FOTBAL  »  Superliga  »  ACADEMICA CLINCENI

VIDEO Ionuț Chirilă: „Da, nu le dau jucătorilor mei vin vărsat. Le aduc mereu câte 6 sticle de acasă”

Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni
Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2021 13:18 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 14:11

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, a răspuns punctual unui articol publicat de Gazeta Sporturilor săptămâna trecută, referitor la o reacție pe care acesta ar fi avut-o atunci când a fost servit cu vin din carafă.

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor a publicat săptămâna trecută mai multe informații dezvăluite de oamenii din club, care erau în aceeași măsură contrariați și amuzați de unele dintre metodele folosite de Ionuț Chirilă în debutul aventurii sale ca antrenor la Academica Clinceni. 
  • Înaintea meciului cu FCSB, primul al lui Ionuț Chirilă la Clinceni, scor final 2-3, echipa a fost cazată la hotelul Parliament, aproape de Casa Poporului. Seara, Chirilă a cerut vin la masă. Ospătarul i-a adus o carafă cu vin: „E foarte bun, ni-l aduce un prieten din Vrancea”. 
  • Antrenorului i s-a părut degradant gestul și ar fi spus: „Băi țăranilor, eu am băut vin cu Ahmetov la Donețk! Cum să beau acum din carafă? Vinul se aduce în sticlă și se deschide în față, nu-l aduci în carafă!”.

După meciul dintre Academica Clinceni și UTA, pierdut de ilfoveni luni seara, scor 0-3, Ionuț Chirilă a ales să vorbească la conferința de presă, printre altele, despre preferințele sale în materie de vin. 

Ionuț Chirilă: „Nu sunt de acord cu vinul vărsat. Eu cumpăr vinul pentru echipa mea”

Chirilă a confirmat că nu le dă fotbaliștilor vin vărsat, din carafă, și a spus că le servește jucătorilor săi doar băutură cumpărată din banii proprii: „Le duc la masa de seară pentru a bea un pahar”.

„Cum să spună cineva că eu am comandat vin la restaurant?, când eu le cumpăr jucătorilor mei vin, îl aduc eu de acasă. Într-adevăr, nu sunt de acord ca jucătorii mei să bea vin la carafă - scuzați-mă, vin vărsat -, pentru că nu știu ce conține vinul vărsat, din butoaie

Eu cumpăr 6 sticle de vin echipei mele, vin bun, din banii mei, și le duc la masa de seară, dinaintea jocului, pentru a bea un pahar. Cum se poate scrie că Chirilă a comandat vin și i-a făcut pe ăia «țărani»? Arătați-mi când am spus lucrurile astea. Dacă îmi arată cineva că am spus asta, nu mai am legătură cu... nimic”, a declarat Chirilă.

Ionuț Chirilă: „Ce a făcut Dobre e hilar!”

În rest, după meci, Ionuț Chirilă a încercat să găsească explicații pentru înfrângerea la scor suferită pe teren propriu cu UTA, scor 0-3. Antrenorul l-a pus la zid pe Ștefan Dobre, goalkeeper-ul de 20 de ani pe care l-a înlocuit la pauză:

„Eu în general îmi apăr jucătorii. Cred în ei, dar ceea ce s-a întâmplat azi din partea portarului Dobre e hilar! Am primit primul gol din vina lui, deși construiam jocul. Continuăm să construim jocul, apoi luăm iar gol într-o fază în care oricare din dumneavoastră ar fi putut apăra mingea respectivă. 

După cele două goluri făcute cadou cu FCSB, după golul primit cu Botoșani, astăzi a greșit din nou. A venit un moment în care va trebui să facă o pauză. I-am spus-o și lui”.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Fotbalistul din Liga 1 de care Gigi Becali nu se mai poate atinge » Oferta FCSB, refuzată: „Nu-l dau nici pentru 1 milion de euro”

Dinamo bifează al treilea transfer în mandatul lui Rednic + Atacantul care i-a refuzat pe „câini”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
wrx.
wrx.  •  26 Octombrie 2021, 14:46

Chirila este bișnițarul fotbalului românesc din 2000 încoace .

dora
dora  •  26 Octombrie 2021, 14:34

Mister, nu le mai da vin - cumparat de matale - la masa de seară, dinaintea jocului, pentru a bea un pahar. Fa-le cinste, dacă merită, după meci !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează