar dacă ei nu te salvează se alege praful.

"Nu mai am 20 de ani să-mi tremure genunchii"
- Sorin Cîrţu, fostul tău antrenor, spune că nu o să vedem la tine gafele pe care le-a făcut Zapata.
- Păi, da, că eu mi-am terminat porţia de erori cît timp am fost la Sportul. Făceam rocadă cu Stăncioiu între buturi mai ceva ca la schimbări pentru că greşeam des. Dar, gata!, nu mai am 20 de ani, să-mi fie teamă şi să-mi tremure genunchii, chiar dacă voi îmbrăca tricoul Stelei.

- În finalul sezonului trecut n-ai jucat fiindcă ai fost accidentat, acum eşti OK?
- Am avut o contractură la spate, plecată de la o hernie de disc. Acum o lună însă am suferit o intervenţie chirurgicală la Babeş şi acum sînt bine. Pot să intru la antrenamente, nu la intensitate maximă, însă la ora primei etape voi fi sută la sută apt.

"Dintre portarii români îmi place Lobonţ, iar de afară Casillas e un portar complet. N-are el talie, dar compensează prin alte calităţi formidabile"
Răzvan Stanca

Cel mai experimentat dintre stelişti
Portar    Jocuri în Liga I
R. Stanca    108
Zapata        85
Vâtcă    76
Tătăruşanu    60
C. Lungu    0   

Stă bine în clasamentul notelor GSP
1. Dolha    6,32
2. Stanca    6,25
3. Bornescu    6,21
4. Kuciak    6,09

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
gicakontra
gicakontra  •  17 Iunie 2010, 11:06

Intr-un fel e bine ca se schimba din efectiv, dar Zapata desi a facut gafe e un portar bun. La fel si Rada, pe care sa il pierzi la o contracandidata la titlu e stupid. Zapata cand nu face gafe stiu ca are valoare in schimb despre Stanca asta nu am auzit deloc pana acum...

pipitahiguain
pipitahiguain  •  17 Iunie 2010, 09:49

sa plece zapata ca ne-am saturat de gafele lui

sebastianoronaldo
sebastianoronaldo  •  17 Iunie 2010, 09:25

Tatarusanu,Stanca si Vatca,Zapata sa fie vandut si Lungu sa fie imprumutat sa vreo nou promovata sa prinda experienta.Ar fi ft bine sa vina Bucurica sau Calin Cristea deoarece nu avem aparator stanga numa pe Emeghara,ne trebuie un fundas central de valoare pe langa Dorel Stoica un Gaman ar fi perfect sau Andrei Cordos,Hoban.Un mijlocas cum ar fi Gabriel Paraschiv,ink un fundas dreapta Dananae,Barboianu,Ogararu sau Matel si un atacant cum ar fi Curelea si sai promovam pe Filip,Vaduva si Batfoi

Vezi toate comentariile (6)
Comentează